Publikováno Prosinec 14, 201014 r Zdravim všechny, potřebuju menší radu. Když je mráz kolem - 10 °C a auto stojí veku v práci 11 hodin, tak ráno to sotva naskočí. Baterka špatně točí a přitom je nová. V nevytopené garáži i po týdnu nastartuju nádherně. Nemáte s tímto taky problém a nebo nápad co bych měl dělat?? Je mi to blbý, když to v práci startuje jak nějaké stará multikára. Díky moc
Prosinec 14, 201014 r Baterku můžeš mít novou a pokud bude mít malý startovací proud tak ti je na prd.Při koupi jsi měl místo šetření připlatit a a navštívit odborníky co o tom něco vědí.A druhá možnost je že už by potřebovat repasovat startér.Není už v kondici jako když byl novej. Pak se to chová jako že je slabá baterie.Dál je potřeba mít dobrý žhavičky aby motor pěkně naskočil a nehádal se.To by mohlo dělat ty pazvuky podobný multikáře.
Prosinec 14, 201014 r Autor To startování jako by baterka mlela z posledního dělá myslíš zamrzlá nafta??
Prosinec 14, 201014 r podle toho, co píšeš, to nevypadá na baterku a ani startér...to by se projevovalo i při teplotách kolem tý 0 co máš v garáži...spíš to bude naftou a celkově budeš mít stuhlej olej - vetší odpory a taky na mrazu dostává baterka prostě do těla...když je v kondici i tak bude mít 50% kapacity oproti teplotách kolem 20...zkus nějaký aditiva bo tak něco co se rve do toho dehtu a dej vědít jak to vypadá...
Prosinec 14, 201014 r Jo to dela i nafta zamrzne a zasere ti filtr stalo se mi to 2krat ... nastartoval jsem asi na potreti a pak jsem jel a proste to nejelo dokud to nerozmrzlo .. takze jsem jel celou cestu 80, protoze mi to vic nejelo u jaky benzinky si tankoval naposled?? jinak bezva zazitek ... a dekuju ceskym benzinkam za tu kvalitni naftu
Prosinec 14, 201014 r Autor Díky za rady .. Naftu beru pořád na stejné benzíně Robin Oil v Klatovech, kde je fakt hodně velkej odběr. Ale kdyby to byla špatná nafta, tak by to točilo a nechytlo ... A u mě to skoro ani netočilo. Když to naskočilo, tak jsem jel domu a jelo to stejně ( takže kudla :-) )
Prosinec 14, 201014 r Samá špekulace a co máš za baterii nikde Zkoušel jsi jí proměřit nebo přípíchnout od někoho přes káble a pak vyzkoušet start? Kolik km jezdíš do práce a z práce? To že je u pumpy velkej odběr neznamená že je nafta aditivovaná Pokud chceš zjistit příčinu tak pro to halt budeš muset něco udělat.
Prosinec 14, 201014 r Autor Do práce jezdím 32 km tam a 32 km zpět. Takže dosatečná vzdálenost na zahřátí a dobití auta. Aditiva už jsem objednal a vyzkouším je, to problém neni. Baterii jsem dneska proměřoval v garáži a je OK. V práci jí bohužel proměřit nemůžu, když ráno startuji. Baterie neni žádná značková, ale hodně se u nás prodává a můj servisák prodává jenom tyhle a zatim byly všechny OK. Tedka nevím značku a jsem línej jít ven to zjistit.
Prosinec 14, 201014 r Tož to už je indicie která téměř určitě vylučuje problém z baterií Uvidíš jak se to bude chovat s aditivi. Tankuju jen u Benziny a bez problému. Auto mi stojí taky na mrazu v práci na parkovišti a jezdím jen 14km. Viskozita oleje taky může hrát svou roli. Upraveno Prosinec 14, 201014 r od šulda
Prosinec 14, 201014 r Tož to už je indicie která téměř určitě vylučuje problém z baterií Uvidíš jak se to bude chovat s aditivi. Tankuju jen u Benziny a bez problému. Auto mi stojí taky na mrazu v práci na parkovišti a jezdím jen 14km. Viskozita oleje taky může hrát svou roli. Taky jsem pred 14 dny natankoval u Benziny( jeste k tomu verva diesel) a jak bylo tech -20 tak stejne zamrzla ... a byly tam i aditiva .tak fakt nevim
Prosinec 14, 201014 r Aditiva nedávám, tankuju už jen Vervu. Na mrazu stojím skoro pořád. Třeba už to v tvým případě není o Benzině ale o pumpaři nebo tam byl zbytek starý nafty kterej zamrzl.
Prosinec 14, 201014 r Ahoj Remy. Koukám zase problémy... Já beru jen u Benziny (TOP Q nebo Vervu diesel) a pěchuju to VIF aditivem (na zimu i víc než odměrku na 20L). Ale je fakt, že při -20°C Ti prostě nafta parafinuje (obzvlášť ve starém filtru). Právě ty zimní aditiva zlepšují filtrovatelnost. Jak máš starej filtr? Nicméně podle popisu bych to viděl jako závadu startéru.
Prosinec 14, 201014 r Diesel motor potrebuje: Kvalitnu baterku , dobre zhavice, kvalitnu naftu+aditivum, Nabuduce napis aj kolko mas najazdenych kilometrov. CITAJ. LINK1: http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=automoto&c=981215_184513_automoto_jup LINK2: http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=automoto&c=981222_180214_automoto_jup Upraveno Prosinec 14, 201014 r od PROCHY603
Prosinec 14, 201014 r Aditiva nedávám, tankuju už jen Vervu. Na mrazu stojím skoro pořád. Třeba už to v tvým případě není o Benzině ale o pumpaři nebo tam byl zbytek starý nafty kterej zamrzl. Jojo to si taky myslim .. jestli oni ty hajzlove tam jeste nemeli letni Upraveno Prosinec 14, 201014 r od Lomax
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.