Přejít na obsah

Poškubávání motoru při jemně sešlápnutém plynu

Pavel85

Doporučené příspěvky

No já jsem neměl zrovna odměrný válec,takže jsem to dělal do válcové nádoby a sledoval,jestli dávají všechny stejně.Vždy jsem si udělal risku.Ale tak od oka to tak zhruba mohlo být.Musímsi to podle té risky ještě změřit až seženu ten odměrný válec.Ale to tvoje je dost málo podle mně.Co ti to dělá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle zvuku mi to asi vynechává na jednom válci zakopává to a škube to na nízkejch otáčkách , při rozjezdu i řazení..., ale VAG chybu nehlásí ....nové - svíčky, filtry ..tlak paliva ve VAG je o.k. ...tak se to snažím najít dál..

PS: já odměrnej válec nemám taky, ale mám stříkačku 50ml....koupíš v lékárně za 25k

R.

Odkaz ke komentáři

Ta stříkačka mne nenapadla.No ale stejně to musí dát to co by mělo.Já už si u sebe myslím,že to dělá řj. nebo plynový pedál.Třeba když jedu,pustím plyn a pak jej znova sešlápnu,tak auto dost cukne,ale když ten plyn nepustím ůplně a pak jej přišlápnu,pěkně plynule zrychlí.Takže si myslím,že ta jednotka při jemně sešlápnutém plynu nějak nepravidelně dávkuje.

Odkaz ke komentáři

Dík :worthy mě to vycházelo 38ml / 20 sec na 30 sec by to bylo těch cca 50ml...takže je to stejný ..akorát mě jeden vstřik dává míň zkusím ho vyměnit ...

PS : bez pulzování čerpadla to podle mne asi spustit nejde...vypadá to na chybu v DP ....jinak nevím ...

R

Editováno: , autor: ros19
Odkaz ke komentáři

jo zkusím musím v týdnu nachystat budík s hadičkama :kol-14: ..no uvidím pak budu přemejšlet dál..R

PS : jinak loni když mi škubalo auto dělalo to čidlo teploty vody ukazovalo myslím o 10-15 C víc než byla voda a to jenom v určitým rozsahu teplot kdybych to neviděl pak v měřených hodnotách tak bych nevěřil po výměně O.K

Editováno: , autor: ros19
Odkaz ke komentáři

Jo a taky Ti to dělá to,co jsem psal?že když jedu,sundám nohu s plynu,třeba když chci trochu spomalit a pak zase šlápnu na plyn,auto cukne,ale pokud tu nohu nesundám úplně,jen ji jemně držím,a pak přišlápnu,tak to necukne a plynule to zrychlí.Na parkovišti na popojíždění na dvojku je to mazec.Skáče to jak koza.

Odkaz ke komentáři

dělalo mi to podobně jak tobě a vyřešilo to přetěsnění sání a výměna čidla teploty, pak to bylo super a teď po roce mi to blbne zase jinak, jakoby to vynechávalo na válci ..musím držet otáčky jinak poskakuju ..takže plyn- spojka a při jízdě musím držet otáčky... kol107 R

Odkaz ke komentáři

Sání mám přetěsněné,Zkošel jsem i jinou klapku.Čidlo teploty jsem ještě neskoušel,ukazuje OK.Akorát mi připadne,že studený motor jede na sytič jaksi krátce.Když to sleduju na pal PC. podle akt.spotřeby.Nastartuju studený motor,třeba po noční,jedu a na prvních metrech to vstřikuje o dost více než u zahřátého motoru,i při brždění motorem to nikdy nespadne na nulu,pořád je tam dost paliva.Ale stačí ujet 500 - 700 metrů a už jedu bez sytiče.A ručička teploměru se začne zvedat až za delší dobu.Až tak za cca 1,5km.

Odkaz ke komentáři

Tak v pondělí vyměněno čidlo teploty.Zlepšení tak o 90%.Sice to semtam poškubne,když lechtám plyn třeba z mírného kopečka,ale to už je opravdu jen když jedu skoro na vzduch,ale to bude podle mne možná síše už i stářím všech dílů.Možná jak se motor odlehčí a zase mírně zatíží,pošubne s sebou na silemblocích.Alespoň mi to tak připadá,sle už to neřeším.V pohodě se teď dá s lehkou nohou pěkně udržovat konstantní rzchlost.No žemne to čidlo netrklo hned.Ale díval jsem se na hodnoty a zdály se mi OK.ALe asi stačí i třeba 5-10 stupňů rozdíl a už to dělá bordel?Tak snad to bude OK a nezakryla se tím jen na chvíli třeba jiná příčina.Všem díky za rady.Jdu řešit dalsí věci,ale do jiného tématu.Sežralo mi to po vnitřku letní gumy.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Měl jsem podobný problém s 1.4 mpi 50kw - při jemném sešlápnutí plynu motor mírně cukal, nejčastější u 2000 - 2300 otáček. Výměna svíček, všech filtrů - nepomohla, přenastavení škrtící klapky taktéž ne. Už jsem chtěl měnit lambda sondy a nakonec mi známý (automechanik) poradil nalít do nádrže nějaký kvalitnější čistič ventilů. Po cca 300 km problém vymizel.

Hodně zdaru při řešení tohoto problému.

Odkaz ke komentáři

Já už to neřeším.Ona to totižnebude až tak chyba motoru,jako spíše chyba opotřebení převodovky apod.Prostě jakmile jedu na hraně kdy motor je v tahu,tak to prostě mírně škube.Je to hranice,kdy vše je v záběru a není.Pokud motor přestane táhmout a pak najednou zase začně,škubne.A to si myslím je těma vůlema,než se přenese síla z motoru na kola.Doufám,že je to pochopitelné,co myslím.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Pavel85: prosimtě a čidlo motoru si měnil to, co se promítá i do teploty co ukazuje palubka? Cena cca 300Kč ? Mě ukazuje normálně, jen občas jakoby nenaběhne teploměr, ale po chcípnutí a opětovném nastartování už většinou jo. Mam totiž naprosto identický příznaky cukání jako ty akorát jsem už vyloučil snímač polohy plynového pedálu, protože mi to cuká i na tempomatu. Největší vítr mam ze vstřiků, to by byla docela pálka, která kdyby nepomohla, tak by mě to štvalo dvojnásob.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Sice dlouhá pauza ale třeba se to někomu bude hodit. Měl jsem ten stejnej problém - jakmile se pustil plyn tak pokud se člověk chtěl vyvarovat tomu cuknuti při opětovném přidání tak sem musel začít přidávat přes spojku. Pak to bylo v servise a vyměnili mě čidlo otáček vačkový hřídele a běhalo to zase krásně bez škubnutí.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...