Přejít na obsah

Spojka K.O.

Stasek

Doporučené příspěvky

Zdravim vas,

mate nekdo zkusenosti s vymenou spojky u teto motorizace a nahonu ( 4x4 ) ?

Spojka mi prokluzuje prakticky na vsechny rychlosti pri prudcejsim zrychleni ( nejvic samozrejme pri zabirani turba )

V servise kam jezdim, mi to chtej vymenit i se setrvakem , ktery je ale podle me v poradku. Auto se nejak neklepe a ani do spojkoveho pedalu zadne vibrace nejdou.

Bylo by mozne vymenit treba jen lamelu a pritlacak ? Na kolik by to vyslo i s praci ?

Diky za rady

Vlakno s timto konkretnim pripadem jsem zde nenasel, proto jsem zalozil toto nove

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měnil lamelu, protože bylo třeba vyměnit vypínací váleček s ložiskem a tak jsme mrkli taky na lamelu a ta už měla dost odjeto, tak se dala nová. Nevím, jak můžeš poznat, že je setrvák OK, to se spíš uvidí, až se to sundá. Jestli je vyběhanej a má vyjetý drážky, to uvidíš až se to rozdělá. Práce není zas tak nic hrozného. Je tam dost rozebírání, ale jde to vcelku dobře. U mě se musela povolit i nápravnice a trochu spustit níž, kvůli přírubě kardanu, aby šla převodovka ven. Ale třeba to půjde ven i bez toho, nevím. Cenu Ti neřeknu, to záleží na práci, ale materiál je dost peněz, když to budeš brát od škodovky nový v originále. Já bych Ti radil takhle: sežeň si materiál v originále z internetu, celý spojkový set: lamela, setrvák, přítlačák. A když už to bude rozdělaný, tak udělej všechno, ať to nemusíš kvůli odcházejícímu setrváku po 20 tisících zase rozdělávat. Takže i to vypínací ložisko... Myslím, že práce s tím znovuotvíráním apod. je taky dost drahá... Já mám 4x4 v naftě, ale komplet materiál na skoda-dily by mě vyšel na 17.5 tis. A mám komplet novou spojku. Ale dá se to sehnat i podstatně levněji. Poptej se na dieselpower fóru... Tolik za mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...