Motor 2.0 TDI
35 témat v tomto fóru
-
Zdravím, určitě nebudu v autech tak znalý, jako většina z vás, tak se předem omlouvám, za mou neznalost. Má chyba začala tím, že jsem si koupil Škoda Superb 2.0 tDi 2006 u AAAauto ... to bych radši dál nerozebíral,každopádně auto má slabý výkon ... Autu svítila kontrolka žhavení po příjezdu z Prahy, vyměnila se žhavící svíčka a celkově elektronika na 3 válci. Poté jsem zjistil, že to má filtr pevných částic, tak jsem hledal levnější nákup AD-Blue,poté jsem však dodatečně zjistil, že filtr pevných částic už je "vykuchanej", takže nemá smysl tam něco lejt ... měl jsem to u 2-3 mechaniků (žádný autorizovaný,prostě jen garážoví mechanici) a i po připojení na počítač nic nezji…
-
-
- 16 odpovědí
- 11tis zobrazení
-
-
-
ahojte borci....dnes rano som nastartoval a ostala mi svietit kontrolka motora a na maxidote napis emisie a zajed do servisu alebo v tom zmysle...hodil som to na vag a tam toto: Addresa 01: Motor Labely: 038-906-016-BGW.lbl Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 016 GT HW: 038 906 016 K Systém a/nebo verze: R4 2,0L EDC G000SG 9780 Kódování: 0000072 Číslo dílny: WSC 17204 141 68190 VCID: 7BF1F3DF39FE41B 1 Fault Found 16855 - tlakovy snimac vyfuku 1 (G450) P0471 - 000 - neverohodny signal info o závadě Otáčky: 0 /min …
-
- 8 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, předem se omlouvám, jestli toto téma se už řešilo a zakládám nové... Nikde jsem v sekci 2.0 TDi toto nenašel. Jde o to, že mi těžce startuje motor... Jedná se o 2.0 TDi 140PS DPF. Když je motor studený, tak v těžký start je normální ale při zahřátém motoru mi to přijde divné... Startér dělá něco ve smyslu - tu - vteřina nic, pak tu tu a motor naskočí. Kdyby to bylo čidlo, tak jsem četl a má to za následek že motor točí točí ale nenaskočí. Toto je problém že mi přijde jako by skoro netočil respektive točí ale těžce... Baterka je prý dobrá, měřili mi na ní napětí a je nabitá dost. Možnost je, že je akorát slabá na 2.0 TDi...
-
- 3 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Caute chalani, Prehladal som to tu ale takyto problem som nenasiel tak sa snad nenahnevate ze som zalozil temu. Dnes rano som prisiel zhodou okolnosti na cudesnu vec. Pri nastartovanom motore som otvoril nalievacie viecko oleja. Z otvoru sa zacal ozyvat strasidelny dunivy zvuk ako ked si to okolo vas prasi dedko na Zetore, tlaci to vzduch a trepe olej. Pocas jazdy som to vobec nespozoroval nepostrehol som ani pokles vykonu alebo zvuky za jazdy. Netusite niekto co to moze byt.
-
-
- 45 odpovědí
- 41,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Na palubní desce mi bliká kontrolka žhavení - máte někdo ponětí co by to mohlo být? Se zaslepením EGR to nemá nic společného - nedošlo k němu, omlouvám se za mystifikaci, ale nejde mi změnit nadpis tématu.
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
ahojte neměl by někdy někdo z okolí Ostravy čas, poslední dobou se mi zdá, že motor má zvlášní zvuk a celé auto vibruje, na volnoběh na křižovatce docela dost:) moc tomu nerozumim, rád bych měl nějaký odborný názor
-
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Mám problém s motorem 2.0 BSS od cca 1800 otaček se mi začne rozlíhat od motoru takový nepříjemný dunivý zvuk. kontroloval jsem včechny vysokotlaké hadice od turba jsou ok. pak jsem měl ještě podeždření na vlnovec výfuku ten jsem převařil a taky nepomohlo jde to jakoby od sáni mi to tak příjde. Nesetkal se s tím někdo co to může být, motor má najeto 180000 km a nemyslím si že by to byla nějaká vylágrovná hujda. Díky za rady.
-
-
- 34 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny Superbáky,mám nějaký problém s motorem 2.0TDi,BSS,hlásí mi na přístroji Emise do dílny,aditiva jsem dolil origo,po čase to zase přestane hlásit chybu ale stále se to opakuje.Další věc:ze sání někde od filtru slyčím takový dunivý zvuk jako kompresor nebo jak bych to řekl.Hadice jsou dobrý.Někdy to je slyšet víc někdy míň.Poradí někdo ?Má někdo tuto zkušenost????Díky
-
-
- 9 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Prosím poraďte, poslední dobou při rychlejším rozjezdu mi auto lehce poškubavá je to bez jekýchkoli zvukových efektů. Startuje to bez problémů volnoběch je pravidelný. Škoda Superb 2.0TDI 150.000KM.Diky
-
- 11 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, rozjel se mi svár nad přírubou potrubí v katalyzátoru. Byl jsem pod autem a chodí to tam.Ven to ještě nemám, takže pokud to nepůjde svařit, budu mít asi vítr v peněžence. Chtěl bych proto poprosit, zda by mi někdo nenašel číslo dílu- katalyzátoru. U poláků na allegru jsem našel prodejce staršího katu a tam je číslo 3BO131690, ta nula na konci není zcela dobře vidět a taky když jsem hledal na netu, nikde jinde jsem na ten díl nenarazil. Motor BSS, 2.0 TDi, 103 kW, 140 HP. Kdyby bylo možné spoj znovu svařit, pak čím poradíte? Díky
-
- 4 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-