verva 100 je E10, afaik, a viaceri s nou nemaju dobre skusenosti
(bio-)ETBE tiez nie je ziadny velky zazrak, moze sa usadzovat nieco z toho v nadrzi a vraj ani motor na nu nejde pravidelne, ako ma, preto sa orlenu radsej vyhybam
a o VIFe zase jeden tvrdil, ze sa mu z neho usadzoval v katalyzatore nejaky povlak - tak si vyber
znamy zas tankuje do stareho civica najlacnejsi benzin (bez vifu) a nikdy nemal problem a auto nebolo nikdy pokazene a ma aj rel. nizku spotrebu
samozrejme, vykon slaby a motor teda pravidelne urcite nejde a korozia vsade pritomna
Ahoj, mam superb LaK combi vyrobeno 02/2024. Dnes jsem si převzal auto ze servisu kde mi byly na záruku vyměněny všechny 4 tlumiče za inovované verze a konečně mam podvozek v pořádku, zmizelo 95% bouchání a bubnování, je to naozaj rozdíl. Vše řešeno přes pece o zákazníky přímo s výrobním závodem, jsem naprosto spokojen.
Při studeném motoru po nastartování pár km než se lehce zahřeje motor lehce píská.Po ujetí pár km je již ticho. Není to jako klasický zvuk třeba klínového řemene, je to o dost tižší.
Natočeno i video, má někdo nějaký nápad co to může být?
Auto je pravidelně servisované dle servisního plánu, aktuální nájezd je 211 tis km
PXL_20250121_135638853.mp4
tak to netahaj cele, ale skus len jednotlive pdf. navyse rozdelene schemy su o par prispevkov vyssie, tak to vies rozdelit
edit: presunute na dalsie konto, rozdelene...aby si s tym nemal tolko roboty ako ja
https://mega.nz/folder/kadhkQoC#zTPkaJcFZYVhAhak2bLNVQ
https://mega.nz/folder/NHcUiYoA#X0o1xM54R_qSE-J3q_5Ixw
Já jsem natankoval do nového auta u Benziny Verva 100. Neobsahuje klasický biolíh a aditiva už má v sobě, tak na toto palivo nedávám nic, ale na klasický benzín přidám VIF do benzínu. U nás máme Eurooil a často mají i benzín bez lihu, tak to sleduji v aplikaci a beru raději tam. Jinak se snažím lihu v benzínu vyhýbat, ale neměl by to být problém je to na to dělané. Žádné zázraky od Vifu nečekám ale deklarují lepší mazivost toho benzínu a tím i nižšší spotřebu. Moc tomu nevěřím, ale na menší usazování karbonu a čistotu vstřikovačů by to vlív mít mohlo.