-
Aktuální příspěvky
-
Cituji Maximum není až po hrdlo Vozy koncernu Volkswagen mají jako jednu z položek palubního počítače dojezd na AdBlue. Pod číslem v kilometrech (když klesne pod 2400, zobrazí se hláška automaticky) píšou množství k doplnění – například 5 až 12 l. Těch pět je minimum, které systém rozpozná. Když dáte méně, systém zmatete, jak je psáno v odstavci výše. Těch 12 l je maximum. Jestliže se budete s pistolí hodně snažit, opakovaně ji mačkat po samočinném vypnutí, různě povytahovat a znovu to zkoušet, natlačíte do systému s jistotou víc. „Čidlo, které má vidět hladinu, ji nevidí, protože je už pod ní. A systém nahlásí závadu, na jejíž odstranění vám z homologačních předpisů nesmí dát víc než 800 km. Přijedete do servisu, kde musíme AdBlue zcela vyprázdnit, dolít předepsané množství, čidlo znovu na diagnostice nastavit a smazat chybu,“ vysvětluje Daniel Říha z Autostylu Trutnov. Naše rada: U vozů, které píšou maximální množství k doplnění, si jej na počítadle stojanu ohlídejte a pistoli vypněte manuálně o chvilku dříve. Nečekejte, až se vypne sama. U vozů, které maximální množství nepíšou, tankujte do prvního vypnutí pistole.
-
Od lucky.jack · Vloženo
Čidlo je nějak kalibrováno a když auto píše nějaký informace, tak by bylo dobrý se jimi řídit. Neumí potom správně vypočítat množství v nádrži a může být skutečně problém. -
Mam otazku k infotaimentu neviem ci je potrebne koli tomuto zakladat nove vlakno , otazka je , preco sa v infotaimente po prvy krat zobrazi klimatizacia a nastavenia az 5 sekund po stlaceni tlacidla klimatizacie ? Odsledoval som, ze potom uz kazde dalsie kliknutie na tlacidlo klimatizacie prebehne hned. Nevedia to nejak nastavit aby sa to prednacitavalo ( alebo co to robi ) hned po starte nie po kliknuti na tlacidlo a teda uz prve kliknutie na tlacidlo bude rychle ? Lebo ked nastavujem tak to potrebujem len raz a vyrusuje to od jazdy ... napriklad nastavenie intenzity fukania ( najcastejsie) ktora nejde nastavit gombikom iba displejom. Nerozumiem preco to tak spravili preco tam nedali gombik ked to je taka narocna operacia to zobrazit ze to trva 5 a viac sekund. Je to automaticka dvojzonova klimatizacia a infotaiment vacsi.
-
není to blbost. Zjištoval jsem ještě dále a pokud bych to takto opakoval, čidlo se prý rozhodí a auto začne hlásit chybu, pro jednou, či 2x se prý nic neděje...
-
Dobrý den přivezl jsem domů fabii 1 2003 1.2 HTP 40kw awy 130xxxkm šla na 1 válec sundal jsem hlavu vyměnil a zabrousil komplet všech 6 ventilů udělal nové rozvody auto nechtělo potom nastartovat , jenže problém byl auto stálo 13 let v garaži , nejdřív netlačilo čerpadlo benzín vyměnil jsem za nové benzín už tam šel koupil jsem cívky a svíčky stále start neuspěšnej kámoš mi poradil skuz dat na vstřiky elektriku s baterie zkusil jsem a motor hezký chytá jak za tepla tak zastudena nehulí ani olej se neztrácí což je u HTP zázrak ale chtěl bych se zeptat včem může být problém že do vstřiku nejde elektrika nemůžu to mít furt přes baterií žejo auta dělám už 12let ale stimlhe už si nevím fakt rady🤔
-