_Denis_ Vloženo 22. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2016 Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Zdarec. Chtěl bych se pozeptat. Jak svítí ty bílé ledky v přístrojích(myslím s klasickým kulatým pouzdrem, ne smd), když tam je max napětí 2,02V a bílá led má Uf=3-3,2V ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Klasicke kulate a SMD diody, u obou je to stejne ... sviti bez problemu ... Forward voltage je jedna vec, ale dale tam jsou v okruhu odpory, a pak je vec druha, jak je jas regulovan ... neresit, mimo diod nic nemenit ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 okej. Díky moc. Budu postupně měnit barvu na jedničkovým superbu. Tak přeházím jenom letky a po ptákách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 presne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 20. leden 2017 Sdílet Vloženo 20. leden 2017 Ještě se zeptám. Začal jsem měnit za bílé ledky. A i na nejnižší jas to parád dost svítí. Zatim jsem vyměnil jenom ledky v ovládání všech oken u řidiče. Nemáte někdo tip jak vytvořit delší chod regulátoru. Aby bylo dosaženo nižšího napětí ? Přes den mi i vyhovuje plný jas. Jde mi jen o spodní hranici. I když tam to možná bude regulovaný proudově. Tak mě prosím někdo zasvěcenější opravte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 20. leden 2017 Sdílet Vloženo 20. leden 2017 Regulace tam je PWM, a bojim se ze to pujde tezko ... D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 20. leden 2017 Sdílet Vloženo 20. leden 2017 Jsem sice elektrikář, ale vysvětlíš mi prosím zkratku PWM ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 20. leden 2017 Sdílet Vloženo 20. leden 2017 https://cs.wikipedia.org/wiki/Pulzně_šířková_modulace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 (editace) Jo o tom jsme se dokonce možná i učili. No tak tam to pujde docela těžko :/ To kuchnu a uvidím co s tím pujde udělat. Jak jsem vyměnil ty ledky v ovládání oken u řidiče, tak jedna slabě svítí. Prohřál jsem celou desku. Celou jsem jí vyčistil a furt ta svině svítí. Svítí ta na podsvětlení ovládání okénka spolujezdce. Četl jsem že pomaha k tomu hodit paralelně odpor. Ale nevím :/ Edit: Tak to vypadá že jsem použil špatnou pájecí pastu a ta i po zaschnutí zustává vodivá. Takže rozebrat vyčistit a uvidím Jinak jak že se mění to otočení barev na displejích? Chápu že se musí ta polarizační folie sundat a nalepit obráceně. To znamená že si musím koupit kousek folie a pak jí na to zkusit přikládat různýma způsobami, až dosáhnu požadovaného výsledku ? Editováno: 23. leden 2017, autor: manoto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Enamtide Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 Myslíš jako - slabě svítí i když má být podsvícení vypnuté (vypnutá parkovací i potkávací světla, otočený klíček v zapalování)? Když jsem zkoušel LEDky s velmi vysokým jasem, tak neustále lehce svítily. V noci to bylo i zřetelně vidět. No a pokud, jak píše danikd, je tam opravdu PWM regulátor (nestudoval jsem co tam je ), tak některé neuměly regulovat střídu až do krajů, tzn neuměly 0% a 100%. Tím by se to vysvětlovalo. Na LEDkách s velkým jasem to pak je vidět. A v tomhle případě by pomohl dolnopropustní filtr (který tam tedy evidentně není), rezistor sériově k LED a kondenzátor paralelně (o vhodných hodnotách). Ale tohle vše zdá zbytečné a složité, doporučuji jiné diody, například od danikd. Vizuálně je jas prakticky stejný, jako původní zelené podsvícení a není s tím žádná dodatečná práce a výsledek fakt super. K těm LCD. Žádnou další fólii nepotřebuješ. Odřízne se původní a ta samá se otočí a přilepí druhou stranou. Víc fólií je už na škodu. To odřezávání opravdu opatrně s trpělivostí, není až tak těžké to LCD zničit. A barva toho LCD je pak tmavě modrá s bílím textem (pozadí nikdy nebude černé). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 (editace) Pri pouziti pajeci pasty opatrne, opravdu se stava ze muze zustut residuum v podobe malych cinovych kulicek, chce to poradne ocistit nebo ji nepouzivat. Misto ni klasickou trubickovou pajku s nejakym fluxem, nejlepe v peru, pro pohodlnou aplikaci. Plne dostacujici ... Editováno: 24. leden 2017, autor: danikd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Dal jsem tam bílé led na 3,6V. A svítí fakt krásně. To problikávání fakt zpusobila pájecí kapalina. Vzal jsem čistič na brzdy bez acetonu a líh a celý jsem to vydrhnul a paráda Je fakt že ty ledky budou asi superjasné. Ale zase mi to vyhovuje přes den. Jinak děkuji za to vysvětlení s tou folii. Škoda jen že to pozadí nebude černé. Tu regulaci budu muset nějak domyslet. Chtěl bych jenom bílé podsvícení. Nejsem moc zastáncem modré červené a pod. Hold konzerva Jinak díky že se mnou máte trpělivost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Posli me prosim foto ve tme, to chci videt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Jasny zitra to vyfotim jak pri plnym tak i na nejnižším jasu. Doufam ze mi to nepropali cocku fotaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Nevim jak jeudis moc v noci, ale dlouhe trasy s tim bude peklo, zlumit to asi moc nepujde a hrozne to zatezuje oci, pozor na to ... wow efekt mozna OK, ale opatrne ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Tak tohle je minimum a maximum. Zatim jsem udelal jeste to ovladani oken ale.dal zatim moc nepokracuju. Docela by bylo blby to pak znova predelavat ze to moc sviti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keyba Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 to je presne ten problem, chce to diody s odpovidajicim podsvitem.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Jakou mají ty diody svítivost? Tohle tipuju přes 1000mcdPoužívám Tapatalk a nestydím se za to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keyba Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 (editace) doporucuju neco kolem 50mcd ale je tosamozrejme i o jinacich parametrech... pokud byste mel kdokoliv zajem, ja, nebo danikd prodavame Editováno: 25. leden 2017, autor: Keyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 No, zalezi jaky mate ceny a kolik toho jste schopny dodat (ve 100kach kusu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keyba Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 V tomto objemu kolem 5,- / kus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Tipuji ze predelavat to budes urcite ... nicmene ta svitivost co se ti libi ve dne ... te asi jinak nedosahnes ... Me ceny v inzeratech, mnozstvi neni problem ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Hmmm to jste me potesili mohli byste mi prosim do SZ poslat jake.diody jsou na to potreba komplet predelani na superbu do bile. Zatim bez budiku. Skoda, ta denni svitivost se mi neskutecne libi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Takže. Včera jsem kuchnul ten regulátor s je to vážně hruzostrašný. Nejsem si uplně jist jestli by šel ten chod prodloužit. Bohužel jsem si to nenafotil. Blbec. Ale viděl jsem fotky rozebraného z fabie. Jsou tady na foru. Zkopíroval jsem ho z tohoto tématu: A vypadá to dost podobně. Musely by se ty odporové dráhy. Což by bylo asi dost náročné. Ted mě napadlo místo toho napájet klasický trimr s větším rozsahem. Ale zase nevim jak by na to reagoval IO :/ Jako nejjednodušší se mi zdá dát tam přepínač a tím by se předřadil před regulátor stabilizátor např. na 6V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.