matles100 Vloženo 14. Září 2010 Sdílet Vloženo 14. Září 2010 Zdravím vás ,potřeboval bych poradit,před 14ti dny jsem prodal svůj superb 2.5 tdi 120kw najeto 186000 km,než šlo auto k prodeji,byl jsem v servisu a nechal napíchnout na pc k zjištění případných závad a nenašlo to ani fňuk,prostě nic ani manuálně na ovládání v autě ,vše psalo OK. Po 14ti dnech mi volal nový majitel a prý auto nejede! ani do předu a ani do zadu! - nechápal jsem,druhý den mi zavolal že je v servisu a prý odešly vačky!!! jak je to možné???? přetočil snad otáčky motoru? nebo,jaký je váš názor??? co mohl za 14 dní takhle zkurvit? opravdu to nechápu . teď stopro přemejšlí o reklamaci na zkrytou závadu,oprava prý 25 tisíc. jak by jste s tím naložily vy??? předem moc díky za vaše rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Radu ti dám.Jeď se na to podívat,jestli tě netahá za nos.je pravda,že když vačky odejdou,motor nepojede u 2,5 TDi,ale že by odešly tak rychle těžko,to bys musel už ty něco slyšet a to pořádně.zrovna tenhle případ má kolega tady v servisu.A6 co už nejede,ale tomu předcházelo postupné klepání a klepání,ztráta výkonu a konec,ale majitel s klepáním jezdil ještě dlouho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloslav Janda Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Asi nemá cenu psát nějaký obecný moudra o tom, jak s tím jezdil nový majitel. Ale taky ti dám jednu radu. Pokud to bude "blb", se kterým se nejde domluvit, doporučuju soudního znalce. Já se jednou hádal s pojišťovnou skoro půl roku a došla mi trpělivost. Soudní znalec mě stál 2.500,- Kč, pojišťovna viděla razítko, šňůrečky, fotky, podpis, uznala a vše proplatila. Šlo tehdá o 161.594,- Kč. Tuhle částku si holt budu pamatovat celej život Dneska bych už neváhal, co se týče problémů (a nejen) s auty. Soudní znalec ihned a je jasno. Ne jako když dva na sebe půl roku házej špínu. Jinak hodně zdaru při "řešení" tohoto problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 jj,diky moc chlapy.Jsem z toho uplne marnej,navic nemuzu najit ten papir z PC,me snad trefi.Kazdopadne diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 tak uz je to tady,chce bud pulku na opravu nebo vratit auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Tak to je dost blbé! Tak po něm chtěj vrátit auto v takovém stavu jak si ho bral. Musí jezdit! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 to je,ale vis co je nejhorsi? nemuzu najit tu sjetinu z PC pred prodejem.Myslis ze kdyz se udela znalecky posudek zjisti se zda se jedna o zkrytou zavadu nebo ne?Prodaval jsem to pres auto smichov a ten kluk to taky nechapal,predvadel supa trem lidem a nic,zadnej problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Takže prodej někdo udělal za tebe? A ty jsi pak dostal peníze? Jestli je to takhle tak by za to podle mě měl ručit zprostředkovatel! Kdo bude platit znalecký posudek a pak tu práci. Někdo to musí rozebrat. Odkud je ten nový majitel? Jestli jen není domluvenej se servisem a není to jen nějaká levá na tebe! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Prosimte,letel jsem do Recka na dovcu a prodaval jsem supa,nechtel jsem ho nechavat pred barakem,tak jsem ho dal do bazaru auto smichov vedle botelu vodnik ,chteli jen 3 procenta z prodeje,vratil jsem se z Recka a auto se prodalo se slevou 10 tisic ,prej si ho vzal nejakej ukrajinec z usti na orlici a jeste nez odjizdel rekl tomu klukovi z bazaru ze zkusi hned na dalnici vyzdimat maximalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Podle mě by za to měl ručit bazar! A jestli zkoušel maximálku tak bych mu ji zkusil taky a hádal se! Auto bylo v pořádku tak ať ti ho v takovém stavu vrátí! Nebavil bych se s ním o tom! Jestli je to debil, tak to protáhl za studena! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 jj,ja jen doufam ze budu mit jak dokazat ze bylo ok,musim zajit do servisu kde mi to napichli na PC jestli tam o tom nemaj nejakej zaznam,v tom stavu v jakem ho dostal mi ho nevrati stopro! jsem zvedavej jak tohle vsechno dopadne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Napsané můžeš mít cokoliv! Můžeš to mít bez závad a pak přijde právě takový debil který je zvyklý na benzín. S naftou nejezdil a nenechá motor zahřát a dá mu kotel za studena a je vyděláno! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 tak uvidime,prece mu nebudu platit co sam posral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Tak je to správně! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
full Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 matles100 - věc by se měla mít asi takto.... Nejdříve je nutné si ujasnit, co je skrytá vada a co ne. To, co popisuješ Ty, není skrytá vada ani náhodou, protože jak tu někdo psal - tato závada by se začala projevovat již dříve. Při prodeji vozidla bylo vše v pořádku, tudíž ta vada, kterou ten ukrajinec reklamuje, není ani náhodou skrytá. Navíc - důkazní břemeno je na jeho straně!! On musí předložit důkazy o tom, že se jedná o skrytou vadu, kterou nezpůsobil on sám, např. špatným zacházením. Buď tedy v klidu.. Pokud navíc prodej zprostředkovával bazar, musí ten "vocas" z UKR zaplatit znalecký posudek a bude-li v jeho prospěch (nebudu se tu vyjadřovat o /ne/kvalitách soudních znalců - při trošce peněz vytvoří znalecký posudek i o tom, že Země je placatá) - tedy že se opravdu jednalo o skrytou vadu, musí s tím zajít do bazaru a tam požadovat vrácení peněz a úhradu nákladů za znalce... je pak pouze na bazaru, zda mu vyhoví nebo ne. Může ho i vyrazit ze dveří - pak by pán z UKR musel podat žalobu k soudu. Vůbec to ale není Tvoje starost, protože Ty jsi určitě sepsal nějakou smlouvu o zprostředkování prodeje třetí osobou... Zůstaň tedy v klidu, pokud Ti ten "vocas" volá nebo Tě nějak otravuje, pošli ho k šípku s tím, že to není Tvoje starost... a hlavně - důrazně mu vysvětli, že "Sup" není "žigul"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 Bohužel,bazar je v této chvíli pouze zprostředkovatelem,nenese žádné zodpovědnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
full Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 Pokud auto koupím z bazaru, jdu reklamovat do bazaru! Rozhodně ne za předchozím majitelem... "zagůgluj" si pár případů, kde tvrdí právníci totéž...! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zer0 Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 Záleží jakou měl původní majitel smlouvu s autobazarem, pokud to bylo na plnou moc, tak s tim autobazar nemá nic společnýho a za nic odpovědnost nenese. Viz. http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/rs_atlantic/data/files/pravo-110906-vady.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 17. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2010 hele,chlapy,diky za povzbuzeni ale vcera mi volal z bazaru a ukacko si to nejspis rozmyslel,pry chtel jen kontakt na me,kdyz videl ze u nich nema sanci ,chtel zacit otravovat me.cislo samozrejme nedostal a doufaaam ze uz je to zamnou.docela me mrzi ze ma problem ale jsem si jisty ze ne diky me a presne jak tu bylo psano ,Supík neni žigul Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
full Vloženo 18. Září 2010 Sdílet Vloženo 18. Září 2010 Výborně! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.