Přejít na obsah

tajemný zvuk

bobajz

Doporučené příspěvky

Ač jsem hledal,podobnou závadu či problém jsem tu nenašel.Pokud tu je tak se omlouvám.A teď k tomu zvuku.Po zahřátí motoru cca 5 minutovou jízdou,se při přidávání plynu z 2000 otáček,začne ozývat pískavý či hvízdavý zvuk v rozmezí 2 500-3000 otáček.Pokud auto stojí na místě,nedělá to.Jen za jízdy v zátěži.Řemen je O.K.,výfuk taky.V servisu mi technik říkal,že snad palivový filtr nebo nějaká hadice.Prosím,poraďte!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jejda,nelekej mne.Já mám to auto dva týdny a hned tohle?Je rok 2004 a má najeto jen 69 000km.Každý rok ve škodováckém servisu-naposledy v říjnu.Akorát mne překvapilo,že v servisce není ani jednou zaškrtnuta výměna vzduchového filtru.Nemohl by to třeba být ten důvod toho hvízdání?(tonoucí se stébla chytá)

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři

Je to 47kw 12 V.Řemen je v pořádku,ta kladka mne napadla už taky.Problém je v tom,že mi teď měnili střední a zadní díl výfuku a já nevím,jestli to dělalo před tím nebo ne.Třeba by mohlo v zadním tlumiči něco rezonovat a to pak prd zjistím,protože tyhle zvuky se hodně rozlíhají.Ono to není to vysoké pískání,ale takové hlubší bzučení.Jiný by si přidal volume na rádiu,ale já mám prokleté uši a každý takový zvuk,který tam nepatří,mne přivádí k šílenství.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

No mam taky motor 1.2HTP 12V a taky mam neco podobneho. Jen u me to bude asi ten remen. Dela to porad stejne, i po zahrati, jen otackama se to stupnuje :-(

K tomu mi ted po vymenen prednich silentbloku a lozisek na predni naprave neco boucha a zaboha nemuzu prijit na to co to je. Je to jako by nekdo nechal v motorovem prostoru sroubovak nebo neco podobneho(boucha to i vickrat po sobe po malych nerovnostech). Takze verim ze to je otravny <_<

Odkaz ke komentáři

No mam taky motor 1.2HTP 12V a taky mam neco podobneho. Jen u me to bude asi ten remen. Dela to porad stejne, i po zahrati, jen otackama se to stupnuje :-(

K tomu mi ted po vymenen prednich silentbloku a lozisek na predni naprave neco boucha a zaboha nemuzu prijit na to co to je. Je to jako by nekdo nechal v motorovem prostoru sroubovak nebo neco podobneho(boucha to i vickrat po sobe po malych nerovnostech). Takze verim ze to je otravny <_<

Taky mi začalo něco klepat u pravého předního kola-na 99% kost,zítra ji vyměním a uvidím.

Odkaz ke komentáři

No ja ted musim zjistit co s tim piskanim udelat. Vypada to na ten "klinak" snad ale uplne si nejsem jisty. Jinak co by to mohlo byt kdyz se to stupnuje otackama? Obcas kdyz jedu dal tak se to trochu utisi ale nekdy taky ne (a pritom je motor zahraty).

A jelikoz uplne presne nevim co to je "kost" tak by jsi byl hodny kdyz by jsi me poucil fotkou :) jak to boucha tobe?

Odkaz ke komentáři

Jinak jsem byl i na STK kde mi davali auto na trasak. Po 15minutach mi chlapik oznamil ze na naprave nic nenasel :huh: jen ze "mozna" stablik ale je to pry malinka vule coz by nedelalo tak jako to dela :angry:

No tak to bude ono,i minimální vůle(menší než 1 mm)způsobuje na nerovnostech klepání,které připomíná ťukání kladívkem nebo gumovou paličkou nebo jak jsi psal koulející se šroubovák.Právě té tyčce stabilizátoru se říká kost.Zkus venku srovnat kola a zakymácej autem do strany.Mělo by to být slyšet-takové pukání.A když šáhneš za kolo a chytneš stabík a někdo ti s autem zakymácí,tak v ruce ucítíš,jak to v tom klepe.Aspoň já to tak zkoušel.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Ja kdyz zatocim volantem tak po urcitem otoceni ve volantu cvakne..dela to uz od koupe a predni naprava pri otaceni piska..Ja si myslim ze je to normalni ale chci se zeptat jestli vam to dela taky nebo je to na opravu? Kazdopadne ja bych kazdy zvuk zas tak neresil lidicky .. cim vic budeme do fungujiciho auta rypat tim rychleji se neco ods*re :palec2:

Odkaz ke komentáři

Podobný zvuk při zatáčení do většího rejdu nebo na místě (parkování) připomínající vypuštění napnuté pružiny (takové "DRRNNNNNKK!") spolu se citelným úderem do volantu mi způsobovaly na Formanu vyrezlé horní misky (uložení pružin na horní straně) na tlumičích přední nápravy (McPherson) - při otáčení volantem se ta pružina pootáčela a přeskakovala přes vyrezlá místa. Po výměně misek vše OK, vzhledem k hřebenovému řízení bez serva se i citelně snížil odpor řízení. Zkus zkontrolovat i tuto možnost.

Odkaz ke komentáři

Ono mi to neudela zadne DNKR jen to cvakne..zadny uder do volantu :( toci to zcela zlehka je to silene preposilovane otocim volant jednim prstem ale jak ho otacim at to delam jakkoliv rychle na jakoukoliv stranu tak to cvakne vzdy asi po pul otacce... Nekde na netu jsem kdysi cetl ze je to tim ze ma auto stoceny tachometr. Nevim jak by to z toho mohlo byt poznat ale nevim ..je to mozne? :feve: podle me je to hovadina..

Odkaz ke komentáři

Pod volantem může cvakat kontakt k houkačce, airbagu a možná ještě kroužek snímače natočení - pokud je pod volantem a ne dole u serva, další možností je vracecí "vačka", která vrací páčku blinkrů do nulové polohy při vracení volantu do "neutrálu" - pokud si dobře vzpomínám, měly to už "šáde" - prostě hodíš blinkr, otočíš volantem na potřebnou stranu a když vracíš rejd zpátky a vyrovnáváš volant, v instalaci pod volantem to cvakne a páčka vyskočí zpátky = blinkry se vypnou. Stačí, aby ty "pádýlka", o které brnká ta vačka na hřídeli volantu, byly vyosený nebo nesprávně nastavený a už to cvaká i když nemá.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...