Přejít na obsah

Octavia - 97 - 1.6 74kW AKL

Shaarky

Doporučené příspěvky

Lidičky, kdo máte zkušenosti s tímto vozem. Asi 1s po nastartování studeného motoru slyším takový krátký (400ms :unsure: ), dosti zvláštní zvuk. Je těžké ho popsat, ale jakoby se přes trysky prohnalo spoustu benzínu, popř. jakoby nějaké čerpadlo chvilku "chlemstalo" kapalinu smíchanou se vzduchem (takové začeření). S autem nemám absolutně žádné problémy, jen mi to přijde divné a podezřelé (možná zbytečně, ale dříve jsem si toho nevšimnul :ph34r: ).

Kdo máte stejný vůz / motor, slyšíte po nastartování podobný zvuk ?

Díky. B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JInak při 1.nastartování (jakoby po delší době) se mi auto taky chová divně. Motor se jakoby rozklepe, vyletí otáčky a mně to přijde, jak kdyby jelo na tři válce či co. Když už to nesnesu, tak prošlápnu plyn a srovná se to. Jinak když vypnu motor a nastartuju znovu, tak už to neudělá.m Taky nechápu, čím to......

Jo, mám 1.6-75Kw

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Lidičky, kdo máte zkušenosti s tímto vozem. Asi 1s po nastartování studeného motoru slyším takový krátký (400ms  :unsure: ), dosti zvláštní zvuk. Je těžké ho popsat, ale jakoby se přes trysky prohnalo spoustu benzínu, popř. jakoby nějaké čerpadlo chvilku "chlemstalo" kapalinu smíchanou se vzduchem (takové začeření). S autem nemám absolutně žádné problémy, jen mi to přijde divné a podezřelé (možná zbytečně, ale dříve jsem si toho nevšimnul  :ph34r: ).

Kdo máte stejný vůz / motor, slyšíte po nastartování podobný zvuk ?

Díky. B)

Tak co, nikdo toto auto nemate? To mi nerikejte :(

Odkaz ke komentáři

Host Guest_Juraj

Tvoje auto som nevidel (nepocul) ale tento problem som mal a vyriesil mi ho mechanik u dealera skodovky.

Problem je v systeme, akym je 1.6 pracuje. V pripade, ze startujes studeny motor (tvoj pripad), tak nemas nahriaty katalyzator na predpisanu teplotu (cca 400 stupnov C), co elektronika motoru vyhodnoti a vyfukove plyny (to nie je zart!) vrati cez ventil vo vyfukovom potruby spat do motor. priestoru. Aby to bolo este komplikovanejsie, tak z tychto plynov vznikaju kvapky vody ... pocujes dobre, do motora si Octavka "pridava" vodu! Je to dan za 99% ucinnost katalyzatora :-)

Ako z tohto problemu von? Prve co mi mechanik urobil, bola jazda cca 10 min. v pasme otacok 5-6 tisic. Prepalilo to vyfuk a katalyzator, pred touto jazdou by som nepresiel ani emiskou... Dalsie doporucenie je pouzit/pouzivat benzin 98 oktanov.

Mozem povedat, ze som to dodrzal a problem uz nemam.

Pravdou je, ze tento motor je vysokootackovy, tak pokial jazdis kratke vzialenosti a podtoceny motor, vznikne tento problem.

Odkaz ke komentáři

Tvoje auto som nevidel (nepocul) ale tento problem som mal a vyriesil mi ho mechanik u dealera skodovky.

Problem je v systeme, akym je 1.6 pracuje. V pripade, ze startujes studeny motor (tvoj pripad), tak nemas nahriaty katalyzator na predpisanu teplotu (cca 400 stupnov C), co elektronika motoru vyhodnoti a vyfukove plyny (to nie je zart!) vrati cez ventil vo vyfukovom potruby spat do motor. priestoru. Aby to bolo este komplikovanejsie, tak z tychto plynov vznikaju kvapky vody ... pocujes dobre, do motora si Octavka "pridava" vodu! Je to dan za 99% ucinnost katalyzatora :-)

Ako z tohto problemu von? Prve co mi mechanik urobil, bola jazda cca 10 min. v pasme otacok 5-6 tisic. Prepalilo to vyfuk a katalyzator, pred touto jazdou by som nepresiel ani emiskou... Dalsie doporucenie je pouzit/pouzivat benzin 98 oktanov.

Mozem povedat, ze som to dodrzal a problem uz nemam.

Pravdou je, ze tento motor je vysokootackovy, tak pokial jazdis kratke vzialenosti a podtoceny motor, vznikne tento problem.

Wow...zkusím. Ale do 98-ti Oktanů nejdu. Tankuji V-Power 95 a už tak je to až až :) A je pravda, že auto moc nehoním - v ranních a odpoledních špičkách to ani nejde. :disgust: Vyzkouším a uvidím, moc díky.

Odkaz ke komentáři

JInak při 1.nastartování (jakoby po delší době) se mi auto taky chová divně. Motor se jakoby rozklepe, vyletí otáčky a mně to přijde, jak kdyby jelo na tři válce či co. Když už to nesnesu, tak prošlápnu plyn a srovná se to. Jinak když vypnu motor a nastartuju znovu, tak už to neudělá.m Taky nechápu, čím to......

Jo, mám 1.6-75Kw

Zname :( Lambda nova, klapka vycistena a dneska rano mi to studeny zase zdechlo. Vubec to neposloucha na mackani plynovyho pedalu, jak ma, po chvili se to srovna. U Tebe by to mohla byt jen zasrana klapka, ja ji mam bohuzel asi v prdeli. Ale furt mi je proste divny, ze to dela jen studeny a na VAGu vyjizdi lambda, i kdyz je nova. Vyfuk i s vlnovcem je po kontrole, ale proste tam naka duzna asi bude :(

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...