Drewie Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Stojím tu před dilematem: potřebuju vyměnit kabeláž ve dveřích (na důvod se neptejte ) Celý kabelový svazek se dá vyndat, kromě jediné svorkovnice, která je na zámku dveří, k té se nedá dostat. Mám uštípat ty kablíky před plechem a naletovat to na novou kabeláž, nebo to odvrtat a pak zas to dávat dokupy? (pravděpodobně s nýtovacími maticemi viz: ) První varianta je relativně rychlá a není na to potřeba žádné nářadí ani dodatečný materál. Druhá je taková uhlazenějsí, ale časově docela náročná. Co vy na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 ja by som volil iba a len b-metodu. na dovod sa ma nepytaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Já bych odvrtával a pak to dal na šroubky, kdybys tam potřeboval někdy pozdějc jít. Ale odvrtání znamená zatmelit dveře, aby ti neteklo do auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 10. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 A sakra, tak se mi to začíná komplikovat - vrtat, tmelit, šroubovat - no to zas dopadne že já sevůbec ptal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Pokud to uštípeš, tak potřebuješ kus kabelu nechat na letování a sou to další spoje, co se můžou rozpojit (uklepat) a navíc to klubo letovanejch drátů ti bude někde blomcat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 10. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Kabeláž vede tak, že je celá viditelná, páska se dá tedy odmotat, tak jak potřebuju daleko, klidně i u nějaké příchytky. Letovaný spoj není delší než 1cm a zaizolovaný stahovací bužírkou, žádná kluba kabelů se nekonají. A pokud takhle stáhnu každý z těch 6 vodiců, co vedou k zámku a pak těch všech 6 stáhnu jednou velkou stahovací bužírkou, se to pak už nemá kam vyklepat , ne? Budu kupovat nový originál kabelový svazek, takže všechno bude pasovat kam má... Když nad tím přemýšlím, tak odvrtání plechu má další mínus - může mi začít týct do auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Evers Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Ty se neptáš na nejlepší variantu ale snažíš se utvrdit svou verzy. Uřízni to a je to vyřízený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 10. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 No, to jsem chtěl slyšet Ne važně, přemýšlím pořád nad oběmi variantami. Ten plech se asi nedá odvrtat jen na jedné straně a švírou tam prostčit ruku k zámku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Odvrtat komplet cely plech cca 10 nitov. Vymenit komplet kabelaz. Pretesnit silikonom. Zanitovat . Jednoduche,rychle,a mas to 2v1 . Aj kabelaz mas komplet vymenenu nie letovanu + mas utesnene dvere proti zatekaniu. Robota tak na 1 hodinku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 28. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2010 OK, takže se bude vrtat, chjo. Co jsem si tady na foru přečetl, tak vím, že díry v plechu jsou o průměru 7mm tudíž do toho příjde nýtovací matice M5. Předpokládám, že ty díry jsou kulaté takže se nedají použít ty šetihranné matice, aby se při šroubování neprotáčely. Co použít tedy kulaté rýhované? Asi bude lepší použít ty otevřené, abych nemusel řešit délku šroubu. Další otázka však vyvstává, s jakým osazením - plochým, zápustným nebo malým? Zápustné je blbost, to malé osazení má výhodu, že se nemusí upravovat díra jako u zápustné, jen nevím, jestli ta matka nepropadne dovnitř, kdyby ta díra byla trochu větší. To ploché osazení zas vyčnívá a může způsobit, že se pak ty plechy správně nepřitisknou k sobě. A poslední, co bych rád věděl, je z jakého materálu? Někdo používal hliníkové, aby to šlo případně lehce odvrtat, ocelové jsou klasika, pak ještě je možnost nerezových. Tak jsem na Vás, pánové a samozřejmě i dámy, zvědavý, co poradíte. Je tu spousta lidí, co tu použilo pro přidělání plechu nýtovací matice, nikdo však nenapsal něco jako tohle: dal jsem tam ocelovou M5 rýhovanou s malou hlavou, otevřenou. Všude jsou jen částečné informace a o výsledku se už niko nerozepsal. Jo a odvrtává se to 7 vrtákem, nebo menším? Aby mi to někam neujelo a neudělal tu díru oválnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 11. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2010 Hm, ani po 14 dnech žádná reakce. Vždyť je Vás tu plno, kdo to dělal. To si nikdo nepamatuje, co jste tam dali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubas2801 Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 kabeláž bych asi nijak nepřerušoval..... ja sem ji celou vyndaval a vim jake je to dilema ale pomoci baterčičky a maleho šroubovačku se mi to povedlo vyprostit to z te svorkovnice u zamku u dveří ...lepší je si s tim pul hodky hrat než pak letovat a nebo davat ruzným zpusobem kabely dohromady:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRoY Vloženo 16. leden 2011 Sdílet Vloženo 16. leden 2011 CO to tu riesite za somariny? Vybrat kabliky z konektora a potom ich dat naspat. A je vyriesene. Jednoducho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 26. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2011 JaRoYi, jsi asi neměl nikdy sundanou výplň ze dveří, že? Ti zasvěcení totiž vědí, že ke svorkovnici zámku se nedá u Fabie 1 normálně dostat... kubas2801: Ty jsi tam nějak viděl, že sis tam svítil? Já jsem ještě přemýšlel o nějakém drátu. Nicméně teď je stejně zima i v garáži, takže to musí počkat až na jaro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.