Přejít na obsah

letik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem letik

  1. Veškeré díly i s brusírnou byly po nemalé slevě za 13tis. Práci nepočítám.
  2. Tak jen pro info. Motor jsem rozebral a hned na první pohled bylo vidět že výfukové ventily na druhém a třetím válci neseděj ve svých sedlech. Když jsem je podsvítil baterkou tak tam byla snad půl milimetrová díra. Byly normálně ohnuté. Takže hlava do brusírny, přebroušení sedel, výměna futer ventilů, doma následovalo přebroušení sedel brusnou pastou a výměna gufer ventilů. Nové všechny těsnění plus rozvody. Teď šlape perfektně i výkon je podstatně lepší. Na ethanol už prdim. V brusírně se nechaly slyšet že ty ventily se ohly vlivem ethanolu a vysoké teploty.
  3. Hmm, tak podle toho cos psal v tom vlákně tak je naprosto stejný průběh. Díky za potvrzení mé domněnky. Už jsem se smířil s tím, že to budu muset rozhodit a rovnou s tím udělám i rozvody. Jen nevím zda mám brusírnu nechat udělat všechny ventily (pro jistotu) nebo jen ten vadný. Nechám se asi od nich překvapit .
  4. Do expanzky tlak nejde, chladící kapalina neubývá ani nepřibývá. Olej to taky nežere a to snad vůbec. výkon to má taky dobrej. Projevuje se to jen na volnoběh. Dnes jsem volal tady do Hovorčovic do brusírny kam nejspíš dám hlavu. Tak říkali 3-4 dni. a cca 4tis. Kč :-( Jako, jestli za toto může fakt ten ethanol tak to byla dobrá úspora
  5. Omlouvám se, cívky jsem proházel mezi sebou hned jako první. Zapoměl jsem to napsat. Pak jsem i trojku měnil za jinou ale to už bylo zoufalství. Tím to taky není. Dával jsem nový i palivový filtr který byl totálně ucpaný ale žádná změna. Včera jsem opět přeměřil tlaky ve válcích a třetí má jen 10 atm. Ostatní mají 14-15 atm. Takže se to zhoršuje. Nejspíš podpálené ventily co? Najel jsem s tím tak 5tis. km na ethanol. Celkově 80tis najeto. Myslíte že by to šlo tak rychle? Jaký je takový běžný rozdíl tlaků mezi válci.
  6. Ahoj všem, prosím o radu pač ja už fakt nevím. motor 1.4 74KW BBZ perfektně udržovaná, garážovaná ale posledních pár měsíců se mi pouze při volnoběhu rozbliká kontrolka motoru. a motor jde na tři válce. Po vypnutí zapalování a nastartování kontrolka svítí trvale ale motor tahá normálně. Diagnostika ukazuje závada zapalování na třetím válci. Provedena výměna svic za nové, proházení vstřiků mezi sebou a¨le stále tak jednou za 14 dnů vyskočí závada zapalování na 3 valci. Dále vyčištění škrtící klapky a teď ještě nový EGR který byl po připojení na diagnostiku mrtvý. Bohužel kontrolka se rozsvítila znovu. Tlaky na válcích jsou mezi 13-14 atm. Kabeláž i konektory jako nové. Mé znalosti tímto končí (nejsem automechanik) Děkuji za jakékoliv vodítko.
×
×
  • Vytvořit nový...