Přejít na obsah

Kontrolky (signalizace) otevřených dvěří a kufru


rajtar

Doporučené příspěvky

Zdravím,

minulý týden mi asi přestala fungovat signalizace otevření dveří. Pokud zapomenu vypnout světla a vystoupím z auta tak mě to neupozorní a když se chci dostat do kufru tak musím navíc otevřít ještě zadní dveře za řidičem, jinak nejde otevřít.

:(

Nevíte někdo čím to může být a co s tím?

Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam stejny problem. Odesel mikrospinac. Asi je nutno koupit cely novy zamek ze? Mam Juniora, tedy bez centralu a kdyz jsem sudal nosnik prislusenstvi dveri bylo videl jak do zamku vede dvojkabílek a je tam maly bílý konektor. Ptal jsem se na vrakaci a tam meli spousty zamku ale tento typ nemeli. Nevite kde ho v praze splasit? Novej stoji tusim 1700,-.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík moc, podle toho co tady píšete to vypadá to na ten mikrospínač. Náhodou nemáte někdo fotku, nebo schématický obrázek umístění?

Zkusím co na to řekne místní autoelektrikář, ale vcelku se mi líbí ten nápad se sekundovým lepidlem. Dá se ten spínač koupit sólo, nebo je nutné koupit nový zámek jak píše Viking?

Čau

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Rajtar:Zámek jsem neměl celý rozebraný..ale nebál bych se toho...normálně bych ho rozdělal a vydělal mikrospínač a šel s ním do Gesu či do GMka ...tam jich mají..tolik typu..určitě vybereš nějaký vhodný nebo aspoň podobný který pujde lehce upravit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odešel mi taky, vyřešil jsem to jiným spínačem do sloupku nad manžetou jsem vyvrtal díru a přešrouboval klasický spínač dveří, prodává se víc druhů, musí být delší tudíž na favorita na kufr a nebo nějaký univerzalní, nemusí se nic rozebírat , montáž 20min cena tak 30kč, 3500kč co stál zámek teda dávat nebudu a funguje to už přes rok 100% na ten spínač se připojí kabel a připíchne se na kabel ke spínači ce svazku co je v manžetě ve dveřích..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zkusil vyresit spinacem na favorita - viz. foto. Cena cca 30,- Kc. Uvidim jak dlouho to vydrzi. Nevyznam se v autoelektrice ale predpokladam ze z toho nehrozi zadne nebezpeci. Kdyby se tam nahodou u stojiciho auta dostala nejak voda a spinac by sepnul tak nanejvis rozsviti vnitrni osvetlení.

post-10-1148824553.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm nanejvíš rozsvíté vnitřní osvěltené no nevím..aby to nějak nezkratovalo...jako vyřešil jsi to sice zajímavě ale například pro mě absolutně nepřípustně...nemohl bych takto jezdit zžíralo by mě to...to pokud jsi aspoň trošku zručný tak bych raději rozebral stahovačku a zámek zkusil opravit tím,že bych vyměnil mirkospínač...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Lugo: trochu jsi me vystrasil, ale system prece funguje pouze na principu spojeni nebo rozpojeni el. obvodu. Od kostry auta to je odizolovany takze snad nic nehrozi.

Jinak jelikoz nemam central tak to mam vlastne jen kvuli vnitrnimu osvetleni a signalizci rozsvicenych svetel. Ja uz mel stahovacku sundanou ale pri pokusu uvolnit zamek jsem si trochu strhnul jeden sroub protoze jsem to delal torxem. Tak jsem se na to vyprd a nechal se inspirovat Heckeerem.

Delal jsem to dneska, tak to jdu ted radsi na noc odpojit a pockam jeste na dalsi nazory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to promiň za vyděšení....asi máš pravdu,že by to nic udělat nemělo...spíš mě šlo o to provedeni...smula,že jsi zkoušel povolit zámek torxem...zkusil bych koupit třeba od TONY tisicihran a povolit to...něco podobného se mi podařilo na brýlých ve předu ale nakonec jsem to právě Tonou povolil a nahradil novým šroubem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už dvakrát jsem odešel od auta a nechal zapnutý světla. Naštěstí jsem vždycky nastartoval (po 8hodinách), ale už mi to vážně vadí.

Nemáte náhodou nekdo nějaké schémátko, nebo fotku jak to v tom zámku vypadá, a vůbec, jak se k tomu zámku dostanu?

:help:

Jo a ještě, jaký ten klíč si pořídit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Rajtar: Napřed předpokládáme,že ještě nemáš nítovanou stahovačku...ale máš starý model tak snad né a mělo by to být v pohodě :) Napřed sundat tapec..šroubovák do dírky zatlačit..rozebrat štelovák u okýnek..torx...pak tři šrouby drží madlo a pak tři torxy ze spodu...pak jen zabrat k sobě a "vytrhnout" ty "spuntíky" které to drží...vyháknout nahoře u okna...dále oddělat záslepky na stahovačce...vyjet s okýnkem tak aby byly v dírkách vidět matky...povolit okýnko vytáhnout ho rukama nahoru přilepit izolepou....dále povolit šrouby na stahovačce. Pak povolit zámek (TONA tisicihran M8 nadstavec na golu cca 80kč) Drží na dvou šroubech a pak to celé oprateně vytáhnout z dveři...zámek drží na takovém plastovém nesmyslu na stahovačce..nedoporučuji od sebe nějak oddělovat ..při montáži zpět by byl problém s táhlem pojistky dveři..,,

Pak už jen vyvlékneš zamek z toho držáku odpojíš konektor a nějak opravíš ten mikrospínač...to ti už neporadím protože jsem to nikdy neměl rozebrané a neopravovoal to...

Tak aspoň tak...mám to napsané tak rychle a možná chaoticky...ale tak snad jsem aspoň trošku pomohl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...