Přejít na obsah

Luccas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Luccas

  1. Inak aj tak si myslim,ze origo sirena je na :ble

    To ani neni pocut ked to bleeeka. kol113

    Ten klakson je urcite lepsi ;)

    Zdravím.

    Prosím, můžeš mi poradit, kde je u fábie schovaná origo siréna. Chci ji

    vyměnit - jak jsi říkal, není slyšet.

    Díky L.

  2. Porucha se projevila tak, že při cestě do Brna se mi zobrazila kontrolka EPC, elektronika motoru a vypnulo se ESP. Elektronika motoru mi občas hodila chybu, ale když auto stálo delší dobu, tak to přestala svítit. Předtím jsem si nechal seřídit plyn a nesvítilo to asi dva měsíce. Pak to občas hodilo chybu.

    Při cestě do Brna mi začala svítit kontrolka EPC ve chvíli, když jsem byl nucen ve 140 sešlápnout natvrdo brzdy. Na fóru jsem se dočetl, že to může být vadný spínač brzdových světel. Tak jsem ho vyměnil, ale chyba EPC se zobrazovala pořád ale auto jezdilo normáleně, jo a občas se mi vypnulo ESP, musím dodat, že do toho Brna jsem jel na benzín. Takže si myslím, že s LPG to nemá nic společného. Vrátil jsem se zpět do Prahy a zaparkoval. Na druhý den jsem potřeboval odjet a už jsem to ani nenastartoval. Jen se mi protočí stratér - škytne a zdechne. :aggressive:. Po několika nastartování mi to chytlo tak, že jsem měl plynový pedál úpně sešláplý na podlahu. Chtěl jsem vyjet z parkoviště, začaly kolísat otáčky na volnoběhu a nakonec to zase zdechlo a nešlo to nastartovat. Tak jsem to nechal chíli stát a pak jsem to nastartoval zase s plynovým pedálem na podlaze, ale otáčky opět na volnoběhu kolísaly a pochvíli to zdechlo. Opakoval jsem start s tím, že to naskočilo, ale pedál plynu už byl odpojen a kolísaly jen otáčky. Tak jem to nechal zase chíli stát a nestartoval jsem to asi po pěti minutách plynový pedál už šel, tak jsem se snažil zaparkovat, ale po chvíli to zase odpojilo pedál plynu. Celá tahle událost se mi stala, když motor šel na benzín, tak si myslím, že to nemá s LPG co dělat, alespoň doufám. V pondělí chci jít na diagnostiku, aby mi řekli, kde je chyba. :aggressive::aggressive::help::help::kuk::kuk:

  3. Porucha je na LPG nebo to nejede z jiného důvodu? Pokud se to netýká LPG tak by tě měl vzít každý autorizovaný servis :palec2: .

    To asi nebude chyba na LPG, ale servisy mají kecy když je na autě LPG a všechny chyby na LPG svádějí.

    Tak se chci zeptat jestli nemáte někdo osobní zkušenosti.

  4. Zdravím, všechny.

    Prosím o radu. Můžete mi někdo doporučit dobrý servis v Praze. Nejede mi moje Fóbie combi 1,4 16V - LPG.

    Potřeboval by jsem ji opravit a nevím na jaký servis se v Praze obrátit, aby mě neposlali k šípku, když mám LPG.

    Díky za info Lukáš :help::kuk:

  5. Zdravím,

    měl by jsem dotaz. Mám Fabii combi, výroba '00 a mám v ní ABS a ASR a občas mi palubní poč. vyhodí chybu,

    která idikuje vypnutí ABS i ASR a zobrazí se mi výstražný trojúhelník s vykřičníkem. Po nějaké době to opět zmizí

    a vše funguje tak jak má. Diagnostika mi ukazuje nízké napětí na ABS, proto

    mi to vypne i ASR. Prosím nemůžete ni poradit co s tím.

    Za odpověď děkuji.

    :prc::aggressive:

  6. Přesně tak, musíš si od výrobce sehnat nový typový list, bez něj to oficiálně prostě nezapíšeš do techničáku. Pokud kupoval tažné dodatečně, tak by ho měl mít, dává se k tažnému, pokud ale měl tažné už rovnou z továrny, tak se většinou nedával kupujícímu, pouze dostal návod k použití. To je asi největší problém s tažnýma, dají se koupit komplet i s elektrikou za tisícovku, ale nelze dát legálně do auta, to stojí ještě něco.

    Takže jsem zjišťoval, to tažné bylo na vozidle již od koupě, takže k tomu nic nedostal. Tak musím tedy jít do škody a požádat o

    typový list u nich? To a si bude taky něco stát a vystaví mě ho vůbec?

    Díky za odpověď

    :palec2:

  7. Sedan a combi mají tažné stejné. Hlavně až ho budeš kupovat, tak ať ti k tomu dá typový list, bez něj tažné nezapíšeš do techničáku.

    A co mám dělat, když ten typový list nebude mít. Dá se s tím něco dělat?

    Jinak dík za info :palec2:

  8. Zdravím všechny,

    nevíte někdo jestli tažné na Fabia sedan se dá namotrovat na Fabia combi. Kamarád měl

    sedana a zůstalo mu v garáži tažné a prodá mi ho za dobrou cenu, tak se chci zeptat, jestli

    by to šlo namontovat na moji Fabii Combi.

    Díky za odpovědi. :prc:

  9. Zdravím všechny,

    včera jsem přijel ze servisu, minochodem to byl HL Propan Praha, ti mi Fabii seřídili a řekli jestli se ještě rosvítí kontrolka

    elektroniky motoru tak, bude chyba ve vstřicívh LPG a mám je reklamovat. Takže uvidím. V service vcelku solidní jednání takže budu čekat.

    lol

  10. měl semněco podobného...........z ničeho nic mi to začalo svítit tak sem si myslel že je Lambda v hajzlu, ale kamará mi poradil at do toho zkusim natočil Natural 98 a že to po chvili zhasne, měl pravdu.....asi po 14 dnech ježdění to zhaslo a od té doby nic, je to už cca 2 měsíce

    můžu zkusit :palec2:

  11. u sekvencniho vstrikovani ano. nesmis zapomenout, ze ty vstriky jsou obycejna "relatka", ktere maji provozni napeti 12V. tolerance tam samozrejme je, ale pokud se dostanes pod urcitou mez, tak se trebas jedno otevre, ale ne tak, jak by melo a dojde k vstriknuti mensiho mnozstvi paliva.

    resim to postupne. bylo toho vic, co se pridalo k veci.

    - prvne jsem davam opravit alternator, ktery nebyl schopen pokryt proudove spicky ze serva ( pro volant ).

    - praskly vlnovec ( ten pusobil jako zesilovac pro pulzy otacek motoru zpusobene nedostatkem elektricke energie ( viz altik/servo )

    - ted se chystam jeste vymenit cidlo pro servomotor, ktere mam spatne a zpusobuje to temer vsem zname kunkani ( cekam na lepsi pocasi, pac nemam dilnu ).

    az tohle vyresim, tak pujdu znovu na serizeni lpg a pak by to jiz melo byt naprosto ok. dam vedet.

    Zatím díky za info, až budeš mít něco nového tak prosím napiš díky. :palec2:

  12. 17560 - rada valcu 1 - prizpusob. smesi rozsah 2: meze chude smesi nedosazeno

    tohle mi momentalne hlasi. a duvodem je zabirani serva ( spatne cidlo ). obcas tam proste dojde k poklesu napeti v palubni siti ( mam vytazeny presny meric ) a pri te prilezitosti to nedokaze nastavit dobre patricne mnozstvi paliva.

    druhak to muze byt problem s alternatorem/baterii. dusledek opet stejny ( pokles napeti ).

    Tak toto slyším poprvé, že na to má vliv pokles napětí, ale asi to možné je. Jestli můžeš, napiš mi prosím,

    jak jsi to vyřešil, teda pokud jsi to vyřešil. Děkuji :palec2:

  13. Zobrazuje se mi chyba elektroniky motoru. Když ji vymažu po pár kilometrech jízdy se opět oběví. V servise mi řekli, že je to dává kód 17560 a odkazují se na to že to dělá plyn. Ale nijak se to na jízdě neprojevuje. Jinak mám 1,4 16V 74 kW - LPG sekvenční vstřikování paliva. Můžete mi prosím někdo říct, co je to za chybu? Na řídící jednotce plynu je vše v pořádku ( plyn šlape v pohodě ).

    Za odpověď děkuji :help:

×
×
  • Vytvořit nový...