Únor 7, 201312 r ohledně termostatu napis nebo zavolej na mdily.cz má díly za hodně dobře.... http://www.mdily.cz/calorstat-vernet-6274-87-termostat-audi-seat-skoda-vw-volkswagen-6274-87j-6274-87-j-th6274-87j.html Upraveno Únor 7, 201312 r od SupermanXXX
Únor 7, 201312 r Na benzín ti to jede v pohodě? na benzin to jede v pohode. jediny nedostatek je ze u zahratyho auta kolisa volnobeh 720-760 otacek. tech 40 otacek snad nebude mit takovy vyznam. to same na plyn. ale to podle me nesouvisi s tim problemem co jsem popisoval. tam se jedna o kolisani 100-300 otacek. motor sebou skube, v ecu je vynechavani valcu. co se tyce diry na reduktoru tak je tam jeste druha tak jak si psal o 180 naproti. je to reduktor elpigas vega-i. predtim jsem tam mel tomasseto arctic. ktery je lepsi? neodrbali me? nemam jim rict at mi to vrati zpatky? tamten diry nemel. jeste takova jedna vec. dlouhodobe korekce jsem mel +12,5. to neni dobry ze? Upraveno Únor 7, 201312 r od LUCAS.89
Únor 8, 201312 r Korekce +12 jeste jde ale z v pripade ze je hardware v poradku dalo by se to i lepe... vw norma je +/- 10% do 20% to lambda zvladne a pri 25% a vice se ti rozsviti kontrolka s chybou chude smesi Upraveno Únor 8, 201312 r od SupermanXXX
Únor 8, 201312 r Autor jinak já to n75 odzkoušel a na stole chodí dobře, ptal jsem se dnes jednoho dobrýho mechanika a ten mi rikal ze se n75 na stole může chovat dobře ale že tim nic nepoznam... tak mechanik ma pravdu, je to rizeny ctevrcovym signalem takze to neni jen od dvou polohach ON/OFF... kdyz zmeris odpor a kdyz ventil zkusis pod tlakem pod 12V (tzn v uplne otevrenem stavu) a vsechno chodi tak je ventil v poradku... ze by v nejake mezipozici blbnul/vaznul moc pravdepodobne neni... Spis je mechanicky pridrenej/zatuhlej v krajni pozici, takze civka to pod tlakem nepremuze... to jsou me zkusenosti, ktere zatim bez vyjimky fungovali... Kazdopadne kdyz ma auto najeto 200 000km, tak i kdyz N75 zadne problemy nedela, tak po vymene jsem jiste zlepseni na chovani turba pozoroval... Ale mozna jsem si to jen namlouval...
Únor 8, 201312 r Autor tak moje auto na 20% s korekcema ani nedojde to uz je check davno rozsvicenej... ten problem s tim cukanim je divnej, ze to dela jen po prepnuti, a nezalezi ani jak je teplej nebo studenej motor... Jestli to zacalo hned po repasy valteku tak bych asi zacal tam... Jen takova jedna otazka, jsou sroubky na stelovani stale zalepeny hlinikovou folii? Na druhou stranu jestli po tech 2km vse je v poradku motor se prevaluje rovnomerne, zatah je sametove plynulej tak asi problem v liste nebude... Ale pres net problem asi neobjevime Tezko radit celkove, tyhle motory jsou dle meho fakt na vsechno strasne citlive... chce to videt co to dela, jestli se auto dostane Paulovi pod ruce, tak doufam ze nam rekne cim to bylo
Únor 8, 201312 r tak moje auto na 20% s korekcema ani nedojde to uz je check davno rozsvicenej... ten problem s tim cukanim je divnej, ze to dela jen po prepnuti, a nezalezi ani jak je teplej nebo studenej motor... Jestli to zacalo hned po repasy valteku tak bych asi zacal tam... Jen takova jedna otazka, jsou sroubky na stelovani stale zalepeny hlinikovou folii? Na druhou stranu jestli po tech 2km vse je v poradku motor se prevaluje rovnomerne, zatah je sametove plynulej tak asi problem v liste nebude... Ale pres net problem asi neobjevime Tezko radit celkove, tyhle motory jsou dle meho fakt na vsechno strasne citlive... chce to videt co to dela, jestli se auto dostane Paulovi pod ruce, tak doufam ze nam rekne cim to bylo no vec se ma tak. on ten problem po prepnuti je v podstate od montaze ale v lete to nebyl tak citit jako v zime. neresilo se to protoze sem auto potreboval a oni si ho tam chteli nechat a pak serizovanim se to vzdycky trochu zlepsilo ale casem zase zhorsilo. nedela to az po repasi listy. jinak lista byla serizovana na masine, to jsem sam videl takze folie na sroubkach neni. ja bych to popsal velmi laicky jakoby ta lista lpg se provozem zahrala a pak je to ok. venkovni teplota hraje nejakou roli. protoze jak jsem rikal tak v lete to neni skoro poznat
Únor 8, 201312 r Dělá mě to taky, ale asi ne tak silně jako tobě. V létě o tom v podstatě nevím, ale čím je větší zima, tím víc to jde cítit. U mě je to jeden záškub, buďto sotva znatelný, nebo když je třeba -10, tak sundávám nohu z plynu, abych to eliminoval. Při provozní teplotě je vždy vše OK. Dělá to i bratránkovi na AUM. Co má za systém ale netuším.
Únor 8, 201312 r tak výměna n75 opravdu pomohla, jsem dobrej sám sem si chybu našel a sám opravil ) Upraveno Únor 8, 201312 r od SupermanXXX
Únor 8, 201312 r Dělá mě to taky, ale asi ne tak silně jako tobě. V létě o tom v podstatě nevím, ale čím je větší zima, tím víc to jde cítit. U mě je to jeden záškub, buďto sotva znatelný, nebo když je třeba -10, tak sundávám nohu z plynu, abych to eliminoval. Při provozní teplotě je vždy vše OK. Dělá to i bratránkovi na AUM. Co má za systém ale netuším. ano to bude mozna tedy ten samy problem nebo hodne podobny. me to ve volnobehu kolisa 100-300 otacek a za jizdy prechody akcelerace/decelarce to taky skubne. prakticky se s tim neda jet po meste takhle. musi se drzet motor v zaberu nebo brzdeni. po cca 2km jizdy na LPG uz je to OK. nezalezi to vsak na teplote motoru, ale case nebo km provozu na lpg. Upraveno Únor 8, 201312 r od LUCAS.89
Únor 8, 201312 r ohledně termostatu napis nebo zavolej na mdily.cz má díly za hodně dobře.... http://www.mdily.cz/...th6274-87j.html Dík, tady mě nabídli jakýsi komplet za 2800kč a cosi ne uplně kompletního za 1800kč. Ozvu se tam
Únor 8, 201312 r Lucas.89 - volnobeh mám v pohodě. Mírne výkyvy tam jsou, ale to je u 1.8T naprosto běžne. Jinak to skubnuti při akceleraci nebo deceleraci pocituju lehce taky. Spis bych to popsal jako jista setrvačnost při opuštění plynu a nebo prodleva při sešlápnutí. Ale nic hrozného to není. Zvykl jsem si na to a nevidim to jako problém. Naučil jsem se s tím jezdit. Na benal je to takové uhlazenější. Ale řekl bych, ze to mas dost podobně, ale v o dost horším provedení. Sory za diakritiku, píšu z mobilu.......
Únor 8, 201312 r já teda na 1.8T žádné výkyvy nemám naopak mi lpg bezi na volnobeh klidnejc než benzin
Únor 8, 201312 r Ony to nejsou výkyvy jako takové, spis se to projevuje jako občasné zachveni. Treba jen o 20 ot/min třeba při stání na semaforu. Ale je to tam. Nejvíc je to znatelne právě na AGU. Ale u švagra na AUM to je taky. 2 kamosi s AGU v golfovi to pozoruji taktéž. Není to nic strasneho, spolujezdec to nevnímá.
Únor 13, 201312 r Autor kdyz uz se tu resi jemne nedostatky chodu 1.8T tak musim rict ze me taky houpe mirne volnobeh 720-760ot... vidim to i na otackomeru... Nekdy citim pri lehkym pridani kolem 2000 jako by motor cvhilku vynechal... Pri plnem plynu je neco podobneho citit i kolem 4000km.... Dela to jak na benzin tak na LPG, bohuzel uz nevim jestli to delalo pred chipem nebo ne...
Únor 13, 201312 r silarme a klapka cista a zkalibrovana? meli jsme ctyri 1.8cky z toho 2 chipnute a nedela to zadna...
Únor 13, 201312 r zkuste odpojit sondu před katem, jednotka se přepne do stavu, kdy bere signál sondy naprogramovaný,ne aktuální....pokud se to změní, je to sondou...
Únor 14, 201312 r Autor klapku jsem cistil i nastavoval, sondu pred katem nedavno menil... jsou to blbosti o kterejch vi jen kdo to auto poradne zna. Kdo je v aute vezen si nema sanci neceho vsimnout... Rikal jsem si ze se to bude treba casem zhorsovat ale je to porad stejne. to supermanxxx: koukam ze regulace uz funguje jak se patri... Dle meho by Ti ted kratkodobe korekce meli hned skocit na nulu kdyz pustis plyn nebo uplne pridas... myslim ze to podivne chovani bylo tim nezregulovanym tlakem a jednotka se te snazila dorovnavat co to slo... mam pravdu?
Únor 14, 201312 r U svého AUQ jsem měl také problém s volnoběžnýma otáčkama, ale dost velkej. V podstatě studený start ok, a po cca 5s nebo po snížení otáček třeba při rozjíždění bez plynu začal motor běžet na 3 válce, otáčky kolísaly cca mezi 300-700. Stačilo motor prošlápnout přes 2000ot. nebo ujet cca 150m a běžel zase jak měl. Tenhle problém se mi objevil ještě před instalací LPG, ale začal se objevovat se častěji, až pravidelně v souvislosti s teplotou +5 a nižší. Chystal jsem se vyčistit váhu vzduchu, ale radši do toho nebudu drbat, když to chodí... Problém byl nejspíš v děravé a netěsné hadici odvětrání ventilového víka, případně ve starém benzínu(auto jsem natankoval v říjnu a než jsem dodělal na stavbě nejhorší práce, šetřil jsem Octavii a jezdil Felicií.... Už je to cca 1500km od opravy a ťuk ťuk, motor běhá jak má.. Upraveno Únor 14, 201312 r od 1Radar
Únor 14, 201312 r Ahoj Silarme, lambda to reguluje porad i pri plnym plynu je to tak asi normální, zminovaná kolegova cupra to dělá taky ale máš pravdu že jakmile pustim plyn tak to nereguluje je tam 0.0 to se ti musí ten vršek ladit pěkně blbě když nevidiš jestli to máš chudý nebo bohatý. i když vlastně můžeš to udělat jako já podle délky vstřiku. tzn dám plnej a benzinovej vstřik na benzin je třeba ve 4tis otackach 24ms, pak naladim plyn tak aby i benzinovej vstrik na plyn měl 24ms. ale to asi znáš...
Únor 15, 201312 r ................to se ti musí ten vršek ladit pěkně blbě když nevidiš jestli to máš chudý nebo bohatý. i když vlastně můžeš to udělat jako já podle délky vstřiku. tzn dám plnej a benzinovej vstřik na benzin je třeba ve 4tis otackach 24ms, pak naladim plyn tak aby i benzinovej vstrik na plyn měl 24ms. ale to asi znáš... omlouvám se že vstupuju do diskuze, ale pro upřesnění: pokud benzinová řídící jednotka ukazuje v krátkdobých korekcích 0, s největší pravděpodobností se dostala do režimu otevřené regulační smyčky (OL - Open Loop) - v tu chvíli neprobíhají korekce vstřikované dávky paliva podle údajů lambdasondy, a nelze naladit plyn porovnáváním délky impulzů. BA jednotka dávkuje podle datového pole otáčky x teplota x zatížení motoru x váha vzduchu ..... nějaké množství paliva, ale nezkoumá na základě signálu z lambdasondy, zda je to správně, moc či málo. Tento režim bývá u studeného motoru (protože lambdasonda je studená a stejně by nefungovala, navíc se stejně dávkuje bohatší směs pro studený chod), a také v režimu "maximální zátěže". Ona "maximální zátěž" je pro každý motor jiná, např. 1,2 HTP již poměrně brzy, a naopak moje 1,8T AUM pokud se dobře pamatuju tak při plným plynu až nad cca 4000RPM. Takže když jedu na benzin, přidám na max a jednokta ukáže na krátkodobých adaptacích 0%, přejde z uzavřené regulační smyčky do OL, přestane "poslouchat lambdasondu" a dávkuje si podle tabulkových hodnot (např. uváděných 24ms). Pokud v tu chvíli přepnu na LPG a měl bych nastavenej malej přepočet signálu, bude směs chudá, dokonce i lambdasonda by měla hlásit nízké napětí - kyslík ve výfuku a chudou směs, ale protože je BA jednotka v režimu otevřené regulační smyčky, nic ji nedonutí změnit délku impulzu a bude neustále generovat např. oněch uváděných 24ms. V praxi se pochopitelně délka impulzů stále mění, při přepnutí na LPG se změní zatížení motoru, a tudíž i "tabulková" hodnota délky impulzu, ale dokud nebude uzavřená regulační smyčka, nedá se z délky impulzů usuzovat na správnou bohatost. Pouze jestli má předmětný motor i v maximu zátěže CL (Closed Loop - uzavřenou regulační smyčku), dá se nastavení LPG porovnávat s benzinovou hodnotou korekcí Ivan
Únor 15, 201312 r vsak jo to je pravda ja se snazim jen vysvetlit ze mam CL i v plnem zatizeni a klodne i 5000 otackach. dal jsem to nezkusel. vidim treba 4500 otacek a korekce stft 4%. stejne tak kdyz ochudim smes mam delku impulsu vstriku 27ms a kdyz ji obohatim tak treba 24ms a jelikoz mam pri CL a 4500ot 24ms na benzin, nastavil jsem bohatost lpg tak aby i pri jizde na lpg to bylo onech 24ms a jelikoz to pri 27 skuabalo a pri 24 neskube domivam se ze moje teorie je spravna jinak jsem koukal na log te cupry co Paule ladis a ten reduktor muze rovnou zahodit : mu to nedrzi pozadovany tlak ani ve 3tis
Únor 15, 201312 r Autor jeste jednou jakej mas kod motoru? moje AUM se chova presne jak psal Ivan... je me opravdu divne ze ty v max zatezi vidis korekce... rikam Lambda sonda to z obohaceneho stavu nepozna jestli tam je lambda 0.8 nebo 0.7 to musi byt neco naprogramovaneho v jednotce nejakej overboost priznam se ze max. benzinove casy nemam tak ve voku abych mohl rict ze jsou porad stejne...
Únor 16, 201312 r kod motoru mam BEX cupra ma BAM maximalni casy po chipu ma bex kolem 26ms a bam tusim kolem 19ms. bex ma vstriky 320cc bam 380cc
Únor 18, 201312 r Autor podle me to zadna Lambda regulace neni... proste je to tak naprogramovano aby si pri max otackach motor tim pridanim vypomohl. Jak jsem psal aby to bylo regulovany tak by tam musela byt sirokopasmova lambda, z normalni lambdasondy nema jednotka potrebne informace... Nebo tam je sirokopasmova lambda? naladit vrsek je prace na hov*o, proste tam musim verit krivkam co mi ukaze STAG... ono bych asi ani stejne nestihl koukat na korekce protoze ono je to docela kalup drzet motor pod krkem koukat na korekce a jeste hejbat s mnoznikem... Navic nestaci jen roztahnout trojku to je jeste docela rychle... nejlip roztahnotu 4 pod plnym z 2500 do 6000ot. jak rikam ja to moc obohatit nemuzu protoze mi to pak zacne cukat, nebo kdyz to dam jeste vic tak zustava otevreny vstrikovac. Me vysvetleni, ze je to moc bohate a LPG nehori optimalne. Takze to necham krivku plynu v maximu lehce nad krivkou benzinu, aby to necukalo nebo dokonce nezustaval otevrenej vstrikovac a jdu od toho... V provozu se pak snazim tomuto zatizeni na LPG vyhybat jak cert krizi a kdyz uz tak opravdu jen kratkodobe na predjeti. Kdyz treba majitel nove octavie neunese, ze je predjizden starou octavii, a musi tento precin proti hirearchii nalezite pridanim plynu potrestat
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.