Přejít na obsah

• Aktuální příspěvky

• verva 100 je E10, afaik, a viaceri s nou nemaju dobre skusenosti (bio-)ETBE tiez nie je ziadny velky zazrak, moze sa usadzovat nieco z toho v nadrzi a vraj ani motor na nu nejde pravidelne, ako ma, preto sa orlenu radsej vyhybam   a o VIFe zase jeden tvrdil, ze sa mu z neho usadzoval v katalyzatore nejaky povlak - tak si vyber   znamy zas tankuje do stareho civica najlacnejsi benzin (bez vifu) a nikdy nemal problem a auto nebolo nikdy pokazene a ma aj rel. nizku spotrebu samozrejme, vykon slaby a motor teda pravidelne urcite nejde a korozia vsade pritomna  
    • Ahoj, mam superb LaK combi vyrobeno 02/2024. Dnes jsem si převzal auto ze servisu kde mi byly na záruku vyměněny všechny 4 tlumiče za inovované verze a konečně mam podvozek v pořádku, zmizelo 95% bouchání a bubnování, je to naozaj rozdíl.  Vše řešeno přes pece o zákazníky přímo s výrobním závodem, jsem naprosto spokojen. 
    • Při studeném motoru po nastartování pár km než se lehce zahřeje motor lehce píská.Po ujetí pár km je již ticho. Není to jako klasický zvuk třeba klínového řemene, je to o dost tižší.   Natočeno i video, má někdo nějaký nápad co to může být?   Auto je pravidelně servisované dle servisního plánu, aktuální nájezd je  211 tis km     PXL_20250121_135638853.mp4
    • tak to netahaj cele, ale skus len jednotlive pdf. navyse rozdelene schemy su o par prispevkov vyssie, tak to vies rozdelit   edit: presunute na dalsie konto, rozdelene...aby si s tym nemal tolko roboty ako ja   https://mega.nz/folder/kadhkQoC#zTPkaJcFZYVhAhak2bLNVQ https://mega.nz/folder/NHcUiYoA#X0o1xM54R_qSE-J3q_5Ixw
    • Já jsem natankoval do nového auta u Benziny Verva 100. Neobsahuje klasický biolíh a aditiva už má v sobě, tak na toto palivo nedávám nic, ale na klasický benzín přidám VIF do benzínu. U nás máme Eurooil a často mají i benzín bez lihu, tak to sleduji v aplikaci a beru raději tam. Jinak se snažím lihu v benzínu vyhýbat, ale neměl by to být problém je to na to dělané. Žádné zázraky od Vifu nečekám ale deklarují lepší mazivost toho benzínu a tím i nižšší spotřebu. Moc tomu nevěřím, ale na menší usazování karbonu a čistotu vstřikovačů by to vlív mít mohlo.
  • Vytvořit nový...