hudra Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 (editace) přes víkend jsem byl na horách, auto parkovalo venku (teplota v noci asi -6stC). Ráno když jsem nastartoval, rozblikalo se mi červené kontrolní světlo chladící kapaliny. Dost mě to vyděsilo, protože den předtím jsem ujel asi 700km a vše v pohodě. Nechal jsem motor asi minutu ještě běžet (za stálého blikání). Pak jsem jej vypnul a po minutě znovu nastartoval - už se varování neobjevilo. Další den to samé. Doma parkuju přes noc vždy v uzavřené garáži a nikdy nic. Máte někdo podobné zkušenosti? Editováno: 14. Prosinec 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 A kolik tam te chladici kapaliny je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 15. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2010 množství je v pořádku, nyní už jezdím asi pět dalších dní bez problémů. Jediné co mě napadlo, že je to upozornění na příliš chladnou kapalinu (žádná extrémní zima ale nebyla) a dokud se mírně neohřeje, s autem nejet, ale to je pouze moje laické vysvětlení. Dle návodu naopak při jakékoli červené signalizaci kontrolek vypnout motor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 15. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2010 (editace) Nedostatek / přehřátí chladící kapaliny 1. nedostatek chladící kapaliny Vstupní signál: hodnota odporu proti senzorové kostře na snímači množství chladící kapaliny, pin 18 Funkce: 20 sekund po zvýšení odporu na snímači v nádobce chladící kapaliny nad 150 kΩ se kontrolka rozbliká a zazní 3x akustický signál. Kontrolka zůstává svítit i když příčina rozsvícení pomine až do vypnutí zapalování. 2. přehřátí chladící kapaliny Vstupní signál: CAN-Kombi, teplota chladící kapaliny ve zprávě mMotor_2 Funkce: při zvýšení teploty chladící kapaliny nad 124°C se kontrolka ihned rozbliká a zazní 3x akustický signál. Kontrolka zhasne při poklesu teploty kapaliny pod 119°C. Spínací zpoždění je 3 sekund, vypínací zpoždění je 2 sekund. Pokud je dostatek kapaliny tak je špatné čidlo v nádržce a vada se projeví jen při této nízkě teplotě. Editováno: 15. Prosinec 2010, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 15. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2010 dík, za chvíli pojedu na garančku, tak se optám jestli je vadné čidlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.