Přejít na obsah

Automatické rozsvícení světel


tomiee

Doporučené příspěvky

Z toho pinu 6 to máš napojený na jakej kabel označení?Ty potkávačky to by mě vyhovovalo a ještě bych ušetřil.Tu pojisku myslíš dát mezi 6 pin a tek kabel k potkávačkám že jo?.A jestli tomu dobře rozumím tak když budu chtít dát dálkové tak musím otočit vypínač do polohy světel a budou fungovat jak potkávačky tak i dálkové.A svíti při tomto zapojení i přístrojovka nebo ne?

Že se ještě neozval "Zabiak", vždyť to má na stránkách - takže tady i s postupem. Je to teda na mlhovky, ale když to dáš na podkávačky, tak to bude fungovat stejně.

http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavody/denniSviceni.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cize ak to chcem dat na stretavacie svetla tak ten pin6 mam prepojit s cim?

Tady je schéma, sám jsem z toho jelen. Udělal bych to tak, že bych si ten správný kabel, který jde ke světlům našel zkoušečkou (stačí žárovka se dvěma dráty). Pokud nejsi "elektricky gramotný" (nic ve zlým), svěř to někomu, kdo ví vocogo.

post-6517-1236936643_thumb.jpg

Editováno: , autor: nosal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U tech mlhovek mas pravdu, ale na potkavacky uz musis lezt do pojistkovky. Protoze jak pises ty, tak ten vyvod jde teprv do packy prepinani potkavacek a dalkovejch a my chceme jen potkavacky, takze podle manualu najit ktery DVE(leva, prava) pojistky jsou pro potkavacky a na ne to napojit(napojuje se az za pojistky), jen uz si nepamatuju jestli se tam namusi dat nejaka dioda, aby se ty dve strany nejak nepraly. Kdyztak me nekdo doplnte. Samozrejme mezi pin 6 a svetla zase odpovidajici pojistku, jinak je to bez jisteni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v tom případě si musej dát světla pro denní svícení a tam platí zase to samé s pinem 6. Úvaha trošičku mimo.

A kdyz se nekomu nelibej denni svetla? Pak nezbyde nic jinyho nez koupit rele nebo si to nabastlit doma. Ale pro toho, kdo ma halogeny je to nejlepsi reseni samozrejme. Pritelkyni jsem to taky tak udelal, ale ma to zapojeny tak, ze ji sviti rovnou vsechno vcetne pristrojovky, dalkovych a na vypinac uz nemusi vubec sahat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri pouziti prepojenia z pinu c.6 sa mi nepaci to,ze svetla sa zapinaju pri zapnuti zapalovania. Zbytocne svietia pri zhaveni(vznetove motori) a pri diagnostike. Jasne ,ze pri starte zhasnu ako aj normalne. Skusim vyrobit jednoduchy obvod s pouzitim pinu c.6 a signalom na kontrolku dobijania. Chcem aby sa svetla zapli po nastartovani a zhasnuti kontr.dobijania.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na co relé? Na ten pin 6 si mužeš napojit co chceš. Třeba jak píšeš ty osvětlení celýho auta.

Jezis, na pin 6 muzes zapojit vsechno, ale pro xenony je to nepouzitelny, pze by se rozsvitily, zhasly pri startovani a pak zase rozsvitly. Takze potom je jediny reseni rele ;-) Tak to myslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stačí napojit na žlutozelený drát, co jde k páčce na přepínání nebo si ho najít v pojistkovce - přívod na pojistky potkávaček ;)

Takže abych si to schrnul stačí propojit od konektoru světel pin 6 kablíkem na pojistku S21 nebo S20 na žlutozelenej kabel a je hotovo,nebo se musí něco dobastlit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak to tady tak čtu. při zap. se zapnou při startu vypnou pak zas zapnou. proč si neuděláte zpožd. obvod?? tzn. při žhavení se do obvodu ktery je tvořen obvodem 555 kondiku trimru a odporu dostane 12V a ten zapne světla za dobu kterou si nastaivim trimrem- ja to mam za 8 s od zapnuti žhavení. funguje to již 2 roky. součastky za par korun.takže z pinu 6 to napojit na ten obvod ten muze spinat treba relatko nebo vyk. tranzistor ktery pude na ten zlutozeleny kablik-potkavacky a fertig.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...