Stasek Vloženo 30. Září 2010 Sdílet Vloženo 30. Září 2010 Zdravim vas, mate nekdo zkusenosti s vymenou spojky u teto motorizace a nahonu ( 4x4 ) ? Spojka mi prokluzuje prakticky na vsechny rychlosti pri prudcejsim zrychleni ( nejvic samozrejme pri zabirani turba ) V servise kam jezdim, mi to chtej vymenit i se setrvakem , ktery je ale podle me v poradku. Auto se nejak neklepe a ani do spojkoveho pedalu zadne vibrace nejdou. Bylo by mozne vymenit treba jen lamelu a pritlacak ? Na kolik by to vyslo i s praci ? Diky za rady Vlakno s timto konkretnim pripadem jsem zde nenasel, proto jsem zalozil toto nove Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 30. Září 2010 Sdílet Vloženo 30. Září 2010 Já jsem měnil lamelu, protože bylo třeba vyměnit vypínací váleček s ložiskem a tak jsme mrkli taky na lamelu a ta už měla dost odjeto, tak se dala nová. Nevím, jak můžeš poznat, že je setrvák OK, to se spíš uvidí, až se to sundá. Jestli je vyběhanej a má vyjetý drážky, to uvidíš až se to rozdělá. Práce není zas tak nic hrozného. Je tam dost rozebírání, ale jde to vcelku dobře. U mě se musela povolit i nápravnice a trochu spustit níž, kvůli přírubě kardanu, aby šla převodovka ven. Ale třeba to půjde ven i bez toho, nevím. Cenu Ti neřeknu, to záleží na práci, ale materiál je dost peněz, když to budeš brát od škodovky nový v originále. Já bych Ti radil takhle: sežeň si materiál v originále z internetu, celý spojkový set: lamela, setrvák, přítlačák. A když už to bude rozdělaný, tak udělej všechno, ať to nemusíš kvůli odcházejícímu setrváku po 20 tisících zase rozdělávat. Takže i to vypínací ložisko... Myslím, že práce s tím znovuotvíráním apod. je taky dost drahá... Já mám 4x4 v naftě, ale komplet materiál na skoda-dily by mě vyšel na 17.5 tis. A mám komplet novou spojku. Ale dá se to sehnat i podstatně levněji. Poptej se na dieselpower fóru... Tolik za mě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.