Přejít na obsah

policeman

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem policeman

  1. To pietro: Díky moc. Otázka je, kolik má ten "nový" motor naběháno.
  2. Děkuji za rady a odpovědi. My necháme původní jednotku (čip ze 114 na 140kW) i čerpadlo s písmenem J na konci, protože to bylo krátce před smrtí motoru zkontrolováno v Kravařích.
  3. Ahojda, koukám velmi starý příspěvek... Dělám teď to samé, AYM budeme nahrazovat motorem BDG. Jak Ti to funguje? Nechal jsi původní ŘJ a čerpadlo? Co na STK? Děkuji předem za informace, jsem už z této motorizace poměrně zoufalý.
  4. Ještě jedna zásadní odlišnost těchto motorů: ten můj motor BDG má vodou chlazený EGR ventil. To AYM neměl.
  5. Koukám na ty hodnoty točivého momentu - mně se zdá, že řádně zabíral až tak kolem 1.700 otáček.
  6. To jsem potřeboval vědět. Ono to vypadá, že si to auto stejně nikdo asi už nekoupí, takže s ním budu muset jezdit.
  7. Myslím, že když to prodám na díly, dostanu za to tak maximálně 40.000Kč. Motor už mám, takže se to prostě musí zprovoznit (i když o víkendu už jsem byl skoro rozhodnutý to rozprodat).
  8. Mohl bys mi SUPe1 prosím Tebe prozradit, podle čeho, nebo kde se pozná, že jde o motor BDG? Děkuji.
  9. Měl jsem kdysi RS z roku 2001, koupil jsem ji s najetými 70.000km. Bylo to moje nejspolehlivější a nejlepší auto, co jsem měl. Průměrná spotřeba byla 8l/100km, kdy jsem jel jednou do Chorvatska s kolama na střeše a jel velmi klidným tempem, měl jsem dle palubního PC spotřebu dokonce 5,9. Nevím, co mě to napadlo, ale jednoho dne jsem se pak rozhodl ereso prodat. Nejdříve sám, ale pak se mi ozvali AAA a auto za asi 92.000Kč vykoupili (bez RS kol, které jsem vzápětí střelil za 14). Technik, co to jel projet, se divil, proč to prodávám, když to vše perfektně funguje. Od té doby jedno auto horší než druhé, ale to už je jiný příběh. Od té doby vím, že koupit funkční ojeté vozidlo nejen v ČR je fakt sázka do loterie.
  10. Plán je po poslední diskuzi následující: "Nový" motor BDG bude instalován do superba, čerpadlo, řídící jednotka a elektronika zůstane původní. Též spojka s dvouhmotovým setrvačníkem (je funkční, na nový nemám). Rozvody byly dělané na starém motoru kompletně nově, takže pravděpodobně se tyto díly rozvodů použijí znova. Jestli je mezi Vámi nějaký dobrodruh, asi bude tohle auto k mání.
  11. Superb mě stál 45.000Kč, po první závadě "navíc" mi původní majitel ještě k vozu přidal pěkná a dobře padnoucí 18"kola.
  12. Jinak než jsem koupil tuhle vraždu, měl jsem delší dobu Audi 100 2.5TDi, které mělo najeto přes 700.000. Nejelo takhle pěkně, jako Superb, na druhou stranu jezdilo za 5.5l/100km a neznalo takové fatální závady.
  13. No a teď mám motor BDG, který jezdil v anglickém Audi A4, najeto údajně 150.000mil. Opravář se chystá na zástavbu tohoto motoru do Superba a já se už teď obávám, jak to (ne)bude fungovat.
  14. Děkuji za odpověď. Upřesním ještě historii toho, co se s autem dělo. Koupil jsem ho poměrně levně s najetými 290.000km s tím, že motor vibroval. Původní majitel už to nechtěl řešit, protože v servise nezjistili, o co se jedná. Repasovali mu čerpadlo, což nepomohlo, dále měnili hydraulický silentblok motoru. Já krátce po tom, co jsem auto převzal (ty vibrace mě dost vadily), sehnal jsem jednoho opraváře, co se na tyto motory specializuje a auto mu svěřil do péče. Ten zjistil, že vibrace způsobuje jednak vadný vstřik a též dvouhmotový setrvačník. Tyto věci opravil (vyměnil) a též vyměnil vačky na pravé straně motoru, byly už údajně vydřené. Auto mi předal a já vesele jezdil 2 měsíce. Poté přišla pro mě 1. závada - nešlo turbo a posilovač řízení, tak volám opraváři, ten typoval špatnou vývěvu. Když ale auto rozdělal, tak zjistil, že už se někdo vrtal ve vačkách na levé straně a že tam zapomněl dát půlměsíc a tak vačka běhala jen v hliníkovém domečku, až vyběhla ven. Vyměnil též rozvody, protože byly špatné kladky. Tak jsem si říkal, teď už to bude fungovat a taky jsem dal auto do inzerce, protože ztratilo důvěru. Najel jsem přesně 400km, když se mi najednou přetrhl klínový řemen a já musel volat odtah a auto 110km táhnout k opravářovi. Ten zjistil, že ten hliník, co je v něm řemenice, je úplně popraskaný a vyměnil jej spolu s řemeny. V tu dobu už jsem to auto fakt nechtěl a jezdil s nedůvěrou v něj. No a po týdnu si takhle jedu do Vrbic u Poděbrad a na zpáteční cestě auto ztratilo tah, začlo to čoudit jak wartburg, takže jsem zastavil, abych posoudil co se stalo. Z pravé hlavy zezadu vylétla zátka a z motoru stříkal olej, bylo slyšet, že je tam všechno špatně...
  15. Jinak jsem si samozřejmě vědom své blbosti, když jsem pořídil tohle auto. Zpočátku to ale vypadalo jako dobrý kup!
  16. Takže automechanik sehnal funkční motor BDG 120kW z audi a máme v plánu tento motor do Superba instalovat. Děkuji za případné rady, protože očekáváme nějaké trable související s odlišnostmi, které tam jsou (přestože mnoho odborníků řeklo, že to není problém). Obávám se zejména funkce čerpadla spolu s řídící jednotkou, která je v mém případě přeladěna z původních 114kW/310Nm na 140kW/400Nm.
  17. Zakoupil jsem totiž Superb 2.5TDI AYM, nechal v něm vyměnit polovinu věcí v motoru, jenže se objevovaly další a další závady, skončilo to pravděpobně propáleným pístem.
  18. Ahojda, má tu někdo zkušenosti s výměnou motoru, a to sice AYM nahradit motorem typu BDG?
×
×
  • Vytvořit nový...