Leden 28, 201312 r Autor Tos nemyslels vážně s tím vznícením!!! doufám že ses upsals!!! upsal... samozrejme jsem mel na mysli ZAZEH spis me rekni jestli na me teorii muze byt neco pravdy, ja nevim jak si to jinak vysvetlit proc by to melo jako cukat kdyz to o bohatim pres prilis, a jednotka zadne otevrene vstriky nehlasi... Tak tenhle motor bezi rekneme pod plnym v serii s 0,85 pri ciptuner jeste neco pritlaci na pilu zkusi najit hranici kde to trosku rozumne jeste hori a vrati to o kousek zpet. Pak kdyz k tomu prijdu ja a obohatim LPG tak se proste podle me muze byt tak bohate ze to rozumne nehori... navic bych rekl ze plyn bude jeste o neco citlivejsi a potrebuje pro zapaleni vic vyduchu... ale rikam mozna placam kraviny, je to jen takove moje oduvodneni, proc se tomu tak deje... kdyz uz o tom pisu tak presne takhle ciptuner ladi predstih... natankuje tam N98 posouva ho tak dopredu nez dojde na mez klepani a kousek vrati... ale tohle zase na druhou stranu se LPG libi... tam si senzory klepani muzou dat sloficka... jinak trosku poctu AUDI A8 W12: 330kW:12=27,5kW takze vstriky maj docela pohodicku. Na druhou stranu jestli to je krmeno jednim reduktorem tak verim ze soucet ze vstrikovace i pres nizky valcovej vykon dostavaj zabrat... takove auto je lepsi snad se dvema reduktorama, nebo??? cupra 165:4=41,25kW tady si maknou spis... navic at se to papirove nezda tenhle motor moc uhlazene se neprojevuje... to nam urcite Paul potvrdi... kdyz se turbo kolem 3500 nadechne tak se membrana vytahne jak ksandy
Leden 28, 201312 r Karle to s tim tlakem nechapu mě teda čidlo tlaku ukazuje i 3,6 baru při deceleraci. nicméně teď řeším když bud jezdit na benzin za jak dlouho se mi srovna benzinova mapa protože si myslim ze ji mam z lpg rozhozenou a nějak se mi nedaři resetovat ani odpojenim baterky ani VAGem....
Leden 29, 201312 r Autor jestli myslis dlouhodobe korekce ty se ti srovnaji po 10km jizdy... kdyz smazes pamet zavad tak se smaznou i korekce...
Leden 30, 201312 r ja nevim pamatuju si ye když jsem z octavie 1.8t odpojil na hodinu baterku tak šla blbě nastartovat a pak jí dlouho houpal volnoběh atd. u Audi jsem baterku odpojil a naskočila na brnk a když sleduju čady vstřiku při různym zatížení tak jsou totožné jako před resetem. jde mi jen o to abych srovnal benzinovou mapu aby nebyla rozhozená kvůli chudému směsi lpg....
Leden 30, 201312 r Autor tak kdyz budes jezdit jen na benzin tak korekce taky nebudou 0% ale treba 8%... Pri nastavovani plynu jde o to aby jsi s plynem kopiroval prubeh benzinu. Pak jeste musis rozlisovat dva stavy, a to kdyz motor ridi lambda a kdyz motor jede na "tvrdo". Tento neregulovany stav nastava kdyz lambda neni ohrata na provozni teplotu, nebo pri plnem zatizeni. To se pak na korekce nehraje a motor jede v neregulovanem stavu s prihlednutim na korekce ktere melo auto naposled.... tzn... kdyz mas treba benzin rozladenej na -10% a plyn na +14% tak muze nastat ze auto blbe chyta. Protoze dostava o 24%min benzinu nez by melo a to je pak jak startovat bez sytice... Jak se lambda ohreje tak se vsechno doreguluje... Jinak po delsim odpojeni baterky mas korekce 0% takze by auto na benzin melo vzdycky chytit bez problemu, teda pokud na motoru nejakej problem ktery by rozhodil motor o vic nez je +/-10%... Nebo se mohla po pripojeni baterky spatne zadaptovat skrtici klapka (je lepsi startovat az dopiska, nebo ji zadaptovat).... dle meho nazoru by Ti mel byt Fuel-timming nez se pustis do laborovani s LPG... Jestli si nejsi jistej tak si o tom neco precti. Pak je to jednoduche staci se s autem parkrat projet jak na benzi tak na plyn a sledovat kratkodobe a dlouhodobe korekce (kratkodobe blok 001 nebo 002, dlouhodobe 032)
Leden 31, 201312 r jj vsechno co pises vim ale s par vecma nesouhlasim. na benzim mivam korekce dlouhodoby 0.8 kolikrat i 0. víc jak 1,5% jsem tam v životě neměl. plyn když jsem ho naladil měl korekce do 5%.fuel timing je pro mě důležitej v tom že když budu znát fuel timing který byl před montáží lpg (bohužel ho neznám) tak budu kdykoli vědět že nemám rozhozenou mapu benzínu. můj problém je že když se podívám na starou benzinovou mapu mám při tlaku 2,1 baru Tb 19ms a současná má 21ms jakto? za další si taky pokládám otázku zdali když mám timing benzinu 26ms a lpg mi to natahne na 28ms je to už moc? (nenašel jsem nikoho kdo by mi řekl jestli je to moc nebo ne). dále si myslim že moje 1.8T reguluje lambdou i v plné zátěži vím že některé motory neregulujou ale předpokládám že když se mi hejbou i pod plným plynem korekce STFT tak lambda reguluje. to s tim startováním a korekcema vím, dokonce špatné nastavení bohatosti plynu pozáš i bez diagnostiky tak že když se třeba rozjíždíš a chcípne ti motor tak pak trvá delší dobu než na benzin chytne (z toho samého důvodu co si psal). V bloku 001 ani 002 korekce nejsou, jak píšeš jsou v bloku 32 pole 1 additivní, pole 2 multiplikativni. ty máš 1.8 čiplou nebo ne? kolik máš Tb v maximu?
Únor 1, 201312 r Autor v bloku 001 nebo 002 mas nekde myslim v tretim policku ktratkodobe korekce... je tam i cas benzinovych vstriku pri ustalenem zatizeni to muzes krasne sledovat, jinak pri normalni jizde to lita porad z plusu do minusu...aby tyto kratkodobe korekce se tolik nenadreli tak z nich jednotka dela nejakou "trend" coz jsou prave ty dlohodobe v 032... ty se meni pomalu. Pod plnym plynem nic regulovane neni ani byt nemuze protoze to auto nema sirokopasmovou lambdu. na lambde mas napeti kolem 0,9V a jednotka nevi jestli jede na lambdu 0,9 nebo 0,8 (tam je prubeh skoro linearni) vi jen ze je smes bohata ale jak moc to nevi. Normalni lambda reaguje na skokovou zmenu mezi 0,9V az 0,1V coz je prave lambda uzce kolem 1. Jestli jezdis s rozladenou plynovou mapou a pak prozenes kratce auto na benzin tak se pod plnym plynem benzinove casy upravi na zaklade korekci ktere auto melo na plyn, to je ale jen pouha uprava-prizpusobeni se tomu trendu... jak jsem psal nevim jak se chovaji Tve vstriky, ja mam v maximu mnoznik asi na 0,85 takze mam plynove casy kratsi nez benzinove. ono neni od veci najet treba 100km jen na benzin a sledovat korekce, ziskat pro to trosku cit jak se to chova na benzin a jak na LPG. to same pak na plyn... Ale to jen kdyz si clovek s tim chce hrat, zas tak presne to nalazene byt nemusi, ono se to stejne po case zase rozladi...
Únor 1, 201312 r cece v bloku 1 ani 2 korekce nejsou. to s regulaci pod plnym plynem jsem si taky myslel ale jakto že se mi měněj korekce i pod plnym zatíýenim a 4tisicich otačkach? taky porad nerozumim tomu za jak dlouho cca trva benzinovy mapě až se vrátí do normálu. 1km? 1000km? právě dělám to co jsi napsal, sleduju prubeh hodnot na benzin a budu je aplikovat na LPG jinak jsem byl dneska u plynaku a mel jsem zatuhlou regulaci reduktoru tak to blbě chodilo. tim Tb jsem myslel jak dlouho máš otevřený benzinovy vstrik v maximu kdyz jedes na benzin? btw nevis jestli ma ten KME gold natvrdo oddelenou plnovou a vodni komoru?
Únor 1, 201312 r kluci parada dneska jsem to byl projet jen tak s hrubym nastavenim a tlak reduktoru je pri normalni jizde 1bar, pri plny zatezi 0,95 tak bych si to predstavoval dále naklonění 1%, korekce 5%. v zátěři maj plynový vstriky trosicku kratsí casy nez benzinovy vadí to nečemu?
Únor 1, 201312 r pokud je čas vstřikovačů plynu menší než benzínu tak je něco špatně...obecně je to tak, že plynový vstřikovač otevírá déle, čím je plyn teplejší, tím se automaticky doba vstřiku prodlužuje...
Únor 2, 201312 r otazka je jestli ty kratsí časy něčemu vadí přestože benzinový čas na benzin je totožný s benzinovym časem na lpg?
Únor 2, 201312 r podle mě pokud jsou časy vstřiku plynu nižší, tak jede motor na chusou směs a podpaluje sedla ventilů...kdysi dávno si ještě pamatuji, když se dělalo první vstřikování FLY GAS od BRC, tak to bylo zpracované tak, že se přesně navrtávaly trysky přesně podle stanoveného návodu...u některého auta 50 mm od hrany sání, některé 40mm, jindy zas 60 atd,atd.Podtlak sání Map měl mít takovou a takovou hodnotu, pak auta jezdily super, dnes když vidím ty montáže, je mi na bli..., protože nic o tom neví, takže když jsou trysky jinde, podtlak takový a takový, tlaky na reduktoru např co máš ty (na turba min. 1.45) tak se pak nemůžete divit, že jdou auta blbě, takže všechny tyto pomiky a rádoby rady na co se tu dívám jsou velice úsměvné, bohužel to je praxe,to že ti např. Silarm napíše že je to tak a že on to má tak a tak ještě nemusí být pravda že je to správné....ale zkoušej....
Únor 2, 201312 r ahoj KArle, přeci kdyby byla směs chudá protáhne to čas benzinu a nebudou mi sedet korekce a to se neděje. za druhý auto jede dobře. mám tlak na reduktoru 1.1 baru, kdybych měl dát 1,4 musel bych instalovat menší trysky protože jinak by se mi nahoře ty plynový vstřiky přeci ještě zkrátily. Nezkoušim to protože to psal Silarm ale ptám se na to protože to tak mám taky. Mě osobně to přijde ještě výhodnější protože už mám benzinový časy natažený chipem a ještě bych je prodlužoval plynem. ale jsem lpg amater proto se ptám vás profíků
Únor 4, 201312 r Autor ja pisu co vim, na co jsem si svym badanim prisel... taky me to vadi ze se clovek v max zatizeni musi spolehnout na nejake algoritmy plynove jednotky a nemuze si to nijak overit... brzdu a analyzator vyfukovych plynu zadnej montaznik nema. Ale jsem toho nazoru ze u takto nacipovaneho turbo motoru stejne nejake obohaceni na plyn v max zatizeni z pohledu horeni neni mozne... Je s podivem, ze tuto moji tezi jeste nikdo ze zkusenejsi montazniku nenapadl Ja urcite nejsem zadnej odbornik, navic muj pohled na vec je hodne uzkej. Videl jsem jen par systemu a par aut, ktere byly dobre namontovany. Proto v kazdem prispevku jsem napsal, ze tvuj system neznam a ze nemuzu tudiz rict melo by to byt tak a tak... Takze o tom muzem akorat teoretizovat... Jedinou obecne platnou radu kterou tady muzu pronest, je ze kdo takto nacipovanej motor bude casto na LPG prohanet v maximalnim zatizeni jde zaklepani ventilovejch sedel rychle naproti, a to i v pripade ze na LPG funguje vse jak ma... Ze jde tenhle motor na nemecke dalnici ustvat i na benzin a bez cipu o tom by uz par lidi mohlo vypravet...
Únor 4, 201312 r vsak děkuju za rady. před pár dny jsme nevěděl co jsou korekce a dnes si nastavuju lpg sám jinak ještě koukni na můj log kde je vidět že mi lambda reguluje i při plnym zatížení. na obrázku příklad chudé směsi. 4600 ot / tlak turba 1.3 barru (to budu muset řešit lambda +17% . tobě to ukazuje nulu nebo co to dělá při plnym plynu? jinak motorů jsem po německý dálnici trápil dost a přežili to všechny včetně 1.2 HTP ktrá akorát žrala jako tank a 1.4TDI které praskla hadice od turba a 1.9TDI PD která sežrala litr oleje ) ještě jsem neslyšel že by někdo uhnal 1.8čku. co se jí jako stalo? když jsem měl ještě OI 110kw v sérii tak šla pod plnym plynem 120 km po dálnici na tacho 180 - 240 a nic krom zvýšené spotřeby jí nebylo. Upraveno Únor 4, 201312 r od SupermanXXX
Únor 5, 201312 r Autor tak tohle je trosku jinej log nez znam ze sveho auta.... zaprve jestli to auto ma mit 210PS tak by tam melo byt na vaze vzduchu tak 170g/s... zadruhe jektoze absolutni a specifickej tlak je tak rozdilnej, to by se melo snad doregulovat a Tobe to tam drzi stale rozdil 0,2bar... Nemas nahodou nejake chyby ´nebo nesviti check? neco na zpusob prekrocena maximalni mez... ty korekce +17 jsou dlouhodobe (blok 032) nebo kratkodobe (blok 001)? Ja jak pustim plyn nebo se dostanu do max zateze tak se hned kratkodobe korekce vypnou, nic tam nevidim...Ale pravda je ze log korekci jsem jeste nedelal jen je pozoruju pri ladeni v bloku hodnot. muzu nekdy zkusit, zajimavej podmet. Jinak 1,8T je na plyn docela vhodna, pri normalni jizde se clovek skoro nedostane do max zatizeni lambda stale reguluje...K tem uhnanejm motorum, neni na nem dobre reseno chlazeni. Oleje LL 5W30 nebo 5W40 teplem hodne ridne a mazani ztraci tlak. Pak se to bud na klice nebo na vacce pridre, vacka je vetsinou prvni na rade. Proto Ti hodne lidi rekne menit olej po 10 000km, a kdyz blbnes tak mobil 5w50 (nebo nejaky 10w-60) neni od veci. Ale ted se bavime o hodne extrmnim uzivani auta, normalni provoz to prezije... Jinak podpalene ventily jsem u 1,8T jeste nikdy nevidel ani o tom od nikoho neslysel ani od tech co jezdej na LPG. Pravdou je ze neznam 1,8t co najel na LPG treba 300 000km. zrejme se jeste nesetrilo na materialech a motor ma taky hydrostely. Samozrejme to nevylucuje ze nedochazi k zaklepavani ale hydrostel porad drzi predpsanou vuly a to je nejdulezitejsi. U normalnich vymezovacich podlozek je problem ze si to lidi nehlidaj, ventil se zaklepe vule se zmensi a zaklepavani se tim hodne urychluje. Podpaleni je pak jen otazkou casu...
Únor 5, 201312 r tak na vaze mam v maximu 165g/s muzu ti sem hodit log, jinak tu regulaci turba resim protoze jak rikas nefunguje správně, ted musim koupit n75 ku, nevim jestli se sem muze davat odkaz na jiny forum ale řešim to tady: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=828274#828274 jinak s tim olejem to slysim poprvy, popremejslim o tom protože autu dávám docela certle jj korekce +17 jsou krátkodobý, dlouhodobý by se takhle brutálně nezměnili během pěti sekund a vidim to i bez logu když je sleduju online
Únor 6, 201312 r Autor n75 muzes lehce odzkouset... nevim to z hlavy presne ale eletricky by mel mit odpor kolem 25Ohm (pohledej na netu-fakt si ted nejsem jistej) Taky jestli cvaka pri sepnuti... ale ikdyz se vsechno bude zdat v poradku tak zkusit jeste jak spina pod tlakem. ventil vymontovat z hadic a kompresorem na nej pustit (tak 2atm) eletricky otevitrat a zavirat a zkontrolovat jestli funguje, jestli prepousti jak ma. Zaklad ladeni auta na plyn je ze auto jezdi dobre na benzin
Únor 6, 201312 r zdarec pánové, hodně jsem si tady četl a koukám že tomu tady hodně rozumíte. potřeboval bych poradit. mám O1 RS, je tam LPG Elpigaz EOBD, vstřikovací lišta valtek 30. Po výměně pístků v liště a obou filtrů bylo auto nějak rozladěné a při akceleraci se přepínalo do BA. Dal jsem auto montazni firmě ať to spraví, auto tam bylo 2 dny a údajně je auto chipnuté na cca 150kw a tak to nestihalo a dali mi tam vetší reduktor. Je divné že to rok (30.000km) stíhalo a najednou po tomhle zasahu to nestiha, ale fajn, je tam větší reduktor, je to nový, nic sem neplatil a auto uz se nepřepíná takže mě to až tak netrápí, ale je to divný. Můj problém je ale takový že po přepnutí z BA do LPG když je auto studený, kolísá volnoběh a motor sebou škube. Toto se stabilizuje až po cca 2km jízdy na LPG. nezáleží vůbec na teplotě motoru. můžu klidně jet 50km na BA, pak ručně přepnout na LPG a stejně to bude dělat to samé. V létě se to tak neprojevuje. Podlě mě je problém ve vstřikovací liště, ale jako laik to nemůžu tvrdit. Jízda na BA je OK. Mám VAG, i soft Elpigaz, takze můžu měřit a nastavovat, ale nevím na co se podívat, kde hledat chybu. Kdyžtak se k tomu tady někdo vyjádřete, za jakykoliv tip na co mrknout, co zkontrolovat nebo změřit budu rád.
Únor 6, 201312 r nic sem neplatil a auto uz se nepřepíná takže mě to až tak netrápí, ale je to divný./// ---Vím co to je za závadu, ovšem neptej se proč tomu tak je...ale určitě se to teď neprojeví... Podlě mě je problém ve vstřikovací liště, ale jako laik to nemůžu tvrdit. buď lišta nebo nastavení - jakože dávkovací mapa špatně udělaná..... Jeď do servisu ať si radí....není to z BRNA?
Únor 6, 201312 r Jasne že je to z Brna. Můžem klidně i jmenovat. Je to práce firmy Čadek. V tom servise to asi nikdy nespraví, mám pocit že to jenom bastlí nějak dokupy, ale v podstatě vůbec nevědí co dělají. Myslíš že kdybych to auto dovezl k vám do Bzence že to dáte do kupy? Máš tedy nějakou zhruba představu co tomu asi tak je? Nechci abys tady psal tvoje know-how a je mi jasny ze z fora to nepoznas, jen mě zajima jesli mas aspon predstavu a myslis ze bys to mohl dat dokupy. Pokud to tady nechces nejak resit tak prosím aspon SZ. A ještě se chcu zeptat jestli je normalni ze na miste ktere je oznacene na fotce je dira. Upraveno Únor 6, 201312 r od LUCAS.89
Únor 6, 201312 r jj Paul je dobrej jak jsem psal kamošovi rozchodil lpg z opravdu nepojizdnyho stavu.... ad moje n75 museli mi ji objednat až od soudruhu z NDR protože světe div se v CZ ji nema ani jedna pobocka Audi, Skoda, Seat ani Mladá Boleslav... jinak já to n75 odzkoušel a na stole chodí dobře, ptal jsem se dnes jednoho dobrýho mechanika a ten mi rikal ze se n75 na stole může chovat dobře ale že tim nic nepoznam protoze funguje jako krokovej motorek a to se neda nasimulovat jinak nez v aute. Takze to ze cvaka a prepina tlak jeste neznamena ze je OK. uprime doufam ze to bude tim i kdyz ty smejdi za to chtěj 1300...
Únor 7, 201312 r A ještě se chcu zeptat jestli je normalni ze na miste ktere je oznacene na fotce je dira. Standartně tuto díru používají klasické reduktory s atmosferickým diferenciálním rozdílem tlaku.... U vstřikování se atmosferický diferenciální rozdíl tlaku nepoužívá. Když uděláš 3-4 fotky toho reduktoru z vícero stran budeme chytřejší, pak bych ti řekl jestli je to origoš nebo ne.....záleží na konstrukci reduktoru. Jinak stejná taková díra by měla být o 180° na tom reduktoru na druhé straně. Co se týče té diagnostiky či nalezení závady...svým způsobem by se to dalo. Ovšem docela mám strach z toho, že k nám dojedeš...ujedeš z Brna 70km (ne-li více) a nedejbože bych ti to nedal do kupy....bys mě přinejmenším zabil Záleží, jestli jsi toto ochoten podstoupit....jinak teďkom je to ale trochu pojebkaný s časem...musím stát kvuli montážím. Jinak kdyby i přesto sis to nerozmyslel....určitě objednat a hlavně do Bzence nepřepínat na LPG.....abych viděl co tě trápí. Jinak mám prosbu - osobní.....mám Š Octavia 1,6l 75kW BFQ, je tam elektronicky řízený termostat... Nechce se mě to zahřát na 90°C. vyleze to na 70°C a když jedu z kopce tak teplota klesá..... Nevíte jestli by ten termostat i s tou elektrickou potvorou šel sehnat nějak za rozumnou cenu? Upraveno Únor 8, 201312 r od PauLofWoCC
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.