Přejít na obsah

Mira202020

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Mira202020

  1. Mám čistý style, tedy nemám volbu jízdních režimů. ACC ale můžu nastavit na sport v nastavení. Mám teď najeto něco přes 4000km a poslední zhruba 1000km se již výše popisovaná situace nestala. Auto obecne i v nizsich rychlostech pocitove ochotneji podrazuje. Takže kdo ví, buď si na mě elektronika zvykala a kalibrovala se, nebo je to zezacatku v rámci nějakého zabehu zaskrcene.. těžko říct. Ale poslední dobou jsem nejel moc naložený.
  2. Návod jsem prolezl, nic se tam o lenosti, eco fičuře nebo nějakém nevím jakém omezení funkce ve stoupání nepíše :) Kdyby to byl problém jen u toho zrychlení, to mi asi tak nevadí. ale to že do kopce tu rychlost i ztrácí, to mi vadí hodně. Nicméně teď mám najeto asi 2700km a připadá mi, že si na mě dsg začíná zvykat, a ochotněji podřazuje. Mimo ruch velkoměsta na dálnici asi pojedu až příští víkend, tak tam se ukáže jestli si to třeba ještě nesedlo.
  3. Ta Eco friendly fičurka mi tedy připadá, že je dost špatná, pokud to u benzínu skutečně je "vlastnost" a není to vada. Jestli by se o něco kombinace dsg a tempomatu přeci měla postarat, tak je to udržení rychlosti nezávisle na profilu silnice.. a mírné dálniční stoupání mi nepřipadá jako něco, s čím by si ta elektronika neměla umět poradit. Tu 7ku miluje, to je pravda a nevadilo by mi to, kdyby respektoval nastavenou rychlost :) U toho dieslu to může být tím, že diesel ze své podstaty "utáhne" kopec i na nejvyšší stupeň. Když se opět vrátím k porovnání s dvojkou octavií co jsem mel předtím (2006, 1.9tdi pd, dsg), ta 160 ve stoupání taky udržela bez potřeby podřadit (a přesto občas v naloženém autě na tu pětku podřadila). Zkoušel jsem to teď i na D1 jak jsou tam ty asi 2 táhlá stoupání mezi prahou a jihlavou. V cca 110km/h jsem uprostřed stoupání nastavil tempomat na 140, a dokud jsem opět nepodřadil pádlem, tak auto drželo 7ku a nepridalo. Při manualnim podřazení na 5ku se ke 140km/h pak dostalo docela svižně a i rychlost udrželo (nebyl jsem naložený). No nejsem z toho šťastný a zkusím napsat dealerovi.
  4. Zdravím všechny, jsem už pár týdnů hrdý majitelem Karoqa 1.5 tsi dsg. Prakticky se vším jsem spokojen, ani spatne rozjezdy u mého kusu nepozoruji, ale pri cestě přes německo jsem narazil na problém, kdy při nastaveném ACC na 160km/h do kopce a naložené nechtělo podradit, nemělo už na to sílu a začalo ztrácet rychlost. Musel jsem podradit padlem a slapnout na plyn, případně donutit k podřazení pouze tim plynem, ale tam si to pak obvykle podkopne ze 7 na 4, až zbytečně. Stejnetak pokud člověk zapne acc pri třeba 120km/h, auto má zařazeno za 7, tak nezrychluje, dokud manuálně nepodradim. Měl jsem i nastavený režim ACC sport a DSG taky sport, nepomohlo to. Považuji to za vadu, moje stará octavia II umělá držet na tempomat jakoukoliv rychlost, když bylo třeba, tak si do kopce podřadila. Máte někdo stejnou zkušenost?
×
×
  • Vytvořit nový...