Přejít na obsah

Spotřeba 1.4 16V

Doporučené příspěvky

dneskajšia trasa a môj rekord, priem.spotreba 4,5l/100km prejdená vzdialenosť 28km a priemerná rýchlosť 51km/h 60%dediny čiže udržovanie niečo nad 50kmh a mimo obce tak 25% to som išiel maximalne tak 85kmh a v meste je ostatok s tým že som ešte stál na dvoch križovatkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

voice: práveže nie išiel som plynulo a nikoho som nebzdil ale normálne mávam spotrebu okolo 5,3-5,6l záleží od toho ako som plný keď chodím na hokej tak sme v aute 3 osoby plný kufor až po strop a ešte 6hokejok a v tedy mávam spotrebu okolo tých 5,4l väčšinou.

Keď kúpim na leto druhé pneu ktoré majú index valivého odporu C oproti týmto čo mám ktoré majú E tak som zvedavý ako sa zmení spotreba.

Radzimko: to je v pohode spotreba aj keď tá 1,4ka nemá takú dynamku ako 1,2ka ale spotrebu to nemá takú náladovú je to dobrý motor spolahlivý hlavne.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři

Dá se jezdit i kolem šesti litrů, ale to už je pak zoufalá jízda. Hlavně se to ale nedá u tohoto motoru na krátké vzdálenosti, protože tento motor žere hlavně když je studený!!!

Delší cestu jsem schopný jet i kolem pěti litrů, nesmí být provoz. Ale taková jízda by asi nikoho nebavila...

Odkaz ke komentáři

Pět litrů dle tankování u rooma? Tak to jsi kouzelník, já mám rekord 6l. dle tankování a níž ani prd. A to jezdím maximálně předvídavě s lehkou nohou......

Tak zrovna včera se mi podařilo zajet trasu cca 40 km z místa A zase zpět do místa A (takže ne z kopce) se spotřebou 3,9 podle PP - což bude tak 4,2 reálně. Ještě nemám úplně přesně zjištěné, kolik přeměřuje, ale cca 0,3 l / 100 km.

Bylo to večer, kdy nebyl žádný provoz a jel jsem mimo město a ve městě jsem asi dvakrát stál na semaforu. 

Mám najeto 4000 km, takže motor ještě není dokonale zajetý.

Dlouhodobou spotřebu mám cca 6,3 dle tankování.

Odkaz ke komentáři

Cooooo 3,9l/100 km podle PP, tak to je hoooooodně pěkné.. Jaká byla průměrná rychlost?  I když se mě to teda s Roomstrem nějak nezdá, ale třeba se pletu, zkus to kdyžtak příště nafotit nebo natočit at jde vidět jak si jel - jak dlouho a jakou rychlostí  :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Presne tak :) ja som prechadzal z grande punta 1.4 8v tak som si trosku polepsil. Tiez som spokojny z chodom motora len sa mi zda ze prevodovka nejde plynulo myslim tak, ze tazsie sa mi radi prevodovy stupen. Tak bud si to trosku sadne alebo skusim servis. Mozem porovnat len s puntom a na inom aute co chodim je automat

Odkaz ke komentáři

Taky se podělím o spotřebu tohoto motoru v mém Roomsteru. Krátké městské trasy do 3 km cca 45% krátké mimoměstské trasy do 10 km cca 55% dlouhodobá průměrná spotřeba cca 7,5l, při dlouhé trase se lze se zapnutou klimatizací dostat na cca 6,4l. Nejhorší je spotřeba na dálnici to tam potom lítá spotřeba od 6,7l do 10,8l při 120 km průměr cca 8,6l.

Odkaz ke komentáři

môj tato mal na roomstri dlhodobý priemer 5,8l chodil na tom tak ako potreboval je pravda že na dialnici keď sme išli do KE alebo do PO tak sme išli väčšinou max 120kmh keďže sme chceli ušetriť nejaký benzín do aut, po BA tiež jazdil tak ako keby mal byť všade prvý, je to možno SW v RJ alebo inak zabehnutým motorom totižto zo začiatku prvých 20-25tkm tiež nadával na spotrebu pretože mal tiež od 7-7,5l ale čím viac využival celé spektrum otáčok tým viac si motor sadol a menej žral.

Odkaz ke komentáři

Spotřeba se mě na krátkých trasách hodně zvedla po nahrání nového softwaru 8558, kdy se aktivuje funkce (kurvítko) rychlé zahřátí katalyzátoru (podle okolní teploty cca nad 16), pro rychlé zahřátí katalyzátoru tam vyloženě stříká litry benzínu navíc a díky tomu se dusí, až s autem málem nejde odjet z parkoviště, motor netáhne a nejde za plynem, už se mě několikrát stalo, že díky tomuto kurvítku motoru kolísaly otáčky od cca 500- 900 a motor střílel do výfuku. Při nízkých teplotách se toto neděje a motor krásně táhne.

Odkaz ke komentáři

keď budem mať čas tak sa pozriem aký mám ja SW, pretože naozaj ako som písal vyššie tak ja mám dosť nízku spotrebu a čo sa týka celkového priemeru ktorý mám 5,8l vzhladom na krátke jazdy do 2km palubný počítač podľa tankovania neklame ani o 1deci, inak mne trocha vadí že obmedzovač začne obmedzovať už pri 5500ot a potom to nechce isť, inak na roomstri čo mal tato tak jemu pri štartovaní išiel motor nepravidelne a dosť často to aj strielalo do výfuku ale ako náhle trocha pridal plyn tak to prestalo alebo štartoval na dva krát, robilo mu to či bola zima alebo teplo ale len ráno.

Späť k teme koľko vám ukazuje spotreba pri 55kmh ?? mne 3,6l a pri 90ke 4,8-4,9l a koľko vám najviac ukazoval dojazd mne teraz 890km a to som prešiel už 60km.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...