Eda66 Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 Jak se vám líbí???? Máme ho od 16.11. najeto 300km.Vse slape.Jen jedna velmi záludná věc kterou nemůžu rozchodit.A to od škody.Místo climatyka jsme dostaly obyčejnou mechanickou klimu. Máte někdo stejný problém????Nevíte jak se bránit???? Citovat
David C3 Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 Vědělo se to delší dobu a měl tě na tohle salon upozornit, nebo jsi měl připlatit za klimatronic. Jinak myslím, že i tak to úžel splní v pohodě. Jen to nedrží teplotu a stahneš si to na kolečku :-) Citovat
Betko Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 Nádherný skautík gratulujem a prajem mnoho šťastných km,nech dobre slúži Citovat
Eda66 Vloženo 18. Listopad 2010 Autor Vloženo 18. Listopad 2010 (editace) Co znamená delší dobu????Protože byl vůz obedněny na začátku záři.V obědnávce máme klimatica. Proto nechápu proč nám tohle nebylo sděleno. Navíc mi bylo sděleno ze naše auto se opozdilo proto je tohle způsobeno. Jenže my máme jinou obědnávku. Proto se cítíme podvedeni Editováno: 18. Listopad 2010, autor: Eda66 Citovat
piskot Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 (editace) Počkej jak místo climatica jste dostali mechanickou?? Nemyslíš náhodou climatronic?? Vy jste si auto přebrali a tak si potvrdil, že je vše v pořádku. Určitě si podepisoval nějaké papíry, když Ti předávali auto, nebo nee?? Jinak moc hezkej jen 17 kola a úplně poslat k zemi Editováno: 18. Listopad 2010, autor: piskot Citovat
Lewis Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 Climatic tam je... (Je to označení této klimatizace. Označují ji jako poloautomatickou.) Climatronic je plně automatická a ve verzi scout a myslím že v každé verzi u roomstera je příplatková... Citovat
Lewis Vloženo 18. Listopad 2010 Vloženo 18. Listopad 2010 Vědělo se to delší dobu a měl tě na tohle salon upozornit, nebo jsi měl připlatit za klimatronic. Jinak myslím, že i tak to úžel splní v pohodě. Jen to nedrží teplotu a stahneš si to na kolečku :-) Nevim jak ve faceliftu... Ale v předešlé verzi klimatizace označená jako climatic teplotu drží na přednastavené hodnotě... Proto poloautomatická. Rozdíl v automatické je ta, že si sama nerozhodne kam a jak hodně foukat. Takto nějak to vysvětluje literatura... Skutečnost je jiná a funguje to jako mechanická klimatizace s tím rozdílem že u klasiky mechaniky dokáže být v autě zima i v pořádném vedru. Já osobně nevim čím to je, ale i když mi klima jede naplno a jsou ty vedra, která dokáží v ČR být tak mi v autě zima není... (přikládám to docela velkému prostoru v autě a také své zhýčkanosti...) Citovat
HjM Vloženo 19. Listopad 2010 Vloženo 19. Listopad 2010 Lewis: u FL se právě teď dává místo poloautomatické (Climatic) obyčejná mechanická, a nejen u Fabií, ale u všech modelů, tak proto tento problém. Jinak u toho Climaticu by Ti to mělo fungovat tak, že pokud nastavíš teplotu na těch 16 stupňů (nadoraz vlevo), tak by teplota neměla být regulována a měl by foukat chladný vzduch o konstatní teplotě. Pokud to nastavíš jinam, než do těch krajních poloh, reguluje to tu teplotu Citovat
Lewis Vloženo 20. Listopad 2010 Vloženo 20. Listopad 2010 Já se nechci rozeisovat o mém osobním problému s klimou a topením v cizím tématu (svoje nemám), ale prostě to nechladí tak jak bych si představoval a v porovnání s předešlým autem (Seat Ibiza 6L r.v. 2006) to chladí na nic. A u Ibizi jsem vždy řikal nojo španělé nepotřebují topit na jihu a tak stojí topení za ho..o, ale to jsem netušil, že "český" dieselový roomster může topit ještě hůř... Citovat
Sabaton Vloženo 24. Listopad 2010 Vloženo 24. Listopad 2010 (editace) Co znamená delší dobu????Protože byl vůz obedněny na začátku záři.V obědnávce máme klimatica. Proto nechápu proč nám tohle nebylo sděleno. Navíc mi bylo sděleno ze naše auto se opozdilo proto je tohle způsobeno. Jenže my máme jinou obědnávku. Proto se cítíme podvedeni Ano, stejný " problém " nyní řeším aj já. Objednával jsem OII FL 9.9.2010 ( do dneška nevím ani výrobní termín ) a jelikož se autíčko nestihlo vyrobit do 45. KT, tak jsem také přišel o Climatic. Probíral jsem to s prodejcem a vzhledem k faktu, že jsem stejně jako Ty nebyl o této věci informován ( díky za toto fórum ) cítím se asi podobně jako Ty.... Škoda, že se nemohu optat na dojmi a funkčnost " nové " klimatizace, abych se mohl případně hned pořádně na.... rozčílit. Jinak autíčko je moc krásné, bílá barva nyní škodovkám velice sluší. Editováno: 24. Listopad 2010, autor: Sabaton Citovat
Sabaton Vloženo 24. Listopad 2010 Vloženo 24. Listopad 2010 (editace) Climatic tam je... (Je to označení této klimatizace. Označují ji jako poloautomatickou.) Climatronic je plně automatická a ve verzi scout a myslím že v každé verzi u roomstera je příplatková... Bohužel Climatic jako takový od 45. KT u ŠA skončil . ))) I Superb v základu bude mít pouze mechanickou klimatizaci, nikoliv tuto poloautomatickou ( Climatic ). Týká se to všech vozidel - FII, OII, R, Yeti i SII . Editováno: 24. Listopad 2010, autor: Sabaton Citovat
majbo Vloženo 5. Únor 2011 Vloženo 5. Únor 2011 Ahoj, co se týče poloautomatické klimy, tak to zřejmě souvisí s nedostatečným zbytkovým teplem motorů TSI. Já jsem byl taky špatnej z mizernýho topení R Scouta TSI. Všude mi v servisech říkali, že takovou reklamaci ještě neměli, atd. Nakonec jsem se vydal přímo do Boleslavi. Stačí si koupit za 90,-Kč vstup na exkurzi do závodu. Tam ti při troše drzosti a štěstí zodpoví úplně navšechno. Climatic je mrtvej. Má to zachránit obyčejná klima, která ale narozdíl od Climatiku funguje - myslím tím topení. U špatně topících se řeší přenastavením ŘJK na země s chladným podnebím. Takže se zvýší teplota na výparnících o cca 4,5 stupně a vymění čidlo. Pokud nevěříte, srovnejte při nastavení Climatiku na 22 stupňů teplotu v kokpitu OCTII 1,6MPI a OCTII 1,2TSI a výše. Co se týče motorů 63kW a 77kw, tak se jedná o naprosto SHODNÉ motory. Fyzicky se lze o tom přesvědit přímo na hale v motorárně. Liší se jen nastavení ŘJ. Mám vyzkoušené oba motory a můžu říct, že 63kW končí přímý zátah v cca 4000 otáčkách. Silnější motor pokračuje o dalších 600 otáček a pak progrese končí. Starty jsou ale stejné. V Boleslavi se nyní vyrábí pouze dva motory pro fábii a ROOM: 1,2 TSI a 1,2 HTP. Jinak turbíčko v 1,2 je srandovní malá tenoučká vrtulka, s malýma lopatičkama. Pokud budete prasácky jezdit s tímhle motorem a dávat mu pořád čočku, to turbo musí zákonitě odejít. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.