Přejít na obsah

Martin_Dolezal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Martin_Dolezal

  1. V 23. 11. 2020 na 11:10, ajkpark napsal:

    Jen přátelské upozornění, bezprostředně předchozí odpověď se necituje :) ... dostal jsem za to od správce napomenutí ;) ... 

     

    A teď k věci - to vypadá, že ty máš zase extrém na druhou stranu, než já. Opticky ti přijde čočka OK proti té druhé, "zdravé"? Mě to zase svítí do protisměru, i když teď už míň.

    Ale když se dívám na ty tvoje fotky, tak bych řekl, že to máš správně, ten nižší zlom začíná zhruba v tvé úrovni, což si myslím, že by mělo být, toho se snažím dosáhnout :). Upřímně, když pak přesednu do Fabie s klasickými světly, tak teprve pak mi přijde, že světla svítí dost dolů a ty zlomy jsou také blíž u sebe ... proto taky pořád šlapu po tom servise, že tam není něco v pořádku.

     

    Já bych měl návrh, pojďme ještě sehnat někoho s xenony, kdo je má "zdravě" nastavené, a dáme si někde spich, nakreslíme značky na zem a budeme srovnávat jedno auto po druhém :)

     

    Ale jak psala @Gabuska, zkusím ještě jiný servis. BTW, byl jsi s tím v servise na regloskopu?

    Ahoj. 
    Přišel jsem na princip, ale asi jsem si brutálně rozladil světla. 😂

    na obrázku, který tu již byl - zelený špuntík na seřízení stran. Ano zdá se, že jde pouze nahoru a dolů ale když tím zelený šroubuješ světlo “dolů” a vyrovnáš ho červený zpět nahoru, tak ti svítí světlo víc do boku. 
    Je to stejné na L i P straně. Zeleným “dolu” a svítí víc od středu do stran a červeným srovnat výšku. 
    Doufám, že to bude užitečný, já si jdu hrát s nastavením výšky zas, pač to teď mám těma zkouškama celý zprasený 😂

    21DE4C34-A413-424A-B5BC-31876C0E43F8.jpeg

  2. před 10 hodinami, ajkpark napsal:

    @Gabuska - díky za popis. Kouknu na to.

     

    Jinak jsem byl v servise, tak mi řekli, že to vzali od nuly, tzn. elektronicky dle dílenské příručky světla naštelovali (ukazoval mi i nějaký papír, který jsem si nakonec nevzal - stáhli si to při placení 🤦‍♂️ ), pak to vzali na regloskop, a prý už je to dobrý ... čočka se podle mě nehnula, ale levé světlo jako takové mi přijde že svítí konečně víc doprava (viditelně to oslňuje méně), ale ještě pořád ne dostatečně 😤 - dost lidí na mě bliká v pravotočivé zatáčce, když mi vjedou do kuželu naplno, i když je otázka, jestli už si nevymýšlím, nejsem odborník ... 

     

    Uvidíme, zkusím jim ještě ukázat rozdíl live mezi čočkami oktávek, které jsem viděl u nich na dvoře a mou, je to prostě vidět. Za nějakou dobu půjde Octa na olej, tak to zkusím znovu ... 

     

    Ještě se zeptám, na takhle nově namontovaná světla by měla být nějaká záruka že jo? Taky dva roky?

     

    @Martin_Dolezal - opět předesílám, že nejsem odborník, ale podle mě je to v pořádku, teda aspoň z logiky věci, světla by měla být orientovaná více doprava. Navíc ten tvar "S" či "Z" má mít nižší lajnu do protisměru a vyšší za krajnici vpravo ... 

    ALE - zkoušel jsem ten světlomet v rámci mé "aféry" také nastavovat stranově a přesně jako tobě mi přišlo, že se to do stran vůbec nehýbe ... a to jsem byl 2,5 metru od zdi, takže pohyb byť o malinký kousek je dost vidět ... výškově ano, ale stranově jsem ten pohyb neviděl ... zvláštní ...

     

    To máš pravdu, že nemá oslňovat protijedoucí vozidla, ale přijde mi, že ty “Z”tka mám moc blízko u sebe a levé světlo chce lehce doleva. Z pohledu řidiče, by měl být lom toho Z přímo naproti, kděžto mě se to láme nahoru to Z někde uprostřed auta/skoro u spolujezde. 
    Jak jsem zde našel, který čím nastavuje, tak i předtím, jsem se vším točil, tak se to furt nastavovalo nahoru a dolů, přitom AFS (nebo co to je za zkratku adaptivních světel) mám a funguje. 

    • Díky 1
  3. Čau chlapy!

    Super vlákno, konečně jsem našel popis štelungů na světlech, který čím hýbe. 
    Nicméně, ať točím se štelungem na nastavení strany nebo výšky, furt se světlo šteluje nahoru a dolů jen. Žádný posun do stran není vidět. Nevíte co s tím. 
    Řeším problém, že mi světla svítí L i P moc doprava a když jedu v noci lesem, vidím na cca 50m líp do lesa (vpravo) než před sebe. 
     

    D05F1784-2A80-4CF5-9C24-01E0C43A76EA.jpeg

    9CB017B2-7D14-462A-98A5-DAC12DDCF689.jpeg

    DA1EA263-0D16-4493-B429-F752557D5960.jpeg

×
×
  • Vytvořit nový...