Publikováno Květen 6, 201015 r zdravim, stejne tema jsem zakladal na "benzinove" sekci, a tam jsem dostal jeden link, ktery kdyz jsem si precetl, tak jsem nabyl dojmu, ze by muj problem mohl mit souvislost s LPG. Chybu na strane LPG chci radsi vyloucit nez zajedu do klasickeho servisu, kde me vyf...uji s tim, ze je to LPG ( i s tim jsem se nedavno setkal)... a ted k problemu. Problem se jmenuje STUDENE starty. Mam OCT I 1.6 75 kW, rv 2004 ( LPG BRC SQ24) Pred mesicem byla v autorizovanem servisu (kontrola po 60.000) vymena vzduchoveho filtru, svicek, atd. (Nechal jsem pak v jednom brnenskem servisu LPG upravit smes, protoze po vymene filtru to nejak vubec nejelo na LPG). Od navstevy v AUTORIZOVANEM SERVISU SKODA se projevuje problem pri studenych startech. Otocim klickem, necham prehrat jako vzdy LEDkovou hitparadu na palubce a nastartuju. Otacky vyletnou na 1.200; pak zacnou padat a po cca 3-4s se motor udusi. Otocim znovu klickem, necham probehnout LEDkovou hitparadu, a nastartuju a motor bezi jak ma. Kdyz jsem byl v tom stejnem AUTORIZOVANEM servisu, tak nacetli data, rikali, ze zadna chyba tam neni. Pro jistotu vyresetovali nastaveni RJ do puvodniho stavu... ale zadna zmena. Kdyz je motor teply, tak startuje jak ma (a to i kdyz dojedu na LPG) Vcera jsem si rikal, zkusim vyloucit chybu LPG. Jedu si takhle po praci k domovu, cca 2 km pred dojezdem, jsem vypnul LPG a jel na benzin - chtel jsem vyloucit to, ze je po dojezdu na LPG "prechlastany" plynem (i kdyz se me to nezda, ze by to mohlo byt). Dnes rano otocim klickem, opet Hitparada na palubovce, nastartuju, klasickych 1.200 ot. pak to zacne padat, a po 3 vterinach se udusi. Opakuju postup, a motor nabehne. Zapinam LPG, necham bezet na volnobeh az se prepne sam na LPG pak vypinam LPG, a motor se volnobehu zacina zase dusit, ale uz to ustoji a nechcipne; prepnu na LPG a vse je OK. Jedu smer prace. Po 10 km, na svetlech vypinam motor. Startuju, a vse OK. vypinam LPG a volnobeh na benzin bez znamek problemu. Rad bych se zeptal, jestli jste se s takovym chovanim setkali, a kde muze byt zakopany pes? Je to LPG a na navstevu Moravskych Budejovic? Nebo je to na strane BENZINU a navstevu "klasickeho servisu"? Diky za kazdou dobrou radu Upraveno Květen 6, 201015 r od ekimcz
Květen 6, 201015 r Mě servisák doporučil, ať při případných problémech odpojím plyn úplně (vytažením pojistky) a najedu cca 100 km jen na benál. Pokud problém trvá dál, není chyba v LPG. Upraveno Květen 6, 201015 r od Tudy
Květen 6, 201015 r Asi jak psáno výše zkusil bych jezdit nějaký čas pouze na benzin zda se bude projevovat závada stále stejně. Jinak klasicky zkontrolovat (vyměnit) čidlo chladící kapaliny a vyčistit škrtící klapku.
Květen 6, 201015 r Pojistku vytahovat nemusíš, přepni do benzínu, jezdi 3 dny a uvidíš. Doporučuju kontrolu tlaku benzínu, případnou výměnu benzínového filtru, případně nový benzín...tzn. starý vyjét do takřka sucha a nabrat nový. POkud to dělat přestane, logicky zkontrolovat plyn.
Květen 7, 201015 r Autor Diky za tipy. Pojistku bych ani nevytahoval... Nejsu takovy fanda Vim kam se lijou provozni kapaliny a to me staci. S cimkoli jinym jdu do servisu... Pro me je auto pouze prostredek k doprave z bodu A do bodu B. Vcera jsem jezdil jen na benzin (cca 70 km) a dnes rano to chytlo na poprve... Tankuju vzdy jen max. 10 l benzinu, takze ho uz moc nemam Penezenka bude sice krvacet, ale koupim 1/2 nadrze vyjedu a od pondelka to zkusim zase na plyn - dam vedet, jak to dopadlo. Upraveno Květen 7, 201015 r od ekimcz
Květen 7, 201015 r Autor tak jsem se radoval asi predcasne, pri odjezdu z prace to zase chciplo... nu coz, budu se zatim drzet planu, projet jen benzin a pristi tyden se uvidi.
Květen 10, 201015 r tak jsem se radoval asi predcasne, pri odjezdu z prace to zase chciplo... nu coz, budu se zatim drzet planu, projet jen benzin a pristi tyden se uvidi. skrtiacu klapku mas v poriadku? cistili ti ju v servise? nezasekava sa na nejakej pozicii?
Květen 11, 201015 r Asi ti neporadím,ale ten samý problém jsem měl taky u minulé fabie.Každé zapnutí nějakého spotřebiče bylo znát na zhoupnutí volnoběhu při provozu na LPG.Nedej bože ,když praskla žárovka,přestal volnoběh na LPG držet úplně.Když jsem tento problém tady prezentoval,sklidil jsem od zdejšího odborníka na LPG " údiv",že o tom slyší poprvé.Musím taky napsat,že po výměně tlakového čidla a reduktoru(oprava 7000kč) už mě to neudělalo, asi taky proto že za měsíc po opravě, šlo auto z baráku.
Květen 11, 201015 r Panove ja mam tento problem Mam Octavii 1,6 74 kW 1998 rok a sekvenc. LPG D.T.GAS Čauec draku, odzkoušej jestli ti to dělá i na benzín, je možné, že tam bude jemné zhoupnutí, ale nemělo by být riskantní pro chod motoru. Jednou z variant pokud to dělá jen na LPG může být nastavení plynového systému v určitém bodě - bohatost, chudost směsi. Předpoklad je, že volnoběh to na LPG drží krásně a nemá ti žádné problémy-díry při jízdě. Druhou z variant bych si troufl říct, jestli je čistá škrtící klapka a její okolí, případně zkusit funkci nastavovače škrtící klapky, případně obtokový ventil. Nevím jestli 74kW Octavia používá první nebo druhé. Ale více bych se klaněl k tomu nastavovači. Mohl bych i vyčmuchat co má, ale nechce se mě dívat....hold lenost je lenost
Červen 14, 201015 r Autor zdravim, stejne tema jsem zakladal na "benzinove" sekci, a tam jsem dostal jeden link, ktery kdyz jsem si precetl, tak jsem nabyl dojmu, ze by muj problem mohl mit souvislost s LPG. Chybu na strane LPG chci radsi vyloucit nez zajedu do klasickeho servisu.... tak po nejake dobe bych rad podal dalsi report o stavu me OCT . Probehly tyto kroky: 1. Navsteva u Karla... vysledek LPG (a vse s tim spojene)je OK. Karel doporucil vymenu teplotniho cidla, ze by to tim mohlo byt. 2. Navstivil jsem servis, popsal problem, nacetli diagnostiku, a ejhle 5 chyb. Smazali chyby, s tim at tyden jezdim co se z chyb ukaze znovu. Po tydnu opet 5 stejnych chyb: - 17811 - system zpetneho vedeni vyfuk. plynu (P1403 - 35-10) - 17811 - system zpetneho vedeni vyfuk. plynu (P1403 - 35-00) - 16725 - snimac polohy vack./klik hridele (G40) - neverohodny signal - 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva - system prilis chudy - 16502 - cidlo teploty chladici kapaliny 3. Se servisem jsme se dohodli na vymene teplotniho cidla, vycisteni skrtici klapky a EGR ventilu - (levnejsi varianta). Kdyz vycisteni nepomuze, tak vymena EGR za mnohem vic penez 4. Oprava probehla, ale problem stale pretrvava + pridalo se to, ze pri prepnuti na LPG auto docela skubne... ale to pripisuju vycisteni klapky a EGR ventilu. Pocet chyb klesl na 2 - 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva - system prilis chudy sporadicka) - 17811 - system zpetneho vedeni vyfuk. plynu (P1403 - 35-00) 5. tento tyden jedu z5 do servisu
Červen 14, 201015 r 3. Se servisem jsme se dohodli na vymene teplotniho cidla, vycisteni skrtici klapky a EGR ventilu - (levnejsi varianta). Kdyz vycisteni nepomuze, tak vymena EGR za mnohem vic penez 4. Oprava probehla, ale problem stale pretrvava + pridalo se to, ze pri prepnuti na LPG auto docela skubne... ale to pripisuju vycisteni klapky a EGR ventilu. Pocet chyb klesl na 2 - 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva - system prilis chudy sporadicka) - 17811 - system zpetneho vedeni vyfuk. plynu (P1403 - 35-00) 5. tento tyden jedu z5 do servisu ... podle popisu se obávám EGR ventilu "za mnohem vic penez "... To, že po vyčištění ventilu to při přepnutí škubne je docela pravděpodobné, EGR ventil přepouští v určitých režimech část výfukových plynů zpět do sání. A pokud byl LPG nastanen správně dle korekcí před čištěním EGR, tak protože se změnilo množství vzduchu proudícího EGR ventilem zpět do motoru, bude asi potřeba upravit parametry LPG. Ale s nastavováním plynu bych určitě počkal, až bude motor po zásazích a opraven. Vada "- 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva - system prilis chudy sporadicka)" bude patrně následek nesprávně fungujícího EGR ventilu,(pouští tam vzduch i když má být uzavřen, a ECU neí schopna dát dostatečné množství BA) ev. jako následek posunutých parametrů LPG po vyčištění EGR ventilu. ... asi tak si myslím...
Červen 14, 201015 r Já máM taky problém, ale takřka nebude systémem LPG. Studené nastartuju, není problém, krásně drží....ujedu někdy pár metrů někdy pár km, vypnu, auto občas nejde natočit jak studené tak teplé, a je to třeba z 15ti startů 1 špatný. Točí točí, div by neutočil startér, ale nechytne až když přišlápnu plynový pedál. Jestli je to přechlastané, a jak přišlápnu pedál jestli tam de víc vzduchu tak chytne...pak zase jede OK. Jen ty starty. Někdy to zase chytne teplé i studené nadrc. Svítí mě check- 16514 - rada 1 -sonda 1 El.zavada v obvodu P0130 - 35-10 - - - Sporadicky Někdy není ani sporadicky... Nicméně pujčím z práce čtečku a zkusím s ní 2-3 dny jezdit a kontrolovat dávkování po a před startem. Lambda je typu širokopásmová-proudová, ještě mě napadlo jestli bude špatná lambda nebo ŘJ? Bylo mě doporučeno i vyčištění klapky. Hm? Jinak k problému zdejšímu....měl sem špatně naladěnou směs...když sem se hrál/učil ladit BRCčko a měl sem rozutelkou směs o několik procent. Projevovalo se to tak, že start krásný, volnoběh ideální, ale nesmělo se dupnout na plynový pedál, nedejbože dát zpátečku a zatížit motor a pomoct mu plynem-otáčkama. Začalo to kuckat, štěkat, střílet do výfuku prostě rozharašený motor, někdy když to neustál tak zdechl. Ideálně stačilo dojét do práce a posledních 200m přepnout a dojét na benzín...následný start a jízda hned po startu bez problémů. Tak sem se hrál znovu, naladil a bylo po problému.....mohl sem dojét už i na LPg do práce a následný start a jízda po startu hned bez problémů. Tak se třeba projevuje špatná směs na LPG u 1,6 75kW BFQ.
Červen 14, 201015 r Nevím, nevím, protože mě tohle autí dělalo už na benzín, před přestavbou, někdy, v zimě hůř, v létě míň. Teď to po dlouhé době udělalo jednou zas. Nastartuju studený auto, když ho nechám bez šáhnutí na pedál plynu, tak začně kuckat, padne někam k 500 ot./min, celý se to klepe. Občas i chcípne. Když hned po startu přidám plyn, tak se zpožděním zabere a už to neudělá. Podezírám zalepenou škrtící klapku nebo EGR, protože EGR mi občas vyskočí na diagnostice. Nikdy to nedělá na LPG, jen na benzín a při studeném startu.
Červen 15, 201015 r Autor No to je presne to co popisuju Jenze me ani ten plyn nezabira... leda ze by zpozdeni bylo 3s . Necham vymenit EGR, a uvidim.
Červen 19, 201015 r Autor Tak mam dalsi poznatek . Protoze v servisu meli plno, a objednali me az na pristi tyden zkusil jsem jednu vec. Akorat mi dochazel plyn, tak jsem si rikal, vyjedu ho az do "sucha". PLG se samo prepnulo na N95. Natankoval jsem nadrz N95 a jezdim s timto prubehem: 1. studeny start - cukani, ale motor se udrzel 2. studeny start - motor naskocil jako za mladych casu 3. a dalsi studene starty motor porad naskakuje na poprve. A ted babo rad. Kdyz jsem po vzniknuti problemu zkousel jezdit na N95 (jak mi nekdo odsud radil) tak je fakt, ze jsem jen vypnul LPG ale mel jsem takrka plnou nadrz plynu. A motor beztak chcipal. A protoze su naprosty laik, tak me nekamenujte, ale napada me... je mozne, aby nekde (na vstrikach, nebo nekde jinde) propoustel LPG do motoru, a to pak zpusobovalo duseni? Ted po techto zkusenostech me to fakt prijde ze je problem na strane LPG ale jak rikam, su laik. Ve VAGu jsou stale 2 chyby (takze do servisu urcite pojedu), ale i tak je to pro me zahada. Upraveno Červen 19, 201015 r od ekimcz
Červenec 4, 201015 r Čaute hoši, taky se tady přidám se svým problémem. Když chci nastartovat studený motor, tak hned po nastartování chcípne, zkusím to podruhé a pak už všechno běží jak má. Nikdy mě to nedělalo, začalo to až tento týden, na vagu vyskočili jen dvě chyby - 16684 - zjištěno vynechávání zapalování a 16668 - válec 4 zjištěno vynechávaní zapalování, obě chyby byli sporadické. Včera jsem vyměnil svíčky, vyčistil škrtící klapu, odzkoušel váhu vzduchu no a dělá to furt. Měl stím někdo nějakou zkušenost???Dík za každou radu Jo jedná se 2.0 85kw systém stag 300
Červenec 4, 201015 r Co se tyče toho startu....zkusil bych jezdit 2-3 dny na benzín. Pak bych ještě nechal zkusit od studena změřit tlak benzínu. Co se týče vynechávání zapalování.....neškube to auto někdy? Měl sem podobnej problém s Octaviou 2,0L 85kW a měl na zapalovacích káblách na fajfkách nějaké poškození a proskakovala někdy jiskra na blok motoru....chtělo to nové káble. Samozřejmě, chyb může být více...jak jinak
Červenec 4, 201015 r Čaute hoši, taky se tady přidám se svým problémem. Když chci nastartovat studený motor, tak hned po nastartování chcípne, zkusím to podruhé a pak už všechno běží jak má. Nikdy mě to nedělalo, začalo to až tento týden, na vagu vyskočili jen dvě chyby - 16684 - zjištěno vynechávání zapalování a 16668 - válec 4 zjištěno vynechávaní zapalování, obě chyby byli sporadické. Včera jsem vyměnil svíčky, vyčistil škrtící klapu, odzkoušel váhu vzduchu no a dělá to furt. Měl stím někdo nějakou zkušenost???Dík za každou radu Jo jedná se 2.0 85kw systém stag 300 Tak mám omegusi naprosto stejný problém, ale né každý studený start to udělá, asi tak ob start. Diagnostika neřekla nic, vyměnil jsem před týdnem snímač teploty jak radí sudeťák a pořád to stejné.
Červenec 5, 201015 r Čau Kaje, tak to je pech, že máme stejný problém. Ještě, že jsi tady napsal, že snímač teploty tomu nepomohl, prozatím ho měnit nebudu, dokud nezjistím více. Od zítřka zkusím jezdit jen na benál a pak dám vědět, jak se auto chovalo. Jinač zapalovací kabely jsem měnil přesně ped rokem, tak si myslím, že těma by to být nemělo.
Červenec 6, 201015 r Šak estli máš VAGa tak si z rána před startováním jej napichni a podivaj sa kolik ti to píše stupňů, pak začneš startovat a ještě po startu sleduješ stupně, néé? Pak poznáš jestli je chyba v snímaču...
Červenec 11, 201015 r Tak panove muze to bejt regulatorem paliva 047 133 035 / 036 133 035A ? Mam docela tuseni ze to bude on - je to na vstupu k liste vstrikovaci - tam se prebytek paliva vraci zpet do nadrze ale 800 stovek za pokus nevim Upraveno Červenec 11, 201015 r od Host
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.