Přejít na obsah

Že by ložisko?

SiTo

Doporučené příspěvky

Chlapi, pozoruji na levém přední kole podivné zvuky jako bych měl někde v brzdách kamínek, může se tam dostat,jakoby tam někde lítal.Je to možné? Dělá to při nižších rychlostech a při rozjezdu.Při zpátečce to nedělá.Dělá to vcelku nepravidelně. Může to být ložisko? Měl jste někdo tenhle problém? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepravidelné železné šelestění mi dělalo u R19 téměř rozsypané ložisko ale na zadním kole. To se dalo ale jet max 80 km/hod a auto šíleně plavalo. Kolo na zvedáku mělo vůli +/- 20° :D

Ložisko to nebude, hlavně by to dělalo i na zpátečku.

Odkaz ke komentáři

Stejnou stranu jsem taky řešil.Projevovalo se to ale vybracemi do řízení tak jako kdyby nebyly vyvážený kola.Nikdy by mě nenapadlo, že to může dělat ložisko u auta, které má ujeto cca80tis.Závadu zjistíš tak, že zvedneš auto na zvedák a budeš pootáčet kolem.Pokud ucítíš takové přeskakování tak je to ložisko.Jestli se kolo bude hladce otáčet tak je vše v pořádku ale chce to rozdělat a podívat se v čem je problém.Tak přes PC se těžko opravuje.Vše jsou jen doměnky.

Odkaz ke komentáři

jj přesně jak píše fancarhifi ale ve volantu ani žádné vibrace necítím, jen to nějaké snad "přeskakování" nebo jak jsem psal jako bych tam měl kamínek. Mám najeto 26tis.km ale po té zimě bych se nedivil, že by to mohlo být ložisko. Pozítří jsem objednám v servisu tak jsem zvědav.Mám to ještě v záruce tak ať se kluci snažej :D Pak dám vědět. Díky za rady -_-

Odkaz ke komentáři

jj přesně jak píše fancarhifi ale ve volantu ani žádné vibrace necítím, jen to nějaké snad "přeskakování" nebo jak jsem psal jako bych tam měl kamínek. Mám najeto 26tis.km ale po té zimě bych se nedivil, že by to mohlo být ložisko. Pozítří jsem objednám v servisu tak jsem zvědav.Mám to ještě v záruce tak ať se kluci snažej :D Pak dám vědět. Díky za rady -_-

Podle toho co píšeš je to kamínek. Do servisu se neobjednávej, zvedni auto a z vnitřní strany kotouče je takový krycí plech, ten rukama po obvodě jakoby odehni, kamínek vypadne. Už jsem to řešil víckrát.

Odkaz ke komentáři

Host Strojvůdce

Tak mně teď o dovolené začlo v Železným Brodě číleně pískat levé přední kolo. Při zatočení to přestalo, na brzdy to nereagovalo. Už mě polejvalo horko. Pátek odpoledne, nejbližší servis v Turnově zavřenej.. No na hever, šup pod auto a nic. Až při stopadesátým pohledu jsem našel kamínek. Byl vraženej zespodu mezi tělesem ložiska kola a kloubovým hřídelem (ať žije odborná literatura :D ). Takže zbytek dovči jsem už nepískal. -_-

Editováno: , autor: Strojvůdce
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Host Guest_tondas

važeni řesim problem s ložisky na předku kdyz zatocim do prava zacne to hucet v servise řekli že ložiska na odchodu vymena 1 kusu s praci 3,500 kc podotykam ze znackovy servis a v neznackovem asi tak 2200 co byste delali kterou alternativu zvolili.

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal dříve tak problém nebyl v ložisku a kamínek a to přesně tam jak psal strojvůdce.Jel jsem s tím do škodováckého servisu jelikož je fabka ještě v záruce,neplatil jsem samozřejmě nic. Jen tak jsem se zeptal na výměnu ložiska a bylo mi řečeno kolem 4.000 Kč s prací :o:t:t

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Cez zimu som nutne musel meniť zadné ložisko (materiál cca 700 Sk - noname) a za prácu si v "dedinskom servise" vypýtali 500 Sk. Na jar mi začalo hučať pravé predné ložisko, tak som radšej vymenil obidve predné (pre istotu).

Origo škoda ložisko 1490 Sk/ks + práca 1915,5 Sk (za obe a to bol ešte mechanik taký zlatý, že mi vymenil moje totálne zodrané brzdové obloženie za schopnejšie "grátis". AutoComodex Trnava) - a som v pohode :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...