Listopad 5, 201410 r Po ujetí asi 100.000 km mi začala stoupat spotřeba oleje. Když jsem dolévat každé 3 týdny cca 1 litr, tak jsem se rozhodl to řešit. Zajel jsem do značkového servisu, kam s autem pravidelně jezdím. Provedli váhovou zkoušku a zjistili, že spotřeba oleje je 0,6 l na 1.000 km, což je podle metodiky škodovky mimo toleranci (jakou mají toleranci nevím). Zeptal jsem se, jak to hodlají řešit a co mě to bude stát. Dozvěděl jsem se, že to budou konzultovat se škodovkou a dají vědět (auto je po záruce, rok výroby 2009, najeto 111 tis. km). Asi po týdnu mi oznámili, že je nutné vyměnit sadu pístů s ojnicemi, a při té při té příležitosti, že zkontrolují napínák rozvodového řetězu a samotný rozvodový řetěz (nakonec také vyměněno). Vzhledem k tomu, že auto je plně servisované u nich (autorizovaný servis), tak že škodovka přispěje v rámci kulance 60% na materiál a servis bude účtovat 50% nákladů na práci. Jsem po opravě (i po slevě to stálo 24 tis Kč) a doufám, že teď motor vydrží víc než jen dalších 100 tis km!
Srpen 1, 20169 r chlapi, chci se yeptat, mam Yetiho MY2013, a najeto nějakých 50 tisíc, po celou dobu jsem nemusel dolévat olej, teď mi to sežralo více než půl litru (tolik jsem dolil, k maximu na rysce). V listopadu mi končí prodloužená záruka, tak se chci zeptat: někde jsem četl že u 1,8 TSI se během výroby měnila podoba pístů a kroužků, která snižovala jinak dost vysokou spotřebu oleje. Týká se to už mého ročníku nebo je mám zkusit dle mého názoru vyšší spotřebu reklamovat??? Díky moc. Upraveno Srpen 1, 20169 r od Hitachi
Srpen 1, 20169 r Na 1.8 začali od podzimu 2011 dávat upravené písty+kroužky, takže oficiálně by mělo být bez problému. Na kolik km to páplo ten půlitr a jak se s tím jezdilo? Jezdit a hlídat dál, jak cituje Pawouk výše z manuálu výrobce, Škoda se nebude bavit s nikým, komu to papá do 0,5l/1000km. Ale, na některých forech se objevuje informace, že i nové kroužky na pístech DF maj problém a to z důvodu malých otvorů v olejovém stíracím kroužku, které se opět ucpou ... Teprve kruhy na DL maj toto řešit. Doporučováno je jezdit servis max 15000km, a olej dávat 5W40 s ACEA A3/B3/B4. Upraveno Srpen 1, 20169 r od rayx
Srpen 6, 20169 r Olej je ok, měním pravidelně po 15 tis. nebo po roce a leju tam plnou syntetiku 5w-40 od Aralu. Ten olej ubyl asi po 2 až 3 tisících, nevím úplně přesně. Nicméně zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi DF a DL krouzky...díky za info
Srpen 6, 20169 r Moc hezky popsáno zde i s rozměry, zásadně rozdílný olejový kruh. Je tam i předchozí meziverze CP a ta problémová olejžroucí BS. DF DL
Srpen 6, 20169 r Díky za info, to je opravu zajímavá informace. Dá se nějak zjistit, jaký typ pístu mám v motoru? Dle etky? Je servis schopen dát mi tyto informace?
Srpen 7, 20169 r Servis ti podle ETKY řekne, že máš DF, dle ETKY na Yeti dávali DF do 24.8.2015. Sice cca 0,5l na 3tis km není málo, ale mohlo to utýct i jinudy, zvlášť jestlis to proháněl. Stav svíček řekne víc ale tady to jistě bude OK. Na tak málo km a už s DF, navíc fix servis a 5W40, bych v kroužcích problém neviděl. Hlídal bych to, prohlídnul jestli není nikde nic mastný od oleje a jezdil dál. Do listopadu je stále relativně daleko, stejně by se s tebou nebavili, je tu 0.5/1000 a přes to u koncernu nejede vlak ... Upraveno Srpen 7, 20169 r od rayx
Srpen 7, 20169 r Máš pravdu, ta hranice je stěžejní, taky jsem si říkal, že je to ok, ale doposud jsem olej dolévat nemusel. Mrknu na svíčky a poohlédnu se okolo. Jinak moc díky za přínosné info. Ať to jezdí.
Srpen 24, 20187 r Pro info ohledně výměny pístů u CDAA, oficiální technické produktové informace VAGu a jejich vývoj v čase ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.