JendaR Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 V tomto tématu by mě zajímalo zda se dá nějak domazat napínací kladka "klínového" řemene na motoru. Přes zimu si docela pohvizdovala a tak mám obavu, že by nemusela tu příští vydržet . Mám motor 1.4 16V. S tímto tématem jsem se tu ještě nesetkal. Předem dík za odpovědí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 no ja ji mazal na octavce - vule zadna jen sucha takze rozebrat a lozisko je obklopene umelou hmotou - ucpavkou tu vyndat a komplet vyplnit opravdu dobrou vazelinou na loziska. Pak montaz a tad.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 JendaR: Byla to urcite napinaci kladka? Mel jsem taky problem s vrzanim a nakonec jsem zjistil, ze to byl drazkovej (klinovej) remen. Mel najeto jen cca 24 tis. km, po vymene vse OK... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaR Vloženo 18. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Maverick: S tím řemenem je to dobrý nápad, zkoušel jsem ho natřít mýdlíčkem, ale moc to nepomohlo. Na tu kladku jem přišel poslechem. Vzal jsem ocelovou kulatinku asi půl metru dlouhou a přikládal k jednotlivým kladnám za chodu motoru. Samozřejmě s nejvyšší opatrností. Ta napínací kladka přímo řvala... Guest: Dík za nápavod. Asi to tak zkusím. Doufám, že se to dá tak snadno rozebrat i na Fabii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 JendaR: I ja to zkousel mydlem, ale vzdycky to trosku pomohlo jen na chvilku. Nakonec jsem vypozoroval, ze to delala bocni hrana remenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaR Vloženo 18. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Hmm, to je docela možný, jelokož mám ale zatím najeto jen 14k tak to řešit nebudu. Snad až za rok. Já to tipoval na tu kladku, protože to dělalo jen v zimě, ale je pravda že až po zahřatí motoru. Teď na jaře si to jen čas od času škrtne, jinak je ticho. Každopádně dík za radu!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 no mě to vetsinou piska po nastartovani a ted jak je vlhko tak to jemne piska delasi dobu ale zda se mi ze je to alternator tedy ten rotor v nem takže to promazu. A dá se necim ten rozvodovej remen impregnova nebo osetrit?zda se mi nejak moc sucej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaR Vloženo 18. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Nic na něj nedávej. On to snese. Pokud nemá na obvotu trhliky nebo okem postřehnutelné vady tak je v pohodě a nemusíš se o něj bát. "Suchost" mu prospívá . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.