Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdar.Mám najeto 56000 a začalo mi něco bouchat jako by od přední nápravy při jizdě nervnostmi.Dělalo to už minulou zimu ale v létě se to stratiloDělá to jenom jak je chladněji ,jak je tepleji není nic slyšet.Je to velmi nepravidelné,nejvic jak auto stojí venku a mrzne tak kolem +6 a níž.Už jsem prošel gumy stabilizatoru,kosti ale jsem nic nenašel.Nemůže to mít spojitost,při větší rychlosti a brždění mi trochu kmitá volant,brzd.pedál je OK.Setkal jste se už někdo stím.

Editováno: , autor: ROMIK
Vloženo

Bude to nabrany snih - mezi drzakem a vyfukem - mel jsem tam dost pekny led - a vybrovalo to do podvozku. Ale to se musis bortit snehem jako ja, kdyz rano kolem 3 musis do prace a posipaci nikde a na ceste 30 cisel snehu :t

Vloženo
Bude to nabrany snih - mezi drzakem a vyfukem - mel jsem tam dost pekny led - a vybrovalo to do podvozku. Ale to se musis bortit snehem jako ja, kdyz rano kolem 3 musis do prace a posipaci nikde a na ceste 30 cisel snehu :t

No tím sněhem asi těžko,letos ještě nebyl.

Vloženo
Zdar.Mám najeto 56000 a začalo mi něco bouchat jako by od přední nápravy při jizdě nervnostmi.Dělalo to už minulou zimu ale v létě se to stratiloDělá to jenom jak je chladněji ,jak je tepleji není nic slyšet.Je to velmi nepravidelné,nejvic jak auto stojí venku a mrzne tak kolem +6 a níž.Už jsem prošel gumy stabilizatoru,kosti ale jsem nic nenašel.Nemůže to mít spojitost,při větší rychlosti a brždění mi trochu kmitá volant,brzd.pedál je OK.Setkal jste se už někdo stím.

Je třebna vyměni pryžová lůžka stabilizátoru 1J0 411 314R dva kusy . u modelů do MR2000 včetně je nutno vyměnit i sponu 1J0 411 336D

Lůžko stojí asi 200,-, spona 287,-

Vloženo

Jo a stím kmitáním. Je to nepravděpodobné, ale pokus se zalomcovat s kolem. Můžou být vymlácený kuláky. Jinak nech vyvážit kola. Většinou to dělá jen v určitý rychlosti 90-120 to kmitání.

Vloženo (editace)
No najetých 56tis je snad nový auto. Tak si myslím, že výměna sil. stabíku zbytečná. Teda jestli stím nejezdíš motokros. :scooter:

Vřdyť je to prkotina Já jsem to měnil asi v 80 000. Ty silentbloky vypadaly jako by jim nic nebylo a po výměně je klid. To bouchání bylo docela dost intenzivní.

Editováno: , autor: Pepa007
Vloženo
No najetých 56tis je snad nový auto. Tak si myslím, že výměna sil. stabíku zbytečná. Teda jestli stím nejezdíš motokros. :scooter:

vymen to a neolutujes. ja som to menil tiez, je to pomerne jednoduche. ja som menil iba gumy, drziaky ostali povodne. ta guma casom stvrdne a prestane ten stabilizator pevne drzat.

ak ti mozem odporucit tak kup rovno original skodovacke, ja som najprv kupil "nahradu" a po roku sa to vydralo a tak som kupil dalsie uz v skodovke -_-

Vloženo

Opakuju to znovu a výše to říká Tuňák . Co kolem toho meleme tak už to mělo být vyměněno a bylo by po problému . Jsou to na 99,99% silentbloky stabilizátoru.

Další debata je o ničem pokud si to nevyměníš.

Vloženo (editace)

Tak ja mam vymeneno vsechno a stejne raz do kasle. Takze bud horni luzka tlumicu a nebo silentbloky predni npravnice - jsou tam dva kousky - uz se na ne opravdu moc tesim :(

post-27-1166720064.jpg

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo
Jsou ruzne typy tech silentbloku na stabilizatoru?Dle motorizace?Mam 1,8T r.v.00-MR01.

Diky za odpoved.

ano su 2 druhy - hladky sa pouzival na starsich typoch auta a taky s drazkou sa dava na novsie typy aut. neviem od kedy to menili, ale bud sa mrkni pod auto aky mas, alebo kup s drazkou + k tomu kovovy drziak aby to pasovalo. lacnejsie ale bude mrknut sa pod auto a kupit spravny typ, lebo staci menit iba gumu ;)

Vloženo
Jsou ruzne typy tech silentbloku na stabilizatoru?Dle motorizace?Mam 1,8T r.v.00-MR01.

Diky za odpoved.

ano su 2 druhy - hladky sa pouzival na starsich typoch auta a taky s drazkou sa dava na novsie typy aut. neviem od kedy to menili, ale bud sa mrkni pod auto aky mas, alebo kup s drazkou + k tomu kovovy drziak aby to pasovalo. lacnejsie ale bude mrknut sa pod auto a kupit spravny typ, lebo staci menit iba gumu ;)

A stále dokola. Je třebna vyměni pryžová lůžka stabilizátoru 1J0 411 314R dva kusy . u modelů do MR2000 včetně je nutno vyměnit i sponu 1J0 411 336D

Lůžko stojí asi 200,-, spona 287,-

• o 3 týdny později...
Vloženo

nechce se mi zakladat novy tema, ale potrebuju radu, ci spise zkusenost

me na predni naprave neboucha ale spis duni...nidky mi to nedelalo a ma pocit ze to zaslo az co sem chvili jezdil na 15kach...myslite ze je to nejak mozny?to ze mi vrze naprava v 76000 nehodnoti, ale to duneni pri prjezdu jakykoliv nerovnosti je silene divny, u 18tek sem si toho nevsiml

cirou nahodou nemate tuseni cim by to tak mohlo byt?

Vloženo

tak mě se taky ozývaj rány na nerovnostech od předku

byl jsem u mechanika a zvednul to pajcrem ozkoušel kde co a že nic není znát

já mu říkal že asi uložení stabilizátoru,ale on že tam vůli nevidí

myslíte že to je na výměnu i když se mu to nezdá, jemu celkem věřím, dost se vyzná a zatím vždy vše odstranil

Vloženo

no sem ve škodovce čuměl, přišel jsem že chci uložení stabiku na 1,9 r.v01 a on estli nemám malej techničák, nacvakal do etky bo čeho výr číslo a vyběhlo čím mám auto osazený

každej díl viděl

byl jsem dooost překvapen

Vloženo

a přeqapen jsem byl podruhý když jsem to ted měnil

ten pták mě dal uložení na jinej průměr stabiku a když jsem se patl na sponky, tak prej už mám nový

auto na heveru a rozebraný a uložní k prdu s jiným průměrem a eště jiný sponky :(

tak zase škodovka zabodovala :(

• o 1 měsíc později...
Vloženo
Ahoj

Tak jsem dal nové kosti a gumové lůžka stab. a stále mlátí. Snad ještě častěj. Ku..a ČÍM TO JE ?

Pak už mě napadá snad jenom vůle v náboji kola!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...