Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdarec. 

Chtěl bych se pozeptat. Jak svítí ty bílé ledky v přístrojích(myslím s klasickým kulatým pouzdrem, ne smd), když tam je max napětí 2,02V a bílá led má Uf=3-3,2V ? 

Vloženo

Klasicke kulate a SMD diody, u obou je to stejne ... sviti bez problemu ... Forward voltage je jedna vec, ale dale tam jsou v okruhu odpory, a pak je vec druha, jak je jas regulovan ... neresit, mimo diod nic nemenit ...

Vloženo

Ještě se zeptám. Začal jsem měnit za bílé ledky. A i na nejnižší jas to parád dost svítí. Zatim jsem vyměnil jenom ledky v ovládání všech oken u řidiče. Nemáte někdo tip jak vytvořit delší chod regulátoru. Aby bylo dosaženo nižšího napětí ? Přes den mi i vyhovuje plný jas. Jde mi jen o spodní hranici. 

I když tam to možná bude regulovaný proudově. Tak mě prosím někdo zasvěcenější opravte :) 

Vloženo (editace)

Jo o tom jsme se dokonce možná i učili. No tak tam to pujde docela těžko :/ To kuchnu a uvidím co s tím pujde udělat. 

Jak jsem vyměnil ty ledky v ovládání oken u řidiče, tak jedna slabě svítí. Prohřál jsem celou desku. Celou jsem jí vyčistil a furt ta svině svítí. Svítí ta na podsvětlení ovládání okénka spolujezdce. Četl jsem že pomaha k tomu hodit paralelně odpor. Ale nevím :/ 

Edit: Tak to vypadá že jsem použil špatnou pájecí pastu a ta i po zaschnutí zustává vodivá. Takže rozebrat vyčistit a uvidím :) 

Jinak jak že se mění to otočení barev na displejích?  Chápu že se musí ta polarizační folie sundat a nalepit obráceně. To znamená že si musím koupit kousek folie a pak jí na to zkusit přikládat různýma způsobami, až dosáhnu požadovaného výsledku ?  

Editováno: , autor: manoto
Vloženo

Myslíš jako - slabě svítí i když má být podsvícení vypnuté (vypnutá parkovací i potkávací světla, otočený klíček v zapalování)? Když jsem zkoušel LEDky s velmi vysokým jasem, tak neustále lehce svítily. V noci to bylo i zřetelně vidět.

No a pokud, jak píše danikd, je tam opravdu PWM regulátor (nestudoval jsem co tam je :D), tak některé neuměly regulovat střídu až do krajů, tzn neuměly 0% a 100%. Tím by se to vysvětlovalo. Na LEDkách s velkým jasem to pak je vidět. A v tomhle případě by pomohl dolnopropustní filtr (který tam tedy evidentně není), rezistor sériově k LED a kondenzátor paralelně (o vhodných hodnotách). Ale tohle vše zdá zbytečné a složité, doporučuji jiné diody, například od danikd. Vizuálně je jas prakticky stejný, jako původní zelené podsvícení a není s tím žádná dodatečná práce a výsledek fakt super.

K těm LCD. Žádnou další fólii nepotřebuješ. Odřízne se původní a ta samá se otočí a přilepí druhou stranou. Víc fólií je už na škodu. To odřezávání opravdu opatrně s trpělivostí, není až tak těžké to LCD zničit. A barva toho LCD je pak tmavě modrá s bílím textem (pozadí nikdy nebude černé).

Vloženo (editace)

Pri pouziti pajeci pasty opatrne, opravdu se stava ze muze zustut residuum v podobe malych cinovych kulicek, chce to poradne ocistit nebo ji nepouzivat. Misto ni klasickou trubickovou pajku s nejakym fluxem, nejlepe v peru, pro pohodlnou aplikaci. Plne dostacujici ... 

Editováno: , autor: danikd
Vloženo

Dal jsem tam bílé led na 3,6V. A svítí fakt krásně.  To problikávání fakt zpusobila pájecí kapalina. Vzal jsem čistič na brzdy bez acetonu a líh a celý jsem to vydrhnul a paráda :) 

Je fakt že ty ledky budou asi superjasné. Ale zase mi to vyhovuje přes den.

Jinak děkuji za to vysvětlení s tou folii. Škoda jen že to pozadí nebude černé. 

Tu regulaci budu muset nějak domyslet. Chtěl bych jenom bílé podsvícení. Nejsem moc zastáncem modré červené a pod. Hold konzerva :D 

Jinak díky že se mnou máte trpělivost :D 

Vloženo

Nevim jak jeudis moc v noci, ale dlouhe trasy s tim bude peklo, zlumit to asi moc nepujde a hrozne to zatezuje oci, pozor na to ... wow efekt mozna OK, ale opatrne ... 

Vloženo

Tak tohle je minimum a maximum. Zatim jsem udelal jeste to ovladani oken ale.dal zatim moc nepokracuju. Docela by bylo blby to pak znova predelavat ze to moc sviti. 

IMG_20170125_194322.jpg

IMG_20170125_194314.jpg

IMG_20170125_161420.jpg

Vloženo (editace)

doporucuju neco kolem 50mcd :D ale je tosamozrejme i o jinacich parametrech...

pokud byste mel kdokoliv zajem, ja, nebo danikd prodavame  :)

Editováno: , autor: Keyba
Vloženo

Hmmm to jste me potesili :( mohli byste mi prosim do SZ poslat jake.diody jsou na to potreba komplet predelani na superbu do bile. Zatim bez budiku. Skoda, ta denni svitivost se mi neskutecne libi. 

Vloženo

Takže. Včera jsem kuchnul ten regulátor s je to vážně hruzostrašný.  Nejsem si uplně jist jestli by šel ten chod prodloužit. Bohužel jsem si to nenafotil. Blbec. Ale viděl jsem fotky rozebraného z fabie. Jsou tady na foru. Zkopíroval jsem ho z tohoto tématu:

A vypadá to dost podobně. Musely by se ty odporové dráhy. Což by bylo asi dost náročné. Ted mě napadlo místo toho napájet klasický trimr s větším rozsahem. Ale zase nevim jak by na to reagoval IO :/ 

Jako nejjednodušší se mi zdá dát tam přepínač a tím by se předřadil před regulátor stabilizátor např. na 6V. 

post-25487-1229186496.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...