-
Aktuální příspěvky
-
Octavia 4 r.v.11/2020 Po nastartování motoru začnou vyskakovat chyby všech systémů, neukazuje teplotu motoru, když zvednu otáčky motoru nad 2500 tak se mi zvedne teplota a když spadnou otáčky tak spadne teplota, samozřejmě ventilátory v tu chvíli jedou co můžou. Občas vyskočí i chyba motoru. Dělá to poslední 4 dny, mezitím byl i jeden den klid. Baterie měsíc nová, byl problém s chybou řadící páky. Už to nechápu, neřešil někdo?? 🙏🙏 Myslel jsem že altík přebíjí ale nevím kolik může dávat, navíc už to nemá klasický altík.
-
tak jsem to stáhnul a zkusil a toto je výsledek, no já z toho tedy chytrý nejsem vůbec
-
Ať hledám jak hledám nikde to nemůžu najít, prý mám taky nevhodný ELM 327 nemáte prosím odkaz? Abych nevyhazoval peníze za něco co mi zase nepůjde, rád bych viděl data vag DPF filtru , jelikož už se mi párkráte stalo, že až jsem se s autm vlezl do garáže, kde je to opravdu na chlup, tak se mi spustila regenerace DPF filtru. A rád bych byl trošku dopředu připraven. Jo ještě přidám skeny 1) po spuštění vag DPF , 2) když jsem snad 6x opakoval refresh a ještě z ELM327 identifier A už jsem z toho všeho totálně mimo, prosím poradí mi někdo co je špatně, nebo kde je chyba, co mám dělat? Děkuji.
-
Na všechno sis odpověděl sám. Pokud vím, tak všechny používané filtry, nebo alespoň ty, které jsem používal já, mají zpětný ventil. Další věc je (jak píše někdo výše), že i kdyby byl zpětný ventil dokonale těsny, tak v mazací soustavě jsou další vůle, kudy bude olej vytékat, např. ložisky na klikové hřidely. A ano, po výměně oleje je normální, že než se naplní mazací soustava olejem, tak je motor trochu hlučnější. Nedělal bych z toho vědu. 1) motor (mazaná místa) není úplně suchý, bez oleje. Trocha oleje se tam udrži díky vzlínavosti a kapilárním silám vždycky. A ta trocha stačí, aby se motor mazal než se naplní mazací soustava. 2) podobně v hydrostavech taky olej zůstane. Vůle se může zvětšit (hydrostav ji neudrží) u ventilů, které byly otevřené při stojícím motoru. Ale to budou tak dva ventily. A při pomalých otáčkách při startování a volnoběhu to motoru nevadí.
-