Přejít na obsah

Problém s výkonem 1.9TDI 66 Kw.

Rada1111

Doporučené příspěvky

Měl jsem problém s Octavií 1.9 TDI 66Kw, Při vyšších otáčkách zničehonic ztráta výkonu. Stačilo vypnout a znova nastartovat. Na diagnostice to píše překročení tlaku nebo tak něco. Už se to zde určitě řešilo. Můj problém spočíval u podtlakové regulace turba která nezavírala díky rzy která se utvořila na té tyčce uvnitř těla takže turbo mělo pořád vysoký tlak a řídící jednotka přepla do nouzáku.Podtlaková regulace turba se musí demontovat a sundat ochranný kryt, pod ním je otvor, ten se musí zvětšit vrtákem a nějakým šroubovákem tu rez odstranit(pozor na membránu) a vysypat ven, tím docílíte zavření. Docela jsem koukal kolik tam toho bylo. Po opravě auto projeto a zatím vše ok.

post-6496-048931900 1288184188_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mělo by to být stejné, jsou to prakticky stejné motory!Jinak jsem se díval na zadičky od podtlaků a nešel jsem jednu prořezanou!Ostatní moc nevypadají k světu!Pokusím se je zítra výměnit a uvidim jestli to bylo tím!Jinak budu pokračovat asi tím regulátorem tlaku!

Odkaz ke komentáři

Měl jsem problém s Octavií 1.9 TDI 66Kw, Při vyšších otáčkách zničehonic ztráta výkonu. Stačilo vypnout a znova nastartovat. Na diagnostice to píše překročení tlaku nebo tak něco. Už se to zde určitě řešilo. Můj problém spočíval u podtlakové regulace turba která nezavírala díky rzy která se utvořila na té tyčce uvnitř těla takže turbo mělo pořád vysoký tlak a řídící jednotka přepla do nouzáku.Podtlaková regulace turba se musí demontovat a sundat ochranný kryt, pod ním je otvor, ten se musí zvětšit vrtákem a nějakým šroubovákem tu rez odstranit(pozor na membránu) a vysypat ven, tím docílíte zavření. Docela jsem koukal kolik tam toho bylo. Po opravě auto projeto a zatím vše ok.

Tohle je jen chvilkové řešení. Navíc pokud je tam už větší množství rzi, bývá chycená i membrána.

Tohle je dobré před prodejem vozu, pokud chce někdo ušetřit.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...