Faren Vloženo 6. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2010 Pánové měl bych dotaz: Octavia tour combi r.v. 2004 , motorizace 1,6/75 kW BFQ, kombinovaný provoz N95 / LPG Od začátku co ji mám po startu teplota nastoupala na 90°C ( ručička teploměru svisle vzhůru ) a tam držela. Bylo jedno zda je zima nebo parné léto, stále jedna hodnota. Nyní mě i přes to, že je parno a motor by měl být spíše problém uchladit mám opačný problém. Motor je pod provozní teplotou caa na 75 - 80°C dle stupnice teploměru. Vím, že dlouhodobý provoz podchlazeného motoru má vliv na životnost motoru a spotřebu. Jinak pro upřesnění, motor má elektronicky řízený termostat. Vše vypadá, že termostat zůstává otevřený a nepřivírá okruh vody dle teploty. Možná je vadný snímač teploty vody a ukazuje nižší teplotu než je teplota skutečná. Vše se stalo najednou, žádné postupné zhoršování. Poraďte a přidejte prosím osobní zkušenosti s tímto problémem.Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 6. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2010 Odmeraj realnu teplotu vody. Ak bude mat 90 stupnou tak je vadne cidlo teploty . Vymenit za nove cidlo cena 300kc. Ak nebude mat 90 stupnou tak je zly termostat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.