Přejít na obsah

Motor 1.6 / 75 kW - teplota motoru 80 stupňů

Faren

Doporučené příspěvky

Pánové měl bych dotaz: Octavia tour combi r.v. 2004 , motorizace 1,6/75 kW BFQ, kombinovaný provoz N95 / LPG

Od začátku co ji mám po startu teplota nastoupala na 90°C ( ručička teploměru svisle vzhůru ) a tam držela. Bylo jedno zda je zima nebo parné léto, stále jedna hodnota.

Nyní mě i přes to, že je parno a motor by měl být spíše problém uchladit mám opačný problém. Motor je pod provozní teplotou caa na 75 - 80°C dle stupnice teploměru. Vím, že dlouhodobý provoz podchlazeného motoru má vliv na životnost motoru a spotřebu. Jinak pro upřesnění, motor má elektronicky řízený termostat.

Vše vypadá, že termostat zůstává otevřený a nepřivírá okruh vody dle teploty. Možná je vadný snímač teploty vody a ukazuje nižší teplotu než je teplota skutečná. Vše se stalo najednou, žádné postupné zhoršování.

Poraďte a přidejte prosím osobní zkušenosti s tímto problémem.Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...