Přejít na obsah

pospec202

Uživatel
  • Počet příspěvků

    62
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pospec202

  1. Normálně vem volt metr a pichni to do mini iso kolik bude dávat jeden a kolik druhý, tím zjistíš který je který, low by měl mít min V, high víc V, a na redukci pro rádio je pokud je potřeba prepinuj tak aby to bylo jak má, drátky na redukci jsou popsané.
  2. Ahoj, pokud ti jede origo jak má, tak bys to měl s největší pravděpodobností mít napinovany dobře ne? Xtrons to má dobře v té redukci. Jediný co sem musel přepinovat byly Can dráty. Změřili se kolik dávají a podle toho se to zapojilo, jestli je to high nebo low.
  3. Ahoj, takže problém VYŘEŠEN! Xtrons umí ovládání na volantu škoda superb I. Musel jsem akorát zkalibrovat dotykovku a rozjelo se to. Proč to tak je nevím, ale funguje to a před tím to nejelo. Jak říkáš rychlospojku s napájením po kličku a osvětlení mám odpojenou. Jsou to kluci šikovní!
  4. Ahoj Honzo, díky moc, mrkni na to, klidně pak fotky umazu. Číňan posílá nový can bus dekodér tak uvidíme jestli to bude jiná krabička, takhle mi přijde spíš na Octaviu 2 a číňan nepriznal a radši dělá jakože služebníčka...
  5. ahoj, to víš, že o jde do stávajících, musích sehnat dečky, kabeláž, jednotku a ovladače a můžeš shánět servis, kterej ti to udělá ... návod na to jsem nikde nenašel na Octávku jo, Fábie taky. Čalounění jde sundat dají se dečky a dáš ho zpět, piplačka, ale jde to.
  6. číslo 6N0909901 je can nebo necan? díky moc
  7. číslo řídící jednotky mám 6N0909901 aspon podle supervagu, máš na to recept? díky moc
  8. ahojte, tak jsem na tom stejně jako ohayo, nemůžu to rozchodit. koupil jsem si od firmy Xtrons na aliexpresu rádio PSF70MTWL (cena slušná 5200 kč). Mám škoda Superb I 2007 s 1 DIN rádiem Symphony s CD - takže Grundig, takže ISO konektory a mini ISO konektor na kterém jsou piny 8 a 9 v zelené části C2 (oranžovo hnědý CAN LOW a oranžovo fialový CAN HIGH). Pustil jsem se do zapojování a zjistil jsem, že na propojovacím adaptéru jsou CAN BUS piny ve žlutém mini ISO C1 (zelený, can bus HIGH a zeleno černý can bus LOW, plus nějaké 3 dráty na audio, bílý červený a černý, netuším na co). Přepinoval jsem je jak bylo potřeba. Dále bylo potřeba zapojit bílý a oranžový drát (oranžový je rozpojený v rychlospojce zároveň s červeným kabelem napajení paměti) od CAN BUS dekodéru, s bílým konektorem do radia (v místě kde se mimo jiné zapojují USB, wifi, atd). Nastavil jsem v továrním nastavení rádia typ can bus jednotky na 0x08_DasAuto_SP_RZC (podle rady čínského Xtrons), ale ovládání na volantu nefunguje. Můžete mi poradit co dělám špatně? Tohle mi vyloženě vadí a chtěl bych to vyřešit, protože proto, že by to mělo na Superba fungovat jsem si rádio kupoval. A hlavně auto žere baterku 0,07A (prozatím nemám zapojenou couvací kameru a fantomové napájení), podle mě je to tím, že ten can bus nejede a rádio je pořád v pohotovosti a neuspí se. Borec mi z jednoho hifi servisu vrdil, že ovládání volantu je možná přes odporový K drát, ale netuším jestli to vyřeší uspávání rádia nebo jen to ovládání volantu. Baterka je přednější než volant, rádio má pěkné kolečko na ovládání hlasitosti, takže to mi zas tak nevadí. Hlavně mi jde jak jsem psal o to vybíjení, i když není tak drastické. Na Isudar fóru jsem našel tuto stránku: https://isudar-cz-sk.webnode.cz/vybiji-se-mi-baterie/ kde radí mimo jiné odpinovat červený napájecí drát a propojit v rychlospojce oranžový, který je pokud se nepletu je ISO pin číslo 5 asi tedy osvětlení. Což mi teda hlava nebere, protože pokud zapnu světla normálně se rozsvítí rádio, aniž bych tento pin měl zapojený ...
  9. ahoj Kuzmi, koupil jsem si od firmy Xtrons na aliexpresu rádio PSF70MTWL (cena slušná 5200 kč). Mám škoda Superb I 2007 s 1 DIN rádiem Symphony (CD), takže ISO konektory a mini ISO konektor na kterém jsou piny 8 a 9 v zelené části C2 (oranžovo hnědý CAN LOW a oranžovo fialový CAN HIGH). Pustil jsem se do zapojování a zjistil jsem, že na propojovacím adaptéru jsou CAN BUS piny ve žlutém mini ISO C1 (zelený, can bus HIGH a zeleno černý can bus LOW, plus nějaké 3 dráty na audio, bílý červený a černý, netuším na co). Dále bylo potřeba zapojit bílý a oranžový drát (oranžový je rozpojený v rychlospojce zároveň s červeným kabelem napajení paměti) od CAN BUS dekodéru, s bílým konektorem do radia (v místě kde se mimo jiné zapojují USB, wifi, atd). Nastavil jsem v továrním nastavení rádia typ can bus jednotky na 0x08_DasAuto_SP_RZC (podle rady čínského Xtrons), ale ovládání na volantu nefunguje. Máš typ co dělám špatně? A hlavně auto žere baterku 0,07A, podle mě je to tím, že ten can bus nejede a rádio je pořád v pohotovosti a neuspí se. Jeden servisák mi tvrdil, že ovládání volantu je možná přes odporový K drát, ale netuším jestli to vyřeší uspávání rádia nebo jen to ovládání volantu. Baterka je přednější než volant, rádio má pěkné kolečko na ovládání hlasitosti, takže to mi zas tak nevadí. Na Isudar fóru jsem našel tuto stránku: https://isudar-cz-sk.webnode.cz/vybiji-se-mi-baterie/ kde radí mimo jiné odpinovat červený napájecí drát a propojit v rychlospojce oranžový, který je pokud se nepletu je ISO pin číslo 5 asi tedy osvětlení. Což mi teda hlava nebere, protože pokud zapnu světla normálně se rozsvítí rádio, aniž bych tento pin měl zapojený ... Soudruzi nebo možná jsou nesoudruzi, kdo ví, se mnou komunikují a snaží se, posílají i nový can bus dekodér, tak uvidíme.
  10. ahoj, pokud to video dobře chápu, odpojil si can bus dráty, low + a high -, od rádia a zapojil je do CAN BUSu od klimatizace? Mám superba I a kombinovaný can bus se spínaným +. potřebuju ten can bus nějak vyřadit, rádio mi žere 0,07. Chápu, že to není moc, ale je to dost. Mám ovládání na volantu, takže tím bych ho vyřadil, ale zatím mi stejně nefunguje. Takže baterie je přednější. Jenom bych si tím nechtěl odpálit rádio.
  11. Ten stejný problém, povolení pro služby Google Play i pro android auto jsem dal vše co jde. Xiaomi redmi 3s
  12. ahojte, mám trochu problém s android autorádiem z číny. Superb I facelift. Rádio jsme zapojili přes přechodku z ISO na din: +, kostra, + po klíčku, anténa, podsvícení, repro. Všechno jelo, zvuk radio ok - zadní kameru jsme zatím nezapojovali, necháme si to na jindy ... a že zkusíme zapojit ovládání na volantu přes ty key 1 a key 2 - dohadovali jsme se, že bude potřeba ten převodník na CAN, ale po dohadování jsme to chtěli aspon zkusit a zapojili jsme Key 1 bud na iso pin 1 Smart volume - ztlumení rádia (umožňuje regulaci hlasitosti dle rychlosti) nebo do pinu 2 Mute - vypnutí rádia při telefonním hovoru. Key 2 to samé bud tak nebo tak, nevybavuju si to, zkoušeli jsme to asi tak i tak. Ovládání na volantu samozřejmě nešlo a k tomu to nehrálo. Po vytažení těchto pinů to bohužel, ale taky nehraje. Zkusil jsem zapojit zpátky originál Symphony a zvuk jede. Čínské rádio jsem zkusil vyresetovat, obnovit tovární nastavení, ale pamatuje si nastavení (akorát jsem přišel o cracklou licenci sygic). Napadlo mě ho rozmontovat rádio a zkusit, jestli tam není nějaká plochá baterie a vypojit ji. Jsem z toho už zoufalý. Pokud toto nepomůže, možná je něco spálené, jinak nevím.
×
×
  • Vytvořit nový...