Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

změní se geometrie podvozku , pokud dám pod zadní alu podložky 15 mm. Na jízdě jsem nic nepoznal-spíše cítím lepší stabilitu v zatáčkách. Osobně mi připadají zadní kola víc utopená oproti předku-proto jsem dal podložky-předek jsem nechal. jen pro info alu mají ET 42.

Na limitu bude auto víc nedotáčivý. A geometrie se změní, někde se tu o tom psalo.

• Autor

a kde-hledal jsem a nic...........

pokud se ti něco změní tak by jsi měl podle tebe analogicky pokaždé dělat geo při použití širších či užších pneu nebo disků (zima - léto ap.) pokud máš vychozené uložení náprav a špatné čepy asi bych geo dělal jinak proč?

• Autor

pokud se ti něco změní tak by jsi měl podle tebe analogicky pokaždé dělat geo při použití širších či užších pneu nebo disků (zima - léto ap.) pokud máš vychozené uložení náprav a špatné čepy asi bych geo dělal jinak proč?

Když měníš letní/zimní tak se ti nezmění šířka mezi koly vpředu a vzadu-respektive je vždy stejná. Ale když podložíš jen zadní kola, tak se ti vzadu změní rozměr mezi koly a vpředu zůstane stejný-proto se ptám, jestli to má na něco vliv.

Cjo sem dával útržek z nějakýho časáku...

• Autor

.....no, docela zajímavý...ale mě to připadá jak šalina, pokud nechám kola utopený-vypadá to fakt hrozně

Upraveno od Cjoctavian

někdo má na zimu místo15 třeba 14 případně jiný povolený rozměr s příslušnou šířkou pneu a tím se snad mění i rozchod, zadní kola měly utopené i jiné typy škodovek třeba 105-130 M ale když ti to pomůže.........

• Autor

Jojo, na zimu dávám 15-ky plechy, ale taky mají menší ET.

Na zimu dávám origo 15"plecháče a na léto 16"hliníky s ET 35 a je to akorát a geometrie se nemění.Prostě líp sedí a je to stabilnější. :palec2:

Podlozkama se geometrie rozhodne nerozhodi, protoze kolo sedi ve stejnem uhlu jako by sedelo na naboji- jedine co se zmeni je ET a pak taky sily pusobici na lozisko ( bude vice trpet). Nekde jsem cetl ze vetsina aut ma pohanenou napravu sirsi. Napr octavia ma sirsi predni napravu a zadni uzsi, protoze to ma nahon na predek ( pokud to neni zrovna 4x4), zas treba nejake porsche bude mit sirsi zadni napravu, protoze bude mit nahon na zadek. Vypodlozkovanim jen jedne napravy se lehce zmeni pretacivost / nedotacivost - zalezi na typu auta.

Těch pár milimetrů není téměř znát ale už pohled na to porsche tam je to pořádnej rozdíl(i ve výkonu) :smich:

• 1 měsíc později...

.....no, docela zajímavý...ale mě to připadá jak šalina, pokud nechám kola utopený-vypadá to fakt hrozně

Never tym reklamnym kecom - radsej utopene kolesa, ako nejaky nedotacavy smyk --->

ak si rozsiris len zadnu napravu, tym zvysis jej smerovu stabilitu a tym este viac podporis nedotacave spravanie auta na mokrej ceste...

A ako sa pise v tom clanku z casopisu, aj najtensia podlozka ti zmeni os zatacania.

Upraveno od Cjoctavian

Podlozkama se geometrie rozhodne nerozhodi, protoze kolo sedi ve stejnem uhlu jako by sedelo na naboji- jedine co se zmeni je ET a pak taky sily pusobici na lozisko ( bude vice trpet). Nekde jsem cetl ze vetsina aut ma pohanenou napravu sirsi. Napr octavia ma sirsi predni napravu a zadni uzsi, protoze to ma nahon na predek ( pokud to neni zrovna 4x4), zas treba nejake porsche bude mit sirsi zadni napravu, protoze bude mit nahon na zadek. Vypodlozkovanim jen jedne napravy se lehce zmeni pretacivost / nedotacivost - zalezi na typu auta.

Možná si četl špatně nebo to špatně napsali např. Š105 M atd. mají taky širší přední nápravu jak zadní a pohon mají kde ....., jinak s těma ložiskama taky souhlasím

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.