Cammouflage Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 Ahoj, sem z toho tak trochu jelen. Dcera se rozhodla koupit Fabii, vzhledem k jejím finančním možnostem ojetou 1.2. Tak sme objeli pár bazarů a zkoukli pár aut. Nebudu tady hodnotit bazary i když je to zajímavé téma :-), ale jednu faktickou věc. Když jsme v bazaru nastartovali motor, otevřel jsem víčko na víku hlavy, teda tam kde se nalévá do motoru olej. Co se nestalo, ozvalo se celkem hlasitý zasyčení a motor výrazně snížil otáčky, to samé se opakovalo když jsem víčko vrátil na místo. Zkusili sme takto tři motory a dělal to každý s různou intenzitou, jeden prakticky zhasnul pokud jsem to víčko otevřel / zavřel rychle. Co to sakra je??? To přece nemůže být normální že si motor přisává víkem až skoro zhasne. Řeknete mi k tomu někdo něco? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel.lpg Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 nevím nic podrobnějšího, ale dělá, to, co jsme měli auta na dílně, když se sundalo víčko, některý i chcípl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 25. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2010 To je taka konštukcia HTP priamo odsava kartrove plyny. Je tam stale podtlak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischo77 Vloženo 25. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2010 mne to robí na 47kw tiež.... a podľa mňa...načo to vlastne je dobré otvárať to viečko počas naštartovaneho motora ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanbicak Vloženo 26. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2010 (editace) To jsem pozoroval u svého auta také. Když je špatné víčko, čili netěsní, tak parádně houpe volnoběh, je to normální jev u HTP. Kolísal mi trochu volnoběh i po vyčištění klapky a tak jsem dal nové těsnění pod víčko a je klid. Editováno: 26. Červenec 2010, autor: milanbicak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cammouflage Vloženo 26. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2010 Děkuju všem za odpovědi, to je fakt hustý :-))) Zajímavá konstrukce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 26. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2010 Kdo by chtěl zkusit měnit víčko za nové, tak originál v salonu stojí cca 300, ale dá se objednat jenom těsnění asi za 90, takže pokud někomu houpe volnoběh, tak proč to nezkusit, problém ještě bývá v prodřené hadici podtlaku, ta je při pohledu na motor po levé straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.