Publikováno Srpen 8, 201015 r Ahoj, mám roomster 1,9 TDI mám tam 115kW a chtělo by to nějakou rychlejší převodovku. Uvažoval jsem o výměně z FI RS. Má někdo zkušenosti co všechno se musí vyměnit a orientační ceny? Nemá ji tady někdo na prodej? Pak by mě zajímalo, jestli by byla stejná i z OI tour kde se dával motor 96kW, jestli je tam taky šestka, jestli to pasuje. Někde jsem slyšel, že z OI to pasuje do fabie.
Srpen 11, 201015 r Čau to fakt nevím.Ale každopádně pak napiš jak to jde vyřešit.Bez šestky po dálnici(150km/h)rachot a vysoká spotřeba
Srpen 11, 201015 r Dává se z FI do OI, protože Fabie má delší pětku Co jsem viděl inzeráty na 6kvalt, tak cena tak 12-15tisíc
Srpen 11, 201015 r Autor Chtěl bych to proto, jak píšeš. Po dálnici to jede zbytečne v otáčkách a žere to. Síla je až do 210 km/h a pak jsem v červeném pásmu... FRS jede 230. Určitě by klesla spotřeba. Na aukru už jsem několik převodovek viděl, ale chtějí za to od 8 tis. víš. Nevím právě, jestli by se museli měnit i poloosy, spojka a startér. To by pak bylo neúměrně drahé.
Srpen 27, 201015 r Nedá se jen vyměnit stálý převod za těžší? Jinak mám Fabii1 ATD a stejně je ta 5 nic moc, hluk je tam stejně. Kdyžtak přesně zjistím, ale tipuju 140 tacho ~ 3000ot. Upraveno Srpen 27, 201015 r od Zorg
Září 2, 201114 r zdravím, myslím že niekde som čítal o zmene prevodovky z F1 RS ale neviem aký motor a menili sa aj poloosi ale si nepamätám o spojke. Môže to niekto potvrdiť a či je nutné vyberať motor a posúvať? dalo by sa to urobiť v domácich podmienkach?
Září 20, 201113 r teraz som čítal na briskoda že možno by bolo jednoduchšie vymeniť iba 5ty stupeň za dlhší že nový golf má podobné rýchlosti ako roomy ale 5ku má dlhšiu 115 km/h pri 2100 a tak isto greenline. Môže to niekto potvrdiť a ide vôbec vymeniť prevodový stupeň?
Červenec 12, 201213 r Taky silne o tom uvazuji........ nejjednoduzsi by bylo vymenit 5ty stupen dela se to na octavach......ale je tam vetsi propad mezi 4a5 stupnem....
Červenec 13, 201213 r Tož já bych taky přivítal prodloužení pětky nebo šestikvalt. Na dálnici je to zbytečně v točkách a motor má síly dost a dost.
Říjen 2, 201311 r Vyřešil tohle někdo? To prodloužení pátého rychlostního stupně by se mi celkem líbilo :-).
Říjen 3, 201311 r keď si menil prevodovku tak si musel aj upravovať niečo v RJ že proste máš prevodovku z dlhšími prevodmi alebo si dal len prevodovku a hotovo ?? pretože ma to zaujíma skrz to že ja by som chcel dať prevodovku z dnešnej 1,2TSI do 1,4ky
Říjen 7, 201311 r nevěděl by někdo jak se dájí získat udaje o rychlosti, místo z čidla rychloměru, z ABS. Mám OCT I TDI a chci tam dát šestikvalt jenže krom hydraulického ložiska, řeším problém také z čidlem co v té šesti není.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.