Červen 26, 20205 r Spoiler Tak jsem z toho trochu jelen, pročítám to vlákno po několikráté a jestli jsem to dobře pochopil tak na 1.6 74kw typ AKL je nahoře na čele motoru čidlo otáček vačkového hřídele a dole na boku schovaný pod rozvodama snímač otáček klikového hřídele. Měl jsem teď dva dny auto v servisu . Diagnostika říká 0203 Hallův snímač nevěrohodný signál, takže výměna... Po opravě mi v zakázkovým listu píšou že vyměnili snímač otáček vačkového hřídele 0232 101 031 a účtovali si za něj 2130 kč (na netu je k tomuhle číslu běžně cena kolem 1200,- budiž, slevu si asi nechali pro sebe). No ale říkali že to tam museli mít dva dny protože, to museli rozhrabat dole u rozvodů, že sundali řemen ale kola jen povolili atd...
Červen 28, 20205 r snímač vačky je u rozvodů nahoře, snímač kliky je u setrváku pod olejovým filtrem. Pokud ti měnili snímač na vačce, tak je opravdu potřeba sundat rozvody, u snímače kliky není potřeba nic jiného demontovat.
Listopad 7, 20213 r Ahoj našel jsem zajímavé video jak otestovat snímač vačkového hřídele na 16AKL. Zkoušel to někdo nebo myslíte že je to možné ,takhle otestovat ?já jsem to zkoušel na starým čidlu a nevyšlo mi to. Je to hrozně jednoduché zapojení normálně se přivede na konektory 1 + pol a na 3 - pol ,5 v a mezi plus a signální pin 2, let dioda a pak se neco kovového přiloží k cidlu a dioda by mela zhasnout. Je tu někdo technicky zdatný který by to třeba vyzkoušel na dobrém čidlu https://m.youtube.com/watch?v=uESbP69LmVI Mohl by to někdo vyzkoušet na dobrém čidle myslím že by to bylo dobré vodítko Upraveno Listopad 7, 20213 r od tony210
Listopad 7, 20213 r Mal by si uviest svoj najazd a ako sa sprava auto.Ja mam BGU s 460tkm a snimac na vacke povodny.Kedze snima polovicne otacky a je len na kontrolu poctu ,,zubov,, Skontroluj fyzicky rozvody ci su spravne a potom pozri kanal 12 musia byt 28-87. Hodnoty po pridani sa nesmu menit.
Listopad 7, 20213 r před 3 hodinami, mpatrikm napsal: Mal by si uviest svoj najazd a ako sa sprava auto.Ja mam BGU s 460tkm a snimac na vacke povodny.Kedze snima polovicne otacky a je len na kontrolu poctu ,,zubov,, Skontroluj fyzicky rozvody ci su spravne a potom pozri kanal 12 musia byt 28-87. Hodnoty po pridani sa nesmu menit. já žádný nájezd nemám dostal jsem Stareho golfa Iv, v dezolátním stavu ,který jel jenom na dva válce přijel jsem s tím domů strašně to kouřilo ,tak jsem celej motor rozebral vyčistil a opotřebovaný komponenty vyměnil a teďka to skládám dohromady a Chtěl jsem vědět jestli je to čidlo vačkové hřídele dobré , protože to celý složit a potom to kvůli tomu zase rozdělávat rozvody, to je fakt pakárna ,když absolutně nevím co s tím autem kdo dělal. Čidlo vačkové hřídele není taková sranda vyměnit Tak jsem našel na YouTube to video a připadá mi to zajímavý a zajímá mě jestli se to dá takhle testovat. Upraveno Listopad 7, 20213 r od tony210
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.