liborch Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Ahoj lidi, namontoval jem zimní pneu původně letní 215/60 R16 nyní zimní 205/55 R16 mrkněte na tabulky http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php výsledek je v mém případě, že mám měnší obvod kola -102 mm, -4,89 % Zdáse mi, že mám dle počítače nižší spotřebu Jaké hodnoty se mi vlastně změnili? Už o tom někdo přemýšlel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Aj ja mám na zimu 205/55 R16 a ukazuje mi to o pár km viac, čo ma dosť štve. Takže auto nebude mať najazdené napr. 100 000, ale 110. Nabudúce idem do "normálnych" rozmerov! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Co jsem se mel moznost jednou v rychlosti podivat na SW VCDS, tak to jde nastavit tak aby to i pri mensim obvodu ukazovalo spravne. Sezen si nekoho kdo ma ten kabel se SW a nech si to prenastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liborch Vloženo 29. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 já teda nevím, ale řekl bych, že rychlost si bere vůz ze snímačů ABSa a když mám menší obvod kola, tak neujedu 110km ale spíš 90km rozumí tomu tady někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tentacle Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 (editace) Hlavne mi to nejak hlava nebere. Merici pristroje musej byt konstruovany tak, aby spravne merili za jakychkoliv okolnosti ne ? Co je to za blbost, aby zmenou velikosti kol, dochazelo k nespravnymu mereni rychlosti, spotreby, ujetych km nebo cehokoliv jineho ??? Editováno: 29. Říjen 2010, autor: tentacle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jz73 Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Pokud změníte velikost obvodu kola, tak rozhodně bude tachometr ukazovat jinak, o tom žádná. V případě přechodu na zimní kola a dodržení rozměrů v TP přecházíte na kola s menším obvodem. Tedy kola se tak točí rychleji a tím tachometr ukazuje vyšší rychlost. Tedy ve skutečnosti počítadlo ujetých kilometrů ukazuje více ujetých kilometrů než ve skutečnosti. Ideální je porovnání s rychlostí, kterou zobrazuje GPS a ta je velmi přesná. Tak například při letních pneu mi při rychlosti dle GPS 130km/h ukazoval tachometr hodnotu 135 km/h. Po přezutí na zimní penu, které mají menší obvod musím jet dle tachometru rychlostí 140km/h, abych dosáhl rychlosti 130km/h dle GPS. Jz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liborch Vloženo 30. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Pokud změníte velikost obvodu kola, tak rozhodně bude tachometr ukazovat jinak, o tom žádná. V případě přechodu na zimní kola a dodržení rozměrů v TP přecházíte na kola s menším obvodem. Tedy kola se tak točí rychleji a tím tachometr ukazuje vyšší rychlost. Tedy ve skutečnosti počítadlo ujetých kilometrů ukazuje více ujetých kilometrů než ve skutečnosti. Ideální je porovnání s rychlostí, kterou zobrazuje GPS a ta je velmi přesná. Tak například při letních pneu mi při rychlosti dle GPS 130km/h ukazoval tachometr hodnotu 135 km/h. Po přezutí na zimní penu, které mají menší obvod musím jet dle tachometru rychlostí 140km/h, abych dosáhl rychlosti 130km/h dle GPS. Jz a Z ČEHO pak bere počítač údaje pro výpočet spotřeby paliva? sníží se a nebo naopak zvýší? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Mne to robí 5km na 100km, to znamená, že pri 210 000km budem mať v skutočnosti len 200 najazdené V jednom servise mi povedali, že sa to nedá, v druhom ma objednali na utorok. Som zvedavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubomir Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 No pokial ja viem, tak rychlomer je napojeny priamo na prevodovku a z nej si snima rychlost a nie na kolesa... ak sa mylim, tak ma opravte (este ked som mal favorita a doplnal som olej do prevodovky, tak som to robil cez odmontovanie snimaca rychlosti - male ozubene koliesko, ktore bolo pripevnene na lanko spojene s pristrojm palubnej dosky na meranie rychlosti). Auto nie je bicykel kde mate rychlomer napojeny na koleso Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka67 Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Tak já spíš nevím, proč všichni kupují tak malá zimní kola 205/55 R16, když jsou podle TP pouze alternativou pro zimní kola. Tj. zimní se normálně mohou používat 215/60 R16 (tj. ty základní). Teď jsem kupoval ojetého Yetiho a na STK mi to potvrdili, takže někdy příští týden si pořídím zimní 215/60 R16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YetiMan Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 a Z ČEHO pak bere počítač údaje pro výpočet spotřeby paliva? sníží se a nebo naopak zvýší? Logicky se vypočtená spotřeba sníží, protože na stejné množství paliva ujedu více (našvindlovaných) kilometrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YetiMan Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 No pokial ja viem, tak rychlomer je napojeny priamo na prevodovku a z nej si snima rychlost a nie na kolesa... ak sa mylim, tak ma opravte (este ked som mal favorita a doplnal som olej do prevodovky, tak som to robil cez odmontovanie snimaca rychlosti - male ozubene koliesko, ktore bolo pripevnene na lanko spojene s pristrojm palubnej dosky na meranie rychlosti). Auto nie je bicykel kde mate rychlomer napojeny na koleso Asi nejsi strojař. Ano, pohon rychloměru může být vyveden přímo z převodovky, ale nesmíš zapomínat, že kola jsou s převodovkou pevně spojená. Takže pokud se změní rychlost otáčení kol, tak se změní i rychlost otáčení hřídelí v převodovce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 (editace) Někde jsem tu četl že pokud použijete nižší profil pneu tak můžete použít sněhové řetězy na přední pneu a u verze 4x4 i v zadu a u většího profilu pneu jen u verze 4x4 pouze v zadu. To bylo vysvětlení ŠA. Editováno: 30. Říjen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 acek: A aký to má význam? Ja by som skôr povedal, že to je preto, lebo škodovka nerobí reťaze na tie "veľké" kolesá.. Pričom napr. firma Thule ich robí 1000 druhov. Ale dosť ma štvú tie kilometre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Význam je jednoduchý kvůly místu na řetězy a tím se chrání před nesprávným použitím řetězů na větších kolech.Já mám třeba ve velkým TP u OII napsáno u kterýho rozměru pneu lze použít řetězy a u kterýho ne. Nevím jak je to u Yetiho v TP? Ale asi to tam nemaj. Proto tam jsou ty dvě alternativy menší a větší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka67 Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 V techničáku u Yetiho je napsáno, že se sněhovými řetězy nelze rozměr 225/50 R17, takže ostatní jdou. Pouze ty menší 205/55 R 16, 205/50 R17 jdou jako alternativa, ale jenom v zimě. Tj. základní 215/60 R16 jdou použít kdykoliv a i se sněhovými řetězy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Tak potom by nebylo naškodu napsat na zákaznickou linku o vysvětlení proč je tam rozměr kterej způsobuje rozdílný informace na přístrojovce! A jak docílit toho aby při použití toho alternativního rozměru ukazovalo vše jak má.Jestli to vůbec půjde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Dnes som obehol 3. servis (u importéra) a vraj sa s tým nestretli.. Som jediný majiteľ Yetiho/Octavie Scout s pneu podľa TP..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Ja jsem pri prezouvani zjistil, ze mam taky 205/55 R16. Nejak to preziju, ale pristi budou uz ty vetsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 Mylys: Presne tak, aj ja nabudúce idem do 215/60. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liborch Vloženo 31. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 Ja jsem pri prezouvani zjistil, ze mam taky 205/55 R16. Nejak to preziju, ale pristi budou uz ty vetsi. Bud rád za 205/55 R16 215tky v zimním vzorku stojí spoustu peněz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarek95 Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 V techničáku u Yetiho je napsáno, že se sněhovými řetězy nelze rozměr 225/50 R17, takže ostatní jdou. Pouze ty menší 205/55 R 16, 205/50 R17 jdou jako alternativa, ale jenom v zimě. Tj. základní 215/60 R16 jdou použít kdykoliv a i se sněhovými řetězy. V TP jsou napsány alternativy pro zimáky. V návodu k obsluze však je použití sněhových řetězů pro 4x2 a pro použití na všecha kola u 4X4 přípusný rozměr 205/55 R 16 nebo 205/50 R 17. Jenom na zadní kola u 4x4 lze řetězy i s rozměrem 215/60 R 16 nebo 225/50 R 17. Když jsou přední kola v maximálním natočení, tak s koly 215/60 R 16 je mezi kolem a podběhem docela málo místa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 jarek: Tak s reťazami logicky nejazdím "jak prase" ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jz73 Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Aj ja mám na zimu 205/55 R16 a ukazuje mi to o pár km viac, čo ma dosť štve. Takže auto nebude mať najazdené napr. 100 000, ale 110. Nabudúce idem do "normálnych" rozmerov! Pokud vím, tak v maxidotu lze nastavit aktivaci "zimní pneumatiky". To podle mě přepne i výpočet rychlosti. Pokud je to v maxidotu, tak by to mělo jít v servisu nechat přepnout přes VAG pro ty, co maxidot nemají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zzdeny Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 Na maxidotu to mam, ale stejne me to ukazujeno 10 vic, oproti navigaci. Na maxidotu to je jen na upozorneni na rychlost, zatim se to jinak neprojevilo nez ze me ro upozorni na nastavenou rycholst. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.