Přejít na obsah

Kovar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kovar

  1. Dnes jsem byl na technické (auto 6 let), zapomněl jsem zacvaknout konektor u baterky. Vše v pořádku, nic neříkali. Mám odpojeno od r. 2016, baterka původní, v dobré kondici, startuje při -12°C.
  2. Multimetrem lze stav akumulátoru zjistit jen orientačně, levné multimetry mají nepřesnost při 12V DC i 0,5V, a to je v tomto případě na nic. Skutečný stav akumulátoru lze zjistit pouze tímto. https://www.nako.cz/2781-telwin-zatezovy-voltmetr-na-autobaterie-battery-tester-802517.html
  3. Zdravím, mám také problém s dobíjením akumulátoru protože nemám v garáži elektriku. S autem mnoho nenajedu (důvod neřešte), ale potřebuji ho mít. Protože mi akumulátor nevydržel nikdy déle než dva roky, vyřešil jsem to nákupem druhého, může to být ten nejlevnější dostupný, klidně z akce v „peňáku“. Tuto informaci berte pouze, že i takto je to možné řešit. Co je k tomu tedy potřeba? 1. Druhý akumulátor – cca 900Kč v akci 2. Nabíječka – má každý předpokládám 3. Měnič napětí 12V/220V – mám tento, dá se využít i jinak než na dobíjení autobaterie. Tento měnič se samočinně odpojí, pokud napětí na dobíjecím akumulátoru klesne pod kritickou mez, zabrání tzv. hlubokému vybití. http://www.4sun.cz/menice-napeti/menic-napeti-carspa-pid150-12-12v-230v-usb-150w--modifikovana-sinus--digitalni-display--vhodny-do-auta/ 4. Adaptér https://autodoplnky-uni.cz/autodoplnky/elektro2/autozasuvky_a_prislusenstvi/%3Cproduct-61567%3E_zasuvka_adapter_autobaterie_-_12v24v.html Pokud budete oba akumulátory udržovat plně nabité, vydrží 6 let a více. Jak často dobíjet záleží na tom jak dlouho necháváte auto stát, pokud vyjedete 2x týdně na nákup, musíte dobíjet min 1x měsíčně. Důležité je také hned po dobití akumulátoru v autě, dovézt nabíjecí akumulátor domů a dobít také, nejlépe ho nechat do dalšího nabíjení na nabíječce na udržovacím proudu. Ideální podmínky pro olověný akumulátor je udržovat ho plně nabitý. Nejvíce trpí v létě, navíc v teplém období ani nepoznáte že má 30% kapacity, auto v létě většinou chytne. Sulfatace a samovybíjení v létě probíhá rychleji. Vše záleží jen na tom jak hodně se Vám toto všechno chce dělat, třeba je pro Vás opravdu výhodnější akumulátor kupovat častěji. Ještě poznámka, aby to někoho nenapadlo, tak jen pro jistotu. Zapomeňte na propojení nabitého a zčásti vybitého akumulátoru paralelně přímo. Při rozdílu svorkových napětí třeba jen o 0,1V může být vyrovnávací proud více jak 50A. Tímto způsobem stejně akumulátor nenabijete na plnou kapacitu, po vyrovnání potenciálu se začnou projevovat vlastnosti akumulátoru v horší kondici a situace se může obrátit. Při cenách „powerbank“ které jsou určeny vlastně jen pro start, je cena za druhý akumulátor s měničem kterým můžete dobíjet a vydrží určitě déle než powerbanka, stále výhodnější. http://shop.elancar.cz/startovaci-zdroje Přikládám obrázek pro představu.
  4. Dnes v 90 km rychlosti přede mnou odbočovalo auto na polní cestu, v dostatečném předstihu jsem ho začal předjíždět z leva, s blinkrem atd. vše jak se má, a asi 5m před tím než jsem ho míjel, bez jakéhokoliv upozornění mi šly brzdy natvrdo (než zafungovalo ABS), ..nebylo to příjemné jak pro mě, tak zřejmě asi pro auto za mnou. Front assist jsem vypnul, nevím co od toho čekat příště.
×
×
  • Vytvořit nový...