Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.5 TSI

Motor 1.5TSi o výkonu 110 kW

1. Zahájeno uživatelem Vospik,

Zdravím. Tak motor se po 53000km odporoučel do věčnosti. Konkrétně zadřená klika. Olej se měnil každých 15000 km přímo ve Škodovce, auto jednoho majitele, normálně ježděné. Najednou kolem 2200 otáček lehké vibrace, za 10 km už značné. No dojel jsem akorát do DE servisu, kde první šli po měrce. Ta ukázala olej OK. Za týden mi volali, vyměnili celý motor, zadřená klika. V rámci prodloužené, 5ti leté záruky. Dodám, že v cca 30 000 km měnili v ČR (tady ale 28 dní) systém vypínání válců, rozvody atd. Olej nebylo třeba dolévat, do 15 000 km k výměně vydržela původní náplň. Drobnou radou pro všechny byla od nova změna zvuku (hrubší tony) motoru v plné zátěži mezi 2…

2. Zahájeno uživatelem Pepa007,

Asi to není úplně nejnovější, ale velmi zajímavá informace navíc pro Karoq, ale stejný motor má i Kamiq

• 2 odpovědi
    • 5,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem LHAJ,

Zdravím ... jak se vám jeví režim 2 válců? U mne je to někdy bez přehánění nesnesitelné. Duní jak prase. Najeto cca 9tis km a žádná změna k lepšímu.

• 9 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem milanovnik,

Zdravím, po několikáté sem si všiml, že po nastartování mi asi po minutě normální jízdy ukazuje teplota vody motoru už 90°. U Fabie 1.2 TSI mi to ukazuje teprve po šesti minutách 90°C a zároveň teplota oleje 50°C. Je tam nějaké přihřívání? Provozem se to přece za tak krátkou dobu nemůže ohřát.

5. Zahájeno uživatelem Roman 73,

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat , jestli je normální při řazení ve vyšších otáčkách se při sešlápnutí spojky zvýší otáčky o 500-1000, pak sami spadnou do normálu. Nemám zkušenost s benzínovým motorem , třeba je to normální. Děkuji za odpověď.

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Pepa007,

Dle sdělení servisu Škoda motor 1,5 TSI modelový rok 2021 již nemá schváleno použití motorového oleje dle normy 504 00 ale pouze a výhradně motorový olej dle normy 508 00. Ověřil jsem dle VIN ve dvou nezávislých servisech. mám kod motoru DPCA.

• Díky
    • 3 odpovědi
    • 13,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem MartinT3,

Zdravím, zajímalo by mě jaký je nejlepší druh paliva pro Kamiqa 1.5 TSI. Kombinace klasické 95 plus aditiva, Verva 100, Nebo kombinace Vervy plus aditiva. Nebo jestli je úplně zbytečné lít do auta nějaká aditiva. Děkuji za případné odpovědi.

8. Zahájeno uživatelem Martin Bednář,

https://www.autosalon.tv/novinky/bonusy-k-tv-poradu/skodovka-uznala-potize-benzinoveho-turbomotoru-1-5-tsi-chysta-svolavaci-akci?fbclid=IwAR0u2pZK1LRAcb5LdU9l7aSlKKRbmBhuITmWrm8wdq17fHFXOjAckWBc9WM

• Díky
      • Líbí se mi
    • 10 odpovědí
    • 10,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem sanyo151,

Ahoj lidičky jakou má tenhle motor realnou spotřebu? zajimá mě jak kombinovaná tak i město děkuji za info

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.