Rozsta Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Ahoj, mohl by jsi být trochu konkrétnější? Vůbec jsem nerozumněl tomu, co jsi napsal v první větě. Mohl bys prosím ještě jednou, aby to pochopil i laik Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Ze ide sprevdzkovat kontrolku otv. dveri upravou pristrojoveho panela,aby to slapalo ako v originali ako ma elegance.Jelikoz som nevedel akej faarby ma byt kontrolka,tak som si ju dal zltu.neskvor som videl,ze ma byt cervena az do ruzova.Trebalo tam doletovat daky trandak a LED diodu.robil som to leta pane 2007 na mr04 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 Ano, to je pravda. Souhlasím s Piaggio, já mám ale zkušenost, že v autě musí být origo centrál. (bsg má pak verzi softu, kdy přeloží otevřené dveře na CAN) Pak už stačí opravdu jen doletovat BC-817 apod s několika odpory kolem, rudou LED do přístrojovky a funguje to parádně. Stějně se dá udělat i víko zav. prostoru, to je to samé... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 ano to som bral ako samozrejmost,musi tam byt origo central. s tou kontrolkou kufra si ma dostal.ta mi nesla spojazdnit.iba si pamatam,ze namiesto kontrolky dveri mi svietil kufor,tak som tam spravil prepoj.mozno dakedy nabuduce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Ono to jde, ale já jsem kufr musel ještě trochu poupravit, protože mně kontrolka svítila pořád... V zámku kufru jsou dva mikrospínače. Jeden zapíná osvětlení, druhý se vrací jako informace do BSG. A tento druhý drát (hnědo/černý 0,5) byl pořád uzemněný. Několikrát jsem zámek vymontoval, pročistil, ověřil funkci multimetrem "na stole" ale po namontování zpět do auta to bylo pořád na zemi, tak jsem to odpojil a oba konce připojil přes 1A diody na ten jeden mikrospínač, který spínal původně jen světlo. Od té doby mám pokoj... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirecoslav Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 Ze ide sprevdzkovat kontrolku otv. dveri upravou pristrojoveho panela,aby to slapalo ako v originali ako ma elegance.Jelikoz som nevedel akej faarby ma byt kontrolka,tak som si ju dal zltu.neskvor som videl,ze ma byt cervena az do ruzova.Trebalo tam doletovat daky trandak a LED diodu.robil som to leta pane 2007 na mr04 Piaggio nemáš náhodou schému alebo nejaké foto kde presne a aké súčiastky treba doletovať aby fungovala signalizácia otvorených dverí aj na mojom COMFORTe MR2002? Ď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) Schemu nemam a final foto som tiez nenasiel.Iba akysi predvoj . pozeral som do foto archivu ,ale mam tam iba poznacene ciernu fixu dake orienracne body.spominam si ,ze tam bolo treba dosadit bipolarny tranzistor a rezistor.neviem ci nie dva aj pre ten tr.Palubovka bola MR04,facelift.Musi mat PP.A neviem ci to netreba aj nakodovat.Ja som to mal naposledy rozhodene ako som menil podsvietenie a zaroven som daval palubovku s PP. Mam v plane to rozoberat,bo pracujem na takom izee ,že MiniDOT.Bo som chcel do tej spodnej casti napasovat taky mensi display aby mi tam ukazovalo teplotu vody,baterku a podobne ptakoviny.Teoreticky to mam uz hotove ,ale kedy to dorobim neviem,bo uz dve zimy presli.Potom by som to jak tak nafotil. Editováno: 5. Listopad 2010, autor: Piaggio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Byl by mi někdo schopný toto dodělat na za mrský peníz na Ostravsku? Tu kontrolku chci! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) Mne to proste nedalo.Tiez som to chcel za kazdu cenu.Tolko som experimentoval meral , otvaral - zatvaral dvere aj kufor, /bolo to takto v novembri/ v kose a o polnoci na dvore,ked uz aj neonky pohasli. Ale. Oplatilo sa Musim sa dakedy dat na ten kufor Ale to az v pristi petiletce. Editováno: 5. Listopad 2010, autor: Piaggio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Piaggio, to jsem teda netušil, že budíky musí mít PP. Já mám smůlu v tom, že mám auto druhou výbavu po Easy (lakované nárazníky, posilovač řízení) jinak to bylo totální holátko. Když jsem zkoušel dodělat kontrolky, bylo to na palubce r.v.2000 a tam to nešlo. Až v dalším autě jsem si všiml, že to jde s origo centrálem (proto ten příspěvek #4) Je tedy docela možné, že na CANu ta informace běží, ale pal. přístroje ji neumí vyčíst. (omezený soft) Vyzkouším a dám vědět, protože pak by se to dalo dodělat bez kabelování v interiéru... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 No já na VAGU vidím přesně které dveře jsou otevřené, takže to auto to ví, jen neukazuje Je to jen otázka budíků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Chápu správně: Elektrika I/ 08 - blok měřených hodnot ? Který kanál ? Dík, Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Tak to už si fakt nepamatuji, doma kouknu. Jen si pamatuji, že to byl kanál 46 - Centrální elektrika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Piaggio, to jsem teda netušil, že budíky musí mít PP. Já mám smůlu v tom, že mám auto druhou výbavu po Easy (lakované nárazníky, posilovač řízení) jinak to bylo totální holátko. Když jsem zkoušel dodělat kontrolky, bylo to na palubce r.v.2000 a tam to nešlo. Až v dalším autě jsem si všiml, že to jde s origo centrálem (proto ten příspěvek #4) Je tedy docela možné, že na CANu ta informace běží, ale pal. přístroje ji neumí vyčíst. (omezený soft) Vyzkouším a dám vědět, protože pak by se to dalo dodělat bez kabelování v interiéru... Jíra Pokial chces buduky s PP staci dat display z budikov s PP a prehrat EEPROM.Takze pokial sa ti dakde valaju budiky s PP ale na inu motorizaciu,tak by sa to dalo takto vyskladat.Prakticky by tam asi ale chybali dake odpory co idu vstupy z packy PP.Ale teoreticky bu to slo. No ci by sli kontrolky aj bez origo cenralu neviem.Kazdopadne info o otv. dveroch by mala ist priamo do BSG v tomto pripade. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 (editace) No, tak jsem včera zjistil, že jsem odkázaný na klasickou cestu - kabelování. Budíky s PP mám, ale výstup z mikroprocesoru, který spíná přes tranzistor tu kontrolku (dveří, kufru, nebo pásu) se do log. 1 nedostane. Takže je tam zřejmě omezený soft. V sobotu to nakabeluju a upravím i palubní přístroje, jinak to nejde. Jak píšete... tu kontrolku chci ! Jak to bude fakat, dodám fotky a postup, díky za rady, Jíra Editováno: 10. Listopad 2010, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Neda sa v BSG otvorit blo hodnot,kde ukazuje ci su dvere otvorene? predsa kable z dvernych spinacov /pokial nemas origo central/ idu do BSG! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 Ptal jsem se taky dříve Lancelota. Nevěděl přesně. Kuknul jsem včera do DP a je to 09 - centrální elektrika, 08 - měřené hodnoty, kanál 05 - otevřené dveře, na 06 je i kufr, viz příloha. Já jsem ale stejně odkázaný na kabelování. Je úplně jedno, jestli informaci nepověsí na CAN BSG, nebo palubní přístroje nevyčtou. Výsledek je stejný - žádná kontrolka. Jíra merene_hodnoty_dvere.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 (editace) No byl jsem líny tahat NB do auta, navíc zbytečně když je to vše v DP a s mizernou pamětí jsem si to nepamatoval. Každopádně, ty máš tedy comfort s PP a a do budíku nejde ten signál na dveře, chápu-li to správně? Editováno: 11. Listopad 2010, autor: Lancelot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 (editace) To je ok... Nee. Classic Easy 2003 (pouze lakované nárazníky a servo = holátko.) PP a další věci dodělané. Budíky na sobě mají rok výroby červen/2001 a jsou téměř plně osazené. (včetně všech kontrolek...) Ty jsem koupil tady na fóru. BSG jsem se díval včera večer o dveřích ví. Jíra Editováno: 12. Listopad 2010, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 Aha, to máš dobré, že máš budíky s kontrolkami, já je tam podle všeho co tu bylo napsáno vůbec nemám A nejsem dost šikovný abych je tam sám dodělal, budu muset najít někoho šikovného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 To je ok... Nee. Classic Easy 2003 (pouze lakované nárazníky a servo = holátko.) PP a další věci dodělané. Budíky na sobě mají rok výroby červen/2001 a jsou téměř plně osazené. (včetně všech kontrolek...) Ty jsem koupil tady na fóru. BSG jsem se díval včera večer o dveřích ví. Jíra mozes dat cislo budikov? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 15. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2010 (editace) Lancelot: No, dopájet kontrolky, odpory... není problém, ale jsem z Uherského Hradiště. Jinak do instalačních manuálů už brzo přidám doplnění těch kontrolek, odkaz tady: Jak jsem psal, v sobotu jsem nakabeloval, vymyslel zapojení pro úpravu, včera upravil budíky, takže dneska už to bude fungovat... Pokud bys měl zájem, upravené budíky mám 2. Na jedněch jsem testoval, druhé s PP mám upravené nahotovo do svého auta. Akorát neumím změnit kilometry, pin ale mám. (jsou ještě z první fabie, ale plně funkční) Jíra Piaggio: Zítra, večer se podívám. Vypadá to fakt na plnou výbavu, je to pájené originál, nebyly tam přede mnou zásahy. Editováno: 15. Listopad 2010, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 15. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2010 (editace) A to máš jedny volné s PP jo? No spíš chtěl upravit ty svoje, než se pachtit s instalací jiných. Editováno: 15. Listopad 2010, autor: Lancelot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 16. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 (editace) Ne, tak jsem to nemyslel. Jsou bez PP, byla to fabia classic. Mají najeto 133000 km, chápu... Editováno: 16. Listopad 2010, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldadin Vloženo 16. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 Poradi nekdo????? ČusPoužil jsem barvy z fora,myslim že tyhle :vodičove dvere po konektor T6f/2 za husim krkom v dverach (stlpik A) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie buď 0,5 čierny alebo 0,35 hnedo/fialový (zavisi od modelu) na pin 6 konektoru XS4 Spínač jsem vyřešil takto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.