Přejít na obsah

Chlazení motoru

Stoupa159

Doporučené příspěvky

Chtěl bych požádat o radu. Mám problém s chlazením motoru u Škody Superb I 1.9 TDi 74 kW kód motoru AVB. Už jsem vyměnil termostat, vodní pumpu a jsou opraveny i větráky chlazení. Jde o to, že se mi chlazení tlakuje a pak vylétává voda přes víčko expanzní nádobky, tudíž jde přes přepad ven. Horká voda zůstává jen v motoru a nedostane se do chladiče... Chladič stále zůstává chladný, občas tam i ta horká voda doputuje. Ale i někdy i po dlouhém jezdění i stání na místě zůstává chladný. Nejvíce voda lítá ven, když je motor pod zatížením v otáčkách nad 2000 ot/min. V oleji NENÍ voda, ale ani se nedostává olej do vody. Nyní bude následovat demontáž termostatu, abych věděl, jak se bude poté chlazení chovat. Dále mě napadá, zda by nemohl být problém ve víčku a expanzní nádobce, což se mi nezdá možné. Nebo si myslím, zda by mohl být problém v těsnění pod hlavou což se mi zdá také nepravděpodobné. Jinak vozidlo vlastním měsíce a problém s chlazením se objevil až na podzim. PROSÍM O RADY A NÁZORY, DĚKUJI!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 5 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

hm to bude těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava...dej změřit obsah CO2 v chladící kapalině, to by měli zvládnout v každým autorizáku, pokud bude fouklé těsnění pod hlavou bude u dieselu vidět černá stopa, ale až po demontáži. zkontroluj jestli nemáš emulzi v oleji a jestli máš emulzi ve vodě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...