KamoPaja Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 Mám O II 2.0tdi z 6/04 a výdy po zimě je problém s vyčištění klima. Stále smrdí po zatuchlině ale ještě nepravidelně.Nejvíc při změnách režimu klapek, není ale žádný rozdíl za jde vzduch z venku nebo zevnitř. V servisi byly i uvnitř a nic nenašly. Má někdo podobnou zkušenost a co stím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 A prostříkali ti to přípravkem na desinfekci klimatizace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 Jasne, je to pomerne bežný jav. Výparník klimatizácie je studený a zráža sa na ňom voda na ktorej sa zase uchytí prach. A mokrý prach = plesne a kvasinky. Takže prevencia je nejakých 3-5 min. pred odstavením auta klimu vypnúť. Myslím tlačidlom ECON. Takto sa výparník aj celé potrubie vysušia a už to tak nesmrdí a zároveň, ak je auto v lete odstavené na kratšiu dobu, tak sa na vodiča po naštartovaní nevyvalí horúci a vlhký vzduch. Ak treba klimu vyčistiť (teda skôr dezinfikovať), tak sú na to všakovaké prípravky. Ja používam nejakú penu v spreji, ktorá sa nastrieka do priestoru peľového filtra a potom sa pustí ventilátor a tú penu to nafúka na výparník. Nechá sa to pôsobiť. Sú ale aj prípravky sa hadičkou. Postup nemá zmysel popisovať, vždy je uvedený na výrobku. Samozrejme, že nezáleží, odkiaľ vzduch prichádza, lebo stále ide cez výparník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KamoPaja Vloženo 12. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 Vystříkali Wirtem 2x , já ještě 2x a až když jsem nacpal hadičku celou do rozvodu tak to pomohlo. To bylo ale v loni a letos ne a ne. v pondělí to dávám na reklamaci a měli by to znovu rozebrat a prohlídnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 za rok a pul co OII mam mi klima nesmrdela nikdy a nikdy jsem ji na 4 min nevypinal. spis se mi vyskytla takova neprijemnost, podle me je to kompresor, obcas dost huci, sice nepravidelne, ale huci. dneska jsem jim to hodil na servis, tak sem zvedavej co s tim provedou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 Mě v autě taky smrdělo a tak jsem si řekl - je to tady. Ale na vapce jsem zjistil, že jsem si do podběhu někde šlehnul nějaký játra z přejetý kočky nebo co to bylo za živočicha. Smrdělo to totiž i zvenku, když jsem se ohnul s houbou ke kolu (vpředu). Vapicí jsem to vyhnal až za plot a je pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 jo, nebo ti tam chcípla myš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 12. Květen 2006 Sdílet Vloženo 12. Květen 2006 Nee - to byly vnitřnosti přifláknutý nahoře na podběhu ... humus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 14. Květen 2006 Sdílet Vloženo 14. Květen 2006 Budeme mít auto 2 roky.Klimu jsem ještě nečistil, ale začala asi smrdět.Je to takové nepravidelné.A smrdí to jak ocet.Zítra volám do servisu, kdy budou mít čas a na kolik to výjde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 14. Květen 2006 Sdílet Vloženo 14. Květen 2006 Presne ten ocot citim aj ja. Doteraz mi neslo do hlavy co to je, ale uz viem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WWCat Vloženo 15. Květen 2006 Sdílet Vloženo 15. Květen 2006 to je dobrý, můj šéf OII taky má a občas to taky zasmrádne jako ocet - už sem ho podezřívala z toho co měl k obědu - ale teď koukám, že asi nekacal ;D))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KamoPaja Vloženo 16. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2006 Dnes jsem si ji vyzvednul po opakovaném vyčištění (dnes zdarma) a vypadá to že je bez smradu. Museli ale ještě něco rozebrat aby se dostali všude.Prý se to u II stává, že po vyčištění smrdí dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Květen 2006 Sdílet Vloženo 16. Květen 2006 Návod jsem tady dával(jen pro info) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tengler Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Zdar! Taky mi po zimě klima smrdí. Mám auto v servisu na pravidelný prohlídce, tak sem jim to tam napsal. Zítra bude auto zpátky, tak jsem zvědavej. Snažím se klimu před dojezdem vypínat, ale zřejmě ne dost důsledně. Zajímavý je, že v létě a na podzim to nezasmrdělo ani jednou a pak na jaře, po prvním zapnutí klimatizace se vylinul strašnej puch. A ještě mě děsně krká jedna věc, když přepínám vnitřní cirkulaci, tak se vždycky při zavření resetuje "ECON", takže teď často, když je okolo dvaceti jezdím z vypnutou klimou, pak dojedu náklaďák nebo trabanta, tak zavřu klapku a šup, už jede klima. Dělá vám to všem taky tak, nebo je to nějaká moje specialita? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Luke288 - neboj, po takých dvoch rokoch sa ti ten "ocot" určite objaví. Kompresor klimy je u OII už riešený rovnako, ako u Fabie. Teda sa už iba mení zdvih piestov a už nie je v remenici elektromagnetická spojka. Takže kompresor má podľa potreby rôzny výkon. Napríklad u Fabie bol kompresor hlučnejší pri menšom výkone. Skús dať teplotu na minimum a ak to stíchne, tak bude kompresor pravdepodobne OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KamoPaja Vloženo 19. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 Resetování klimy je asi tvoje specialita.Reklamuj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 13. Červen 2006 Sdílet Vloženo 13. Červen 2006 Tak jsem si jí nechal vyčistit.Stálo to 750Kč.Vystříkali tam celý te přípravek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KamoPaja Vloženo 26. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2006 Dneska mě předali ze servisu OctII po třetím vyčištení klimy a dobrý jako nový. Je fakt že dostali na čištění novou mašinku a není to sprey. Měl jsem to ve Škoda servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 27. Červen 2006 Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Luke288 - neboj, po takých dvoch rokoch sa ti ten "ocot" určite objaví.Kompresor klimy je u OII už riešený rovnako, ako u Fabie. Teda sa už iba mení zdvih piestov a už nie je v remenici elektromagnetická spojka. Takže kompresor má podľa potreby rôzny výkon. Napríklad u Fabie bol kompresor hlučnejší pri menšom výkone. Skús dať teplotu na minimum a ak to stíchne, tak bude kompresor pravdepodobne OK. no uvidime, tata ma A6 2002 a na klimu se dotedka nesahlo. vsichni mi rikaj, ze dokud se nic nedeje, tak se na to mam vykaslat, protoze pak budu resit presne to co tady, ze to smrdi... takze az zacne, budu se tomu venovat, ale ne, ze bych kazdej rok nechaval cistit klimu, protoze to nekdo doporucuje. do dvou let mam jeste pul roku, takze pak dam vedet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 12. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2006 Kým nesmrdí, tak nie je dôvod to čistiť. Ona smerdieť začne. Nie je to chyba, ale vlastnosť. A nie len u koncernových áut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 Ahoj, svuj dotaz dam sem. Kdyz spustim manualni klimu, slysim pislkavy zvuk smerem od spolujezdce. Myslim si, ze je to z vyparniku, jak plyn meni skupenstvi.... Pozoruje to take nekdo?? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 Něco takového + občasné chrčení mi to dělalo, když bylo málo chladiva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 vidim to take na malo chladiva, bo to nejak moc extra nechadi. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otas1 Vloženo 25. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2011 vidim to take na malo chladiva, bo to nejak moc extra nechadi. :-( Je to stoprocentně málo chadiva. Třeba doplnit. Jestli je ale auto mladší jak cca 4 roky, tak tam je únik. U OII u kondenzátoru chladiče přes dehydrátor (taková bílá plastová zátka). Zkus na ni nalít trochu vody. Jestli se objeví bublinky, tak se musí vyměnit kondensátor s dehydrátorem. Pak vyčistit klimatizaci a doplnit médium. Jestli to bublat nebude, rozhodně doporučuji doplnit kontrastní tekutinu. Po 14 dnech projít, kde to uniká a opravit (může to být i kompresor). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.