Přejít na obsah

Nefunguje vyhrievanie spatnych zrkadiel

century

Doporučené příspěvky

Tak hlásím výsledek: normálně jsem nastartoval, přepnul spínač do polohy vyhřívání zrcátek, počkal asi 15-30s a zkusil dýchnout na sklo aby se zamlžilo. A nic, zamlžení nezmizelo! Zkusil jsem to znovu a to samé. Jak dlouho je potřeba čekat než se sklo případně dostatečně zahřeje? Nebo se výhřev zrcátek zapne až společně s vyhříváním zadního skla? Ještě kdyžtak zkusím a dám znovu vědět...🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec se i po několika minutách nic nedělo, zapínal jsem to společně i s vyhříváním zadního skla a žádná změna. Ani na dotek nic. Takže jsem hned zkontroloval pojistku, ta je ok. Napětí +12V trvalých na pojistku jde, i z pojistky. Řídící jednotku a výstupy změřené zatím nemám. Takže buď řídící jednotka ovládání skel+zrcátek nepodporuje funkci vyhřívání nebo je tam správná kompletní jednotka a zrcátka vyhřívání jen prostě nemají, a rozdělat je si zatím moc netroufám, nechci řešit navíc nefunkční nebo zničený zrcátka 😀🙈 jen se zeptám jak úplnej blb, ale za jak dlouho je už takové zrcátko zahřáté...? 

Editováno: , autor: BombaMan
Odkaz ke komentáři

Pro zapnutí vytápění zrcátek musí být kolík zrcátek natočen na vyhřívání a zapnuté vyhohřívání zadního skla. Sklo zrcátka je pouze nacvaklé, takže není nic jednoduššího než ho prstama popř. plastovou špachtlí vydloubnout a změřit napětí přímo na konektorech v zrcátko. Minimálně v minulosti se sklo z druhovýroby dalo koupit za malý peníz. Pokud ale nefunguje ani jedna strana (Standartně je vytápěné levé i pravé) tak závada na obou stranách současně by byla přinejmenším zvláštní.

Osobně si nejsem jistý ani tím otočným knoflíkem, protože na našich fábiích má jiné popisy, tak jestli tam někdo nevrazil něco jiného, ale takový odborník na fabie zase nejsem. Osobně jsem ho už ale také musel měnit, protože ty zobáčky se rády lámou a pak nedrží ve dveřích. 

Editováno: , autor: kartarhk
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...