Přejít na obsah

Brzdový kotouč - rýhy


Garen

Doporučené příspěvky

Popravdě su hodně na vážkách a nevim, jestli si dělá srandu nebo ne.

je nějaký plus pro zadní kotouče?Rozdělávat se to musí autogenem,ruční brzda málo brzdí atd.Měl jsem aji jedno auto s kotoučama v zadu a to muselo mět poznámku ve velkým techničáku,že ruční brzda brzdí blbě a nesplnuje..... :palec2: Když nemáte svoji fotku s rožhavenýma kotoučama,tak asi pochopíte,že srandu si nedělám :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady je asi největší kámen urazu-litina.Když se stáčely litinové kotouče nebo bubny,tak musel být speciální nůž na litinu,protože normální nůž to měl poskákaný(byly tam pecky).Nevím jaký je složení kotoučů na fábii,ale podle rzi a ubytku materiálu bych řekl,že té litiny tam není ani 1%. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 roky později...

Zdravím vás. Mám fabču 1.6 TDi 77kw, najazdené 20 000 km a spozoroval som, že pri prudšom brzdení mi jemne vibruje auto až po samé zastavenie, myslím že to ide od zadnej nápravy. Myslel som hneď na zvlnené kotúče, ale ešte ani raz, čo mám auto  som nešiel jazdou typu brzda plyn, brzda, plyn, alebo som z vysokej rýchlosti nezošlapol brzdu až po zastavenie. Tiež som si všimol tie ryhy na brzdovom kotúči, na zadnom kotúči vodičovej strany je to asi najhoršie. Môže byť to trasenie spôsobené tým? Ako vravím, nieje to nejaké veľké trasenie, sú to len veľmi jemné vibrácie, no štve ma to. Predsalen je to nový voz.Servisujem to v Nitre v Porche, moc ochotní ľudia tam niesú, preto sa najskôr radšej opýtam a až potom chcem ísť do servisu.  No a ešte otázka trochu mimo témy... Ako je uchytené zadné vlečné oko? Minulý rok sa mi stalo, že som fakt poriadne zapadol a kamarát ma bol vyťahovať. Lano som mal zapnuté vzadu, ale párkrát fakt dosť trhol s autom. Mohlo sa niečo stať? Nakoniec ma bol vytiahnuť traktor. Auto neťahalo po vytiahnutí do boku, nič neklepe, nebúcha, mal som to na zdviháku a bolo to ok. Ale stále ma to dosť máta. Ďakujem vám mockrát za odpovede. Pekný večer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...