Přejít na obsah

Josef@

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Josef@

  1. V 18. 1. 2019 na 21:26, Cidling napsal:

    Tak se taky bohužel musím přihlásit do klubu octávatoru s cukajícím TDi. Toto chování pozoruji již delší dobu, ale nijak jsem to dosud neřešil, nicméně se mi zdá, že postupem času a přibývajicími km se problém s cukáním prohlubuje. Auto mám 1,5 roků a 20 tis. najeto. U mne je to cukání nejznatelnější a já sám ho pozoruji již od počátku na 4 r.st. při otáčkách okolo 1700 a to jak většina uvádí při konstantní jízdě či opravdu mírném zrychlování.

    Mám 11000km, nedávno se mi to stalo 2x. Cca 1500 ot., 4st. a minimální plyn...střídavě zrychlení a zpomalení jakokdyby jednotka nevěděla, co se po ní chce...Řešil jsem povolením plynu a hned zrychlením nad 1500 ot., nebo přeřazením na 3st. 

  2. Mám 1.6 tdi 85 kw manual. Cca 10.000 km, nemám zkušenosti s DPF. Nikdy jsem nepozoroval smrad, či zvýšení otáček krom zahřívání za nízkých teplot asi tak 1-2 min. Pri aktiv. climatizaci jen mírně zvýšená spotřeba (0,6l/hod, norm. 0,3 až 0-4l/hod). Někdy při zastevení jede ventilátor, ale to připisuji dochlazovani turba (má svů chl. okruch s el. čerpadlem). Každopádně mi nikdy nesvítila kontrolka DPF. Nevím, zda je to tím, že mám málo najeto, ale předpokládám, že by se za tu dobu zanesl. Jezdím z 1/3 město.

    MANUAL: Pro vyčištění filtru je třeba, pokud to umožňují podmínky provozu » , jet alespoň 15 min nebo do zhasnutí kontrolního světla  následujícím způsobem.
    Zařazený 4. nebo 5. rychlostní stupeň (automatická převodovka: poloha
    D / S).
    Rychlost nejméně 70 km/h.
    Otáčky motoru v rozmezí 1800-2500 1/min.

  3. Jestli mohu s trchou do mlyna...uz jsem to tu v minulosti psal. V lete dlouhodoba spotreba 3,8 kg, v zime 4,2. Vzhledem k tomu, kolik auto s ocelovymi nadrzemi vazi solidni. A jezdim mesto, okresky i dalnici. Nedavno trasa Rozvadov Praha za 3,9 pri rychlosti 130-150. Pravdou je, ze skoro porad ve strudlu se snizenym odporem vzduchu...

  4. před 17 hodinami, guam napsal:

    Ale dobré, pro nás velice užitečná informace je, že ten jejich 98 oktanový benzín je vždy bez biosložky.

    BA 98 SUPER PLUS

     
    Od benzinu Natural 95 se liší oktanovým číslem ve výši minimálně 98.   e5_seda.jpg
    ...jiná odlišnost tam neni, doba použitelnosti 3 měsíce...hádejte, kvůli čemu...kvůli biosložkám. Píšou to na svém vebu.
  5. Alarm nemám a psal jsem zhruba 50% po městě s vypnutým syst. start/stop, jinak dálky i několik desítek km. Nic mi to nehlásilo a najednou ende. Až potom mi to vyhodilo info o nízkém nabití. A po úplnem nabití vyzkoušenou nabíječkou po cca dvou hodinách na parkovišti baterka v háji. Zítra jedu do servisu, tak dám vědět, jak to dopadlo.

  6. Zdravim, mám ji 2 týdny, 1100 km, vypínám start/stop, ve měste asi 50% jízd a začala se vybíjet baterie. Nabil jsem ji nabíječkou do plna, nastartoval ujel 20km a za 2 hodiny jsem nenastartoval. Hlasilo to slabou baterii. Ma někdo podobnou zkušenost? Samozřejmě se chystám do servisu...

×
×
  • Vytvořit nový...