Přejít na obsah

evza.jimbo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil evza.jimbo

  1. Dobrý den,

     

    prosím o radu, už si nevím rady! Mám Octavia 2 facelift, 1,6 TDI, rv.2012 CAYC, najeto 315 000 km. Po nastartování (studený motor) začnou lehce poblikávat světla, ozve se cvakání relátek v přístrojovce, zvýší se otáčky z 800 na +/- 1100 a spustí se sahara (to i při -10°C) a odpojí se vyhřívání skel, vyhřívání sedaček. Když vypnu motor a znovu nastartuji, vrátí se otáčky na 800. Ujedu 2 km na první semafor, zastavím a zase se zvýší otáčky, spustí sahara. Tak vypnu motor a vše zase znovu.

     

    Vše se děje i při teplém motoru, jen to není tak časté. Jen se děje to, že kolísá teplota z devadesáti až na sedmdesát, ale to je asi důsledek spuštěné sahary. Světla nepoblikávají, cvakání z přístrojovky jen občas nezávisle na zvýšených otáčkách.

     

    Byl jsem v servise poprvé, hlásilo to chyba na baterii, vyměnili baterii a 2 dny to nedělalo.

     

    Podruhé v servise vyměnili nějakou kabeláž, vydrželo to jeden den ok.

     

    Potřetí v servise mi vyměnili alternátor a termostat (zase závada na baterii). Jiná tam nebyla.

     

    Pořad žádná změna, utraceno 25 k v Škoda servisu a výsledek žádný.

     

    Prosím o jakoukoliv radu.

  2. V 30. 4. 2017 na 19:20, dewijant napsal:

    No tak ted uz mi to dela kazdou jizdu skoro hned po nastartovani a ujeti par metru. Vse pri vyple klime. Po vypnuti motoru se vse zastavi. Po opetovnem startu a par metrech se zase vetrak zapnou, otacky zvysi. Zkousel jsem si pak chvili hrat a pockat az se oba vetraky zastavi. Pak jsem pustil klimu na minimalni teplotu a v aute sputil ventilator na 4. stupen. Roztocil se pouze maly ventilator. Pak jsem klimu vypl. Maly se zase zastavil. Pak jsem zase vyjel a po par metrech opet oba hucely a otacky zvysene. Fakt spetne je ze to chladi uplne studeny motor. Mam uz dva typy a v sobotu nejspise jedu vymenit teplotni cidlo a tlakove cidlo klimatizace. Jestli to nebude ani jednim z nich, tak nevim, jak s tim prijedu na disgnostiku, tak samozrejme otacky na volnobeh v normalu a oba ventilatory stoji a zadna chyba, proste zakon schvalnosti jak svina.

     Ahoj dewijant, mán stejný problém, dokonce vyměněn i alternátor za origo škoda + nový termostat a stále stejný výsledek. Nikdo neví co s tím. Zjistil jsi co to způsobuje?

×
×
  • Vytvořit nový...