Přejít na obsah

co to je? - olej na spodní straně sání-1.4 63kw


Doporučené příspěvky

Rád bych poprosil majitele roomsterů 1.4 16v 63kW, MR 2009, mohli byste šáhnout zespodu na plast sání(tu část, co jde po filtru do motoru)? Díval jsem se na motor,náhodou jsem zajel rukou na spodní stranu sacího potrubí (vypadá to jako šnek - černý plast) a málem mě trefilo - celý spodek tohoto plastu je zamazaný růžově zbarvenou olejovou "věcí"(nevím, co to je, po 6000km je olej hnědý a chladicí kapalina vypadá, že neubývá- ale je to fest mastné..) Má to tak být?? :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To isté som mal zamastené aj ja. Riešilo sa to v rámci záruky a v servise nevedeli prísť na to, odkiaľ sa to berie. Nakoniec sa rozhodli, že tú mastnotu fŕka kĺb poloosi z rozvodovky (podľa servisného záznamu - výmena prírubového hriadeľa pravej poloosi). Opravovali to minulý rok, odvtedy som auto zo spodu nevidel, tak dúfam, že to týmto vyriešili. Zajtra to skontrolujem, ak nezabudnem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak jsem dnes jak jsem měnil olej byl po delší době pod autem, a taky jsem zjistil že sání je zespodu mastné a samo že náhonové klouby jsou mastné na obou stranách......:( . Řešit to nebo to nechat tak, jak píše někdo nademnou tak to má hodně aut (ty náhony kol u převodovky) mastné . Já jsem to trochu hadrou otřel a budu pozorovat další vývoj asi.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám HTP, ale v Ibize taky jsem měl motor od oleje i zespodu docela dost mezi motorem a převodovkou. Olej v motoru ani chl. kapalina nemizeli. V servise řekli, že to je gufero na poloose a vyměnili ho. Od té doby do nesleduju, ale žádná mastnota v motoru nepřibývá a pod auta kapky nejsou, tak snad to bude dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...