Přejít na obsah

svantner3

Uživatel
  • Počet příspěvků

    107
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil svantner3

  1. Napadla mě v souvislosti s emisní aférou TDI a problémem startů HTP při teplotě 20st, taková spekulace..

    Už se tu sice popisovala různá zaručená vysvětlení, jako že za to může podtlak v nádrži, nějaký vetil-filtr, palivové čerpado a pod., ale zdá se, že toto jsou spíš individuální závady.

    Tak mě napadlo, jestli to náhodou také není důsledek nějaké SW obechcávky homologací emisí, které pravděpodobně musí probíhat právě při takovéto referenční teplotě a obsahují studený start.

    ŘJ proto v nějakém pásmu teplot preventivně nastavovala parametry optimalizované na emise (snad mírně bohatší směs a jiný předstih), které ale buď vyhovují jen novému motoru, nebo tam byla nějaká SW chyba v algoritmu, který tuto výjimku měl po najetí několika tisíc km utlumit (protože pak už homologace nepadá v úvahu), ale protože taková časově náročná věc a ještě závislá na konkrétních pdmínkách se blbě odlaďuje, tak se nezadařilo a ŘJ po najetí x tisíc km nastavovala při studeném motoru chybné hodnoty..

    Jak říkám, jen spekulace. :kol-28:  Ale svědčilo by pro ni i to, že škodovka se k tomuto rozšířenému problému nikdy nepřiznala, jen potichu upravila SW a ani servisy nic neví. 

    Taky jsem nad tím uvažoval. Mám druhou Fabii HTP obě dvě stejná ,,závada" ale teď při nízkých teplota vše běží jak má???? Zvláštní

  2. A skromná otázka od "nemechanika"...dokáže mi někdo rozumně vysvětlit, postup podpálení ventilu/ů?

     

    Slyšel sem mnoho teorií, ale nevím čemu věřit.

    To ti nikdo neřekne , to ví jen Škoda a ta to asi nepoví (prý to hází na špatné palivo) nevím taky jsem četl mnoho teorií a čemu věřit nevím , chtělo by to asi sehnat majitelé těchto vozů kde se řešily podpalené ventily a začít vyjednávat přímo se Škodovkou jak se k tomu postaví víme všichni , pak to předat TV . Aby auto co má najeto 80 000 a takhle se zdevastoval motor no nevím a to mi říkali v servisu , že tuto závadu už řešili u vozu s 20 000 KM . No nevím ....

  3. Fabia II 1.2 HTP 44 Kw LPG systém LOVATO Easy fast Při jízdě vše OK jak na Benzín tak na plyn , když ale zastavím a nechám motor běžět na LPG ve volnoběhu během cca 10 minut začne motor běžět na 2 válce (bliká oranž. kontrolka motoru) , na benzín to nedělá .Vypnu motor vše OK a za 10 minut na LPG znova na 2 válce , VAG hlasí chybu "16687 Válec 3 zjištěno zapalování vynechává" . Při jizdě na plyn se zapnutou klimatizaci jak dojedu na křižovatku zastavím a motor se rozklepe . Dáno na servis LPG a vše je prý v pořádku po stránce LPG a nastavil mi to tak , že když klesnou otáčky pod 1100 tak se přepne z LPG na benzín aniž bych o tom věděl (aby nedošlo k výpadku), v diagnostickém programu Lovato to hlásí chybu "připojení benzinových vstřikovačů © CHYBA", svíčky nové , cívka nová na 3tím válci , benz .vstřikovače jsem přehodíl zdali se přesune závada a nic se nestalo , nevím kudy kam . Tlaky si myslím že je nesmysl měřit když v benzínu to jede vše jak má .

  4. Mám možnost objednat za dobrý peníz to je 700 Kč + 100 poštovné a balné , kabel pro diagnostiku LPG jednotek , pokud Vás bude více jak 10 . Pokud je zájem pište na mail svantner2@email.cz , platba předem . Uzávěrku bych udělal do neděle 21.4.2013 Jeden kabel sám vlastním a komunikuje bez problému .

     

     

    Vyberte dle obrázku adapter .

    post-12656-0-30241300-1365976773_thumb.j

×
×
  • Vytvořit nový...