Přejít na obsah

Martin Reflexy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martin Reflexy

  1. Tak jsem se dozvěděl od pneuservisáků, že je toto bohužel normální jev i při správné činnosti tlumičů. Zoubkování vzniká při vyšším nájezdu na zadní nezatížené nápravě a hlavně u nízkoprofilových kol. Proto se doporučuje kola měnit přední a zadní po každých 10-ti tis. km. Při domácím používání vozu a nájezdu kolem 20 tis. za rok, to problém není, protože při sezonním střídání pneu se kola přirozeně prohazují. U firemních vozidel, kdy je nájezd cca 40 až 50 tis za rok už to problém je.
  2. Firmu i řidiče známe, slušný - spíše klidný, starší řidič. Auto předával s dlouhodobou spotřebou 4.6l. žádný závodník. Kola jsou 100% z toho vozu. Ale jezdil v tom sám, takže zadek celou dobu nezatížený, zkusím zajít na geometrii a uvidíme.
  3. No, ona si všimla jen toho, že to líp sedí (vlastními slovy: že to tolik neplave), předtím jezdila fiestou a tá ten podvozek jistější. Hluku si nevšimla, protože rádio má furt naplno :-) , spíš to řeším já, protože občas s tím autem taky jezdím a nemám rád hluk a to nepohodlí spíš vadí taky asi mě. Takže principiálně tam ty 16-ky můžou asi zůstat, ale spíš jsem v nejistotě aby se neoskákaly i další gumy na tom zadku. Co může být příčina... V servisu mi řekli, že jestli není tlumič potečený nemá smysl ho měnit. Jenže rozměr 215/45 mi přijde opravdu nepříjemně široký a nízký na takové auto, tak se bojím, jestli to nemá souvislost.
  4. Zdravím, naše první Škoda doma: Rapid 1.2 Tsi, koupeno pro manželku po 4-letém leasingu, ale pro mě nový a zajímavý problém. Po přezutí letních kol 16 ( zimáky byly 15) jsem zaregistroval velmi nepříjemné hučení. Nechal jsem zadní původní Nexen Nblue jelikož byl ještě slušný vzorek a na předek Micheliny. Tak jsem kouknul lépe na ty gumy a ty starší nexeny jsou oskákané jak pila - tedy zřejmě bude hukot od nich. Na těch 15 zimních bylo auto tiché a celkem pohodlné i když k ovladatelnosti vozu bych měl výhrady, ale na těch letních 16-ti palcových mi to přijde docela tvrdé, nepohodlné, i když v samozřejmě lépe drží v zatáčkách. Co teď ale s tím? Mám obavu, že když dám na zadek nové 16-ky tak se může problém opakovat? žena bude jezdit hlavně sama do práce. Ten rozměr šíře 215 mi přijde na tak lehké auto s jednoduchým podvozkem až děsivý - asi není možnost nechat zapsat nějaké užší 16 pneu že?
×
×
  • Vytvořit nový...